Αυτή είναι η ΑΕΚ του Καρέρα!

Αυτή είναι η ΑΕΚ του Καρέρα!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, ύστερα από την… παρέλαση της ΑΕΚ στο Ηράκλειο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα ξεκινήσω λίγο διαφορετικά σε σχέση με αυτό που πιθανότατα περιμένετε. Νομίζω ότι η γκρίνια αρκετών «Ενωσιτών» και η κριτική στον Μάσιμο Καρέρα, μετά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟ, ήταν υπερβολική. Προσέξτε. Δεν λέω άδικη, γιατί όντως αποδείχτηκε λανθασμένη η επιλογή του Ιταλού τεχνικού να βάλει τον Μάνταλο φορ αντί του Λιβάγια, που οπωσδήποτε το… έχει πολύ περισσότερο μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν όμως υπερβολική και σε κάποια σημεία και ισοπεδωτική.

Αφενός γιατί ο Καρέρα δεν μπορούσε να είχε στο 100% τον Ολιβέιρα και ούτε στο 50% τον Αραούχο και δεν ήταν απλή υπόθεση να παίξει επιθετικά χωρίς φορ κόντρα στον ΠΑΟ. Και αφετέρου επειδή πολύ απλά, ήταν το πρώτο παιχνίδι των ομάδων ύστερα από τρεις ολόκληρους μήνες. Όταν έχεις δει τι μεταμόρφωση έχει κάνει στην ομάδα ο Καρέρα και πως την έχει αναστήσει αγωνιστικά και ψυχολογικά, είναι από ανόητο έως και τραγικό να ρίχνεις κράξιμο στην πρώτη μέτρια εμφάνιση, όταν μάλιστα παίζεις μπάλα ύστερα από τρεις μήνες αγωνιστικής αποχής και δίχως δύο φορ κλάσης.

Μηδένισε τον ΟΦΗ, το… κλείδωσε με γκολάρα!

Σήμερα είδαμε την ΑΕΚ του Καρέρα που ξέραμε προ διακοπής λόγω κορονοϊού. Η «Ένωση» μηδένισε τον ΟΦΗ, τον πίεσε ασφυκτικά σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά οι Κρητικοί, προσπαθώντας να αναπτυχθούν από πίσω, είχε εξαιρετική ανάπτυξη από αριστερά σε όλο το ματς και από δεξιά στο δεύτερο ημίχρονο, πολύ καλές συνεργασίες, συνεχή τρεξίματα, πίστη στο πλάνο, ακατάπαυστο ρυθμό μέχρι να «κλειδώσει» τη νίκη με την γκολάρα του Βέρντε.

Είχε σε τρομερή κατάσταση την τριάδα Μάνταλου-Λιβάγια-Ολιβέιρα (καλά ο Μάρκο δεν.. βλέπει κανέναν) και σε αυτήν προστέθηκε και ο πολύ καλός Λόπες, στον οποίον ανήκει και το «μισό» από το πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Είχε πολύ βελτιωμένους τους Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς (ειδικά τον Πολωνό σε τρομερή κατάσταση) και στα γνωστά στάνταρ, την άμυνά της, με καλύτερο από όλους, τον Βράνιες.

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι αν η ΑΕΚ συνεχίσει να δουλεύει με πίστη στο πλάνο του Καρέρα και να έχει τον ίδιο ρυθμό και την ίδια αποφασιστικότητα, θα πάρει την 2η θέση στα play off. Κι αν βελτιώσει και την αποτελεσματικότητά της, μπορεί να πάρει και το Κύπελλο. Ένα ένα βέβαια τα βήματα. Τώρα, υπάρχουν για την «Ένωση», δύο παιχνίδια-φωτιά με αντίπαλο τον Άρη, πρώτα για το πρωτάθλημα και μετά για τη ρεβάνς του Κυπέλλου. Και στα δύο πρέπει να πάει για τη νίκη. Προχωράμε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X