10 χρόνια Μαρινάκης: Σκάνδαλα, «στημένα», Σαρρήδες και Γκρανκάσες στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Οι μαγκιές του Γκιρτζίκη δεν πέρασαν

Ο Ενωσίτης θυμίζει κάποιες «ομορφιές» του Ολυμπιακού στη δεκαετία Μαρινάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο λιμάνι έχουν… πανηγύρια και εορτασμούς, καθώς σήμερα κλείνει 10 χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού.

Μία δεκαετία, μέσα στη… βρώμα και στη δυσωδία. Αυτά τα 10 χρόνια ίσως είναι τα δέκα πιο «μαύρα» χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο (αν και έχουν σύγκριση με τα σκάνδαλα από το 1996 και μετά…), με τα σκάνδαλα του Coriopolis και των στημένων αγώνων να βγαίνουν στην επιφάνεια. Με συνομιλίες, ντοκουμέντα.

Στο διάστημα αυτό, πρωταγωνίστησαν οι Γκρανκάσες, οι Σαρρήδες, οι Γκιρτζίδικες και τα εξωαγωνιστικά παρασκήνια ήταν σαφώς περισσότερα από τα αγωνιστικά.

Εντός των τεσσάρων γραμμών, ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα Κύπελλο με χέρι του Μανιάτη πάνω στη γραμμή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, που θύμισε… Γκιούρδα, πήρε μία πρόκριση με χέρι επί της ΑΕΚ της Β’ Εθνικής με τον Χάρα και κατέκτησε πρωταθλήματα με το «έτσι θέλω» (αφαιρέσεις βαθμών στον Παναθηναϊκό, μετά τις προκλήσεις Περέιρα και Μαρινάκη στη Λεωφόρο).

Σε αυτή τη δεκαετία, η ΑΕΚ απουσίασε 2 χρόνια από τη μεγάλη κατηγορία, αλλά για τον Μαρινάκη ήταν πάντα… εδώ. Απόδειξη αυτού, οι πολλές αναφορές και ο «πόλεμος» προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την Ένωση εκείνη την εποχή. Ηξερε τι τον περίμενε. Και όχι άδικα.

Η δήλωση… έπος Μαρινάκη για ΑΕΚ

«Η ΑΕΚ δεν είναι πλέον μια μεγάλη ομάδα, η ΑΕΚ είναι μια ιστορική ομάδα», είχε δηλώσει μετά από μία νίκη σε ντέρμπι επί της Ενωσης στο Φάληρο την πρώτη χρονιά της επιστροφής.

Από εκείνη τη δήλωση και έπειτα, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι… σφαλιάρες να είναι αμέτρητες. Από την ΑΕΚ έχασε τα πάντα (ντέρμπι, Κύπελλα, πρωταθλήματα), ενώ δεν πρέπει να ξεχαστεί πως η ομάδα του αγνοεί τη νίκη στο ΟΑΚΑ μετά την επιστροφή της ΑΕΚ σε αγώνα πρωταθλήματος.

Επίσης, μέσα σε αυτή τη δεκαετία, έκλεισαν οι κάμερες στο «Καραϊσκάκης», μαγειρεύτηκαν ματς (βλέπε Βέροια) και στοχοποιήθηκαν/χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι, τόσο εντός γηπέδου, όσο και εκτός. Μάλιστα, πρόσφατα κρεμάστηκαν και αφίσες στον Πειραιά…

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει σε αυτή τη δεκαετία, τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις σε διαιτητές (βλέπε Τζήλο) και γενικά το φόβο και το κλείσιμο των… ματιών των ρέφερι στους αγώνες του Ολυμπιακού…

Μία δεκαετία, γεμάτη «ομορφιές»…

Ο Ενωσίτης

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X