Από το «Δόξα τω Θεώ» στο… Βοήθα Παναγιά!

Ετσι θα είναι η ΑΕΚ με σφραγίδα Καρέρα!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο blog του στο enwsi.gr, για το απίστευτο φαινόμενο των πολλών τραυματισμών στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τρεις μέρες πριν από το πολύ δύσκολο και κομβικό ματς με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή σήμερα Πέμπτη, ο Μάσιμο Καρέρα δίνει ρεπό στην ομάδα του!

Μέσα σε περίοδο διακοπής ελέω Εθνικών, η ΑΕΚ έφτασε χωρίς καλά καλά να το καταλάβει, να θυμίζει… νοσοκομείο από τους πολλούς τραυματισμούς και λογικό είναι να είναι τρελαμένος ο Ιταλός τεχνικός.

Χθες Τετάρτη, μαθεύτηκε ότι από την Τρίτη, είχε βγει νοκ άουτ ο Σιμόες. Δεν είχε γίνει γνωστό ευρέως γιατί στην ΑΕΚ ήθελαν να γίνει πρώτα η μαγνητική. Και τα αποτελέσματα έδειξαν θλάση δευτέρου βαθμού, που σημαίνει ένα μήνα απουσίας!

Με λίγα λόγια, έχουμε και λέμε. Εκτός του αγώνα με τον ΠΑΟΚ (για αρχή) οι Λόπες, Σιμόες, Μπακάκης, Λιβάι, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος λόγω τραυματισμών συν τον Μάνταλο, που είναι τιμωρημένος κι ενώ ο Σβάρνας θα πάει στο ματς χωρίς κανονική προπόνηση με την ΑΕΚ και επιβαρυμένος με δύο αγώνες της Εθνικής. Και ο Τσιγκρίνσκι και ο Παουλίνιο, μπήκαν μόλις σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Ο Καρέρα δηλαδή ξεκίνησε και ολοκληρώνει την Παρασκευή την προετοιμασία για το ματς με τον ΠΑΟΚ χωρίς να μπορούσε να υπολογίζει σε 10 (ολογράφως δέκα) βασικούς, εκ των οποίων οι επτά δεδομένα θα είναι και εκτός αγώνα!

Απίστευτο…

Πάνω δηλαδή που είπαμε «Δόξα τω Θεώ» που η ΑΕΚ έχει πλήρες ρόστερ, φτάσαμε χωρίς να το καταλάβουμε στο «Βοήθα Παναγιά». Ειδικά αυτό με τον Σιμόες, ήταν το… κερασάκι στην τούρτα της γκαντεμιάς, αφού ο Καρέρα μέχρι χθες, έλεγε και είχε αποφασίσει ότι για τη μοναδική γραμμή από τις τρεις, που ήξερε πως θα πορευτεί, ήταν αυτή του κέντρου.

Εκεί, όπου γνωρίζοντας εδώ και καιρό ότι θα απουσιάζουν οι Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος, είχε αποφασίσει ότι θα ξεκινήσει με τους Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ. Πάει κι αυτό τώρα, με τον τραυματισμό του Σιμόες.

Κι επειδή διαβάζω και ακούω, δεξιά κι αριστερά, διάφορα… κουφά και διακρίνω κι έναν εφησυχασμό στο «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον, θυμίζω ότι την Κυριακή η ΑΕΚ παίζει με τον ΠΑΟΚ! Κι όταν παίζεις ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο μια από τις δύο ανταγωνιστικές προς εσένα, ομάδα, το θέμα δεν είναι μόνο να βγάλεις κουτσά… στραβά ενδεκάδα, αλλά να έχεις και λύσεις στον πάγκο.

Ούτε η… Μπάγερν!

