Ετσι θα είναι η ΑΕΚ με σφραγίδα Καρέρα!

Ετσι θα είναι η ΑΕΚ με σφραγίδα Καρέρα!
Photo Credits: INTIME

Το προβάδισμα στο σχηματισμό 4-3-3 και οι άλλες…πινελιές του Ιταλού για τη νέα ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φέτος, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για την ΑΕΚ συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Οι μακρές περίοδοι προετοιμασιών, όπου οι προπονητές επιχειρούσαν να θέσουν τη δική τους σφραγίδα, αποτελούν ιστορίες παρελθοντικές. Τώρα, με τα δεδομένα της πανδημίας, οι ομάδες μπαίνουν σε φαστ τρακ προετοιμασίες και η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Μάσιμο Καρέρα ξεκίνησε ήδη να βάζει τη δική του υπογραφή και να εμφανίζει στην ΑΕΚ στοιχεία που εκείνος θέλει.

Την περυσινή σεζόν, ο Καρέρα είχε ξεκαθαρίσει πως θα εμφάνιζε μια ομάδα χαμαιλέοντα. Μια ομάδα που θα προσαρμοζόταν στις ανάγκες κάθε αγώνα. Ετσι, κατά διαστήματα η ΑΕΚ αγωνίστηκε με 4-2-3-1, με 4-3-3, αλλά και κάποια ματς με 3-5-2 ή και 3-4-3. Ο Ιταλός μάθαινε την ομάδα, πολλές φορές έδινε προτεραιότητα στο αποτέλεσμα και η ΑΕΚ άλλαζε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό είναι μια αρετή που θα παραμείνει, αλλά πλέον η ΑΕΚ θα έχει και τη δική της ταυτότητα.

Όπως δείχνει από τις πρώτες προπονήσεις ο Καρέρα, αλλά και όπως έχει αναφέρει σε συζητήσεις με συνεργάτες του, η προτίμηση του για τη βασική εικόνα της ΑΕΚ τη νέα περίοδο θα περιλαμβάνεται στο 4-3-3. Με βάση το υλικό που έχει στα χέρια του, αλλά και τη δική του προπονητική φιλοσοφία, ο τεχνικός της ΑΕΚ θα εκκινήσει τη σεζόν με βάση το συγκεκριμένο σχηματισμό. Αλλωστε, το 4-3-3 σύμφωνα με τον Καρέρα, εύκολα μετατρέπεται και σε 4-2-3-1, με αλλαγή του τριγώνου στη μεσαία γραμμή.

Ο Καρέρα δίνει μεγάλη βάση στη φυσική κατάσταση. Στις πρώτες προπονήσεις, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν από εκεί που είχαν σταματήσει πέρυσι υπό τις οδηγίες του Ντ’ Ουρμπάνο. Η ΑΕΚ θα τρέχει πολύ, περισσότερο από τους άλλους ακόμα και όταν σβήνουν τα παιχνίδια. Θέλει παιχνίδι από την άμυνα, θέλει πολλούς παίκτες που θα πατάνε περιοχή, θέλει γκολ από τους χαφ του. Αυτά και άλλα, που θα αρχίσουν να ξετυλίγονται μέσα στο γήπεδο με την έναρξη της σεζόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X