Κουέστα: «Όνειρο να πάρω το Κύπελλο με τον Άρη»

Κουέστα: «Όνειρο να πάρω το Κύπελλο με τον Άρη»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Χουλιέν Κουέστα παραχώρησε συνέντευξη στην οποία εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Άρη και του χρόνου, έχοντας στόχο πρώτα την κατάκτηση του Κυπέλλου τη φετινή σεζόν, αν και εφόσον συνεχιστεί κάποια στιγμή.

Αναλυτικά όσα είπε στην free press εφημερίδα «Karfitsa»:

– Πώς βιώνεις την κατάσταση αυτή όπως έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως με την έξαρση του ιού;

«Παραμένω στην Ελλάδα, είμαι στη Θεσσαλονίκη μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου που με στηρίζει πολύ και με βοηθάει ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί αυτή την κατάσταση. Είμαι όμως πολύ στεναχωρημένος που δεν είμαι στην Ισπανία, δίπλα στην οικογένειά μου. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα συγκριτικά με την Ελλάδα. Δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι εκεί να τους βοηθήσω. Είναι πολύ στενάχωρο σε τόσο δύσκολες να είσαι τόσο μακριά. Ευτυχώς κανένα μέλος της οικογένειάς μου δεν νόσησε από τον ιό. Ευελπιστώ όλο αυτό να τελειώσει άμεσα με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα».

– Ποια είναι πλέον η νέα σου καθημερινότητα και πως περνάς τον χρόνο σου στο σπίτι;

«Προσπαθώ να κάνω πράγματα που να με ευχαριστούν. Όπως είπα δεν είμαι μόνος, οπότε αυτό με βοηθάει πολύ στην ψυχολογία μου. Προσπαθώ να διαβάζω, παίζουμε διάφορα παιχνίδια, βλέπουμε τηλεόραση και επικοινωνούμε με φίλους και συγγενείς μέσα από τα social media. Ταυτόχρονα προπονούμαι καθημερινά στο σπίτι και καμιά φορά και έξω από αυτό κάνοντας τρέξιμο σε κοντινή βέβαια απόσταση. Το πιο δύσκολο τώρα που μένουμε τόσες ώρες σπίτι είναι η διατροφή. Προσέχω όμως πολύ και φροντίζω πολύ να τρώω υγιεινά και σωστά, για να διατηρήσω την διατροφική μου ισορροπία».

– Πως κρίνεις τα μέτρα και το χρονικό διάστημα που πάρθηκαν αυτά στην Ελλάδα; Δεδομένου πως στην Ισπανία αυτό έγινε με μεγάλη καθυστέρηση κάτι που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες θανάτους.

«Με εξέπληξαν τα μέτρα και ο χρονικός ορίζοντας που πάρθηκαν αυτά. Όλα εδώ στην Ελλάδα έγιναν πολύ γρήγορα και έγκυρα σε σχέση με την Ισπανία και τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι πολύ ελεγχόμενη. Για παράδειγμα, όταν στην Ισπανία προχώρησαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας, υπήρχαν ήδη 4.000-5.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και η κατάσταση ήδη ήταν πολύ άσχημη».

– Έχεις συχνή επικοινωνία με τους δικούς σου ανθρώπους; Θα ήθελες να είσαι εκεί δίπλα τους να βοηθήσεις;

«Μιλάω συνεχώς μαζί τους. Είμαι σε καθημερινή επαφή. Αλλά ακόμα και έτσι όλο αυτό είναι πολύ άβολο, θέλω πολύ να τους δω και να τους κάνω μια αγκαλιά».

– Τι μήνυμα στέλνεις στον ισπανικό λαό που περνάει μία μεγάλη δοκιμασία αυτή την περίοδο;

«Θέλω να εμψυχώσω όλους τους συμπατριώτες μου. Τους στέλνω το μήνυμα να κάνουν κουράγιο. Στέλνω όλη μου την συμπαράσταση σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. Θα πρέπει να σεβαστούν στο ακέραιο τα μέτρα που έχουν παρθεί. Μόνο έτσι θα σταματήσει όλο αυτό. Πρέπει να επιδείξουν αίσθημα ατομικής ευθύνης για να περιοριστεί ο ιός. Αν δεν βάλει ο καθένας το δικό του μερίδιο, η κατάσταση αυτή θα εκτραχυνθεί. Αυτός είναι ο τρόπος, αυτό πρέπει να κάνουμε. Να βγαίνουνε όσο το δυνατόν λιγότερο από το σπίτι, να σκέφτονται τους πιο ηλικιωμένους που είναι πολύ ευάλωτοι στον ιό αυτό για να μη χαθούν άλλες ζωές. Τώρα είναι η ώρα να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό».

– Για να πάμε και στα ποδοσφαιρικά. Είσαι υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος με βάση τις εξελίξεις και το μεγάλο διάστημα αποχής;

«Είμαι υπέρ ναι. Είμαι εδώ και θα μου άρεσε να ξαναπαίξουμε, γιατί τόσο καιρό δεν έχουμε την δυνατότητα αυτή. Θα πρέπει πρώτα όμως να είμαστε 100% σίγουροι πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας. Εμένα θα με ενθουσίαζε το γεγονός να παίξω και πάλι είναι η δουλειά μου, μου έχει λείψει πολύ και θέλω όσο τίποτα άλλο να μπω ξανά στο γήπεδο».