Κι όσο βάθος και να έχεις, με επτά δεδομένες απουσίες, έναν λογικά κουρασμένο, δύο σχετικά ανέτοιμους και άλλους δύο που μετράνε μια εβδομάδα στην ομάδα, ούτε το… βάθος της Μπάγερν Μονάχου δεν θα σου έφτανε. Ανέβηκε πολύ, μα πάρα πολύ, ο βαθμός δυσκολίας για το παιχνίδι της Κυριακής και όσοι αγωνιστούν, θα πρέπει να παίξουν στο 200% και όχι στο 100%.

Υ.Γ.: Προφανώς και δεν υπάρχει πτυχή του επαγγελματικού αθλητισμού, παγκοσμίως, που να μην θέτει ως προτεραιότητα το χρήμα. Στην Ευρωλίγκα όμως του Μπερτομέου και των «11 συνεταίρων», που αποφάσισαν το 2015 επειδή είχαν περισσότερα λεφτά από τους υπόλοιπους, ότι θα φτιάξουν μια ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία θα παίζουν μπάσκετ μεταξύ τους κάθε χρόνο, δεν είναι απλά προτεραιότητα το χρήμα, αλλά υπάρχει μόνο το χρήμα και τίποτα άλλο.

Υ.Γ.2.: Το BCL για μια ακόμα φορά, ξεφτιλίζει και εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ευρωλίγκα, τον Μπερτομέου, τα συνεταιράκια και το «μπάσκετ των ολίγων». Η ΑΕΚ και ο Μάκης Αγγελόπουλος, έπαιξαν πολύ καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Συνέβαλλαν, με την απόφαση ανάληψης του Final-8 στην Αθήνα, στο να κριθεί η Πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στα παρκέ, την ώρα που η Ευρωλίγκα… νέκρωσε και ο Μπερτομέου, το μόνο που έκανε, ήταν να δίνει συνεντεύξεις Τύπου.

Υ.Γ.3.: Είναι γελοίο και υποκριτικό, να κάνουν όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ ότι… κατάλαβαν τώρα, την επικινδυνότητα της «κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης». Κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία δεν μετέχουν οι πρώτες ομάδες των πρωταθλημάτων τους, αλλά μετέχουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, αποκλειστικά βάσει των πολυετών συμβολαίων που έχουν υπογράψει! Που μετέχει ομάδα, που δεν αγωνίζεται καν στο πρωτάθλημα της χώρας της! Για γέλια!

Υ.Γ.4.: Πώς γίνεται και ενδιαφέρεται και τα κάνει και τα πετυχαίνει όλα αυτά, μόνο η ΑΕΚ του Μάκη Αγγελόπουλου; Είναι η μοναδική που έχει την ικανότητα; Όχι, είναι η απάντηση. Απλά, είναι η μοναδική που δεν κοιτάει την πάρτη της. Ή μάλλον για να το κάνω ακόμα πιο συγκεκριμένο, είναι η μοναδική που έχει καταλάβει ότι εξέλιξη και βελτίωση ως κλαμπ δεν μπορεί να έχει, αν δεν έχει πριν από την ΑΕΚ, εξέλιξη και βελτίωση το «προϊόν» στο οποίο συμμετέχει, είτε μιλάμε για το εγχώριο, είτε για το ευρωπαϊκό. Γι’ αυτό και είναι μαθηματικά βέβαιο, όχι επειδή το έχει προβλέψει ο Μάκης Αγγελόπουλος εδώ και χρόνια, αλλά επειδή είναι κανόνας της ζωής, ότι το μοντέλο της Ευρωλίγκα θα καταρρεύσει επειδή κοιτάει, αποκλειστικά και μόνο την κονόμα και την πάρτη της.

Υ.Γ.5: Για να μην ξεχνιόμαστε, η ΑΕΚ πρωτοστάτησε και ο Μάκης Αγγελόπουλος έτρεξε κι έκανε πολλά ραντεβού, για να ενωθεί τελικά όλη η Basket League για την κεντρική διαχείριση και το μεγάλο deal με την ΕΡΤ (ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια), που θα σώσει το ελληνικό μπάσκετ και όλες τις ΚΑΕ, στην πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο λόγω της πανδημίας.

ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ YOUTUBE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X