– Θα είναι όμως πολύ δύσκολο για τις ομάδες και εσάς να επιστρέψετε στην κατάσταση που βρισκόσασταν πριν την διακοπή.

«Ναι, είναι σίγουρο αυτό. Θα είναι δύσκολο, όμως γι’ αυτό υπάρχουν οι ειδικοί. Οι προπονητές, οι γυμναστές μας θα πρέπει να εκπονήσουν ένα πλάνο δουλειάς ώστε να επανέλθουμε άμεσα και να είμαστε έτοιμοι, αφού μην ξεχνάμε πως τώρα είναι η περίοδος που κρίνονται όλα. Πιστεύω πως επειδή όλοι οι συμπαίκτες μου ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα που μας έχει δοθεί, θα καταφέρουμε σύντομα να φτάσουμε σε ένα επίπεδο 70-80% σε σχέση με αυτό που ήμασταν πριν έρθει η διακοπή, το να πάμε στο 100% είναι πολύ δύσκολο. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, να συνεχίσουμε την ατομική μας προπόνηση και να σκεφτούμε πως ακόμα και έτσι είμαστε ομάδα, ξέχωρα αν γυμναζόμαστε ο καθένας μόνος του».

– Με εξαίρεση το πρωτάθλημα υπάρχει και ο μεγάλος στόχος του Αρη, η κατάκτηση ενός τίτλου με την συμμετοχή σε έναν τελικό. Είναι κάτι που το περιμένεις;

«Είναι το όνειρό μου να πάρω το κύπελλο με τον Αρη. Είναι ένας επιπλέον λόγος που θέλω να ξεκινήσουμε τους αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενος γενικότερα στην Ελλάδα, έχω δεθεί με την ομάδα, τον κόσμο, ξέρω καλά τι σημαίνει γι’ αυτούς ένας τίτλος. Μακάρι να το πετύχουμε, είμαστε κοντά. Θα ήταν ένα ιδανικό φινάλε σε μία τέτοια χρονιά με τόσες ανατροπές».

– Κάνοντας τον απολογισμό σου, έπειτα από δύο σεζόν στον Αρη. Τι πρόσημο θα έβαζες αυτά;

«Την πρώτη σεζόν ήμουν καλά, ένιωθα μεγάλη σιγουριά και δεν είχε κανέναν τραυματισμό. Φέτος, τραυματίστηκα στον ώμο. Ήταν σοβαρό πολύ. Πέρασα χειρουργείο και όπως γνωρίζετε κατάφερε και επανήλθα στην αγωνιστική δράση πολύ πιο σύντομα από όσο υπολόγιζαν οι γιατροί. Έκανα τα πάντα για να είμαι πίσω γρήγορα και σε καλή κατάσταση. Μετά από λίγο καιρό ξαναχτύπησα, έμεινα έξω και αυτό με πήγε πίσω. Πονούσα πολύ για ένα διάστημα κάτι που δεν μου επέτρεπε να είμαι έτοιμος στο 100%. Συνολικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο απόδοσής μου. Νιώθω πλέον ακόμα καλύτερα και θα το αποδείξω και στο γήπεδο που είναι ο καθρέπτης των πάντων».

– Χουλιάν το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Ποιες οι σκέψεις σου; Θέλεις να παραμείνεις στον Αρη, υπάρχουν συζητήσεις ή το μέλλον θα σε βρει σε άλλη ομάδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος στον Αρη. Θέλω να συνεχίσω και γι’ άλλα χρόνια εδώ. Από την πρώτη στιγμή απολαμβάνω τα πάντα. Και εγώ και η αρραβωνιαστικιά μου περνάμε υπέροχα στη Θεσσαλονίκη μας αρέσει πολύ η ζωή εδώ. Για την ώρα όμως δεν μου έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση ανανέωσης και δεν ξέρω τι θα γίνει. Είχαμε κάνει μία κουβέντα, σε πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά από τότε δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Δεδομένου πως οι ημέρες περνάνε φαντάζομαι πως σύντομα θα γνωρίζω το τι θα γίνει αναφορικά με το ποδοσφαιρικό μου μέλλον».

– Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο, ειδικά τώρα που άπαντες βιώνουν δύσκολες στιγμές λόγω της πανδημίας;

«Στέλνω όλο το κουράγιο του κόσμου σε όσους υποφέρουν, νοσούν οι ίδιοι ή δικά τους κοντινά πρόσωπα. Είναι άσχημες στιγμές για όλους μας αυτές που βιώνουμε. Προσεύχομαι και θέλω να το ξεπεράσουμε όλο αυτό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες ανθρώπινων ζωών. Εύχομαι και θέλω να βρεθεί το εμβόλιο ή κάποιο δραστικό φάρμακο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ζωή μας, όπως την ξέραμε πριν από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για μία παγκόσμια κρίση που εδώ στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί που δεν πήρε διαστάσεις. Θέλω να στείλω το μήνυμα προς όλους τους νέους, να σκέφτονται τους μεγαλύτερους, να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, να μένουμε σπίτι μας και να βγαίνουμε μόνο όταν είναι απαραίτητο γιατί έτσι θα σταματήσει η διάδοση του ιού. Όσο πιο γρήγορα θα τελειώσει όλο αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Να δείξουμε λοιπόν υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και θα το ξεπεράσουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X