Μπάρμπα δανεικό για 1,5 έτος

Μπάρμπα δανεικό για 1,5 έτος
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η απόκτηση αριστεροπόδαρου στόπερ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την ΑΕΚ και τον Ίλια Ίβιτς. Ο Τεχνικός Διευθυντής του «Δικεφάλου» από τη μέρα της παρουσίασής του είχε ξεκαθαρίσει πως θέλει έναν στόπερ που να είναι αριστεροπόδαρος, ο οποίος να έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και ως αριστερός μπακ αν χρειαστεί, προκειμένου να μπορεί να δώσει ισορροπία στα «κιτρινόμαυρα» μετόπισθεν και ειδικότερα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την άμυνα.

Μετά από αρκετή έρευνα ο Σέρβος έχει καταλήξει σε 2-3 περιπτώσεις, εκ των οποίων αυτή που έχει ξεχωρίσει είναι ο Φεντερίκο Μπάρμπα. Πρόκειται για τον 26χρονο Ιταλό στόπερ της Κιέβο Βερόνα, ο οποίος το καλοκαίρι παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Βαγιαδολίδ, μέχρι τη λήξη της σεζόν και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι!

Ωστόσο ο Μπάρμπα δεν έχει καταφέρει να πείσει στην ισπανική ομάδα που αγωνίζεται στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έχει παίξει μόλις σε πέντε παιχνίδια φέτος και στα έξι από τα τελευταία οκτώ ματς ήταν εκτός αποστολής! Έπαιξε δε μόλις μία φορά στους δέκα τελευταίους αγώνες και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ως αριστερό μπακ στην ήττα με 0-2 από τη Βιγιαρεάλ.

Παρότι πάντως δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί στη Βαγιαδολίδ, έχει αρκετά καλό βιογραφικό. Πέρσι για παράδειγμα έκανε 30 συμμετοχές στη Serie A με τη φανέλα της Κιέβο Βερόνα, ενώ πρόπερσι είχε αγωνιστεί 41 φορές με τη Σπόρτινγκ Χιχόν στη Β’ κατηγορία της Ισπανίας.

Ο Μπάρμπα που έχει φορέσει επίσης τις φανέλες των Γκροσέτο, Έμπολι και Στουτγκάρδη και είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Εθνικής Ιταλίας, έχει ύψος 1,85 μ. και «μετράει» 158 αγώνες ως αριστερό στόπερ, 24 συμμετοχές ως αριστερό μπακ ενώ έχει παίξει και μία φορά ως αμυντικό χαφ.

Θέλει να έρθει στην ΑΕΚ

Οι πληροφορίες του «Enwsi.gr» αναφέρουν πως ο Ίλια Ίβιτς έχει ασχοληθεί εδώ και αρκετό καιρό με την περίπτωση του Μπάρμπα, ο οποίος ανήκει στο γραφείο του κ. Παστορέλο. Του μάνατζερ δηλαδή με τον οποίο ο Σέρβος Τεχνικός Διευθυντής είχε φέρει στην προηγούμενη θητεία του στην «Ένωση» τον Μπρούνο Τσιρίλο. Μάλιστα για τον Μπάρμπα είχε κάνει και ταξίδι στην Ιταλία πριν από δύο περίπου μήνες.

Ο Ίβιτς λοιπόν επιθυμεί να φέρει τον Μπάρμπα με τη μορφή δανεισμού για 1,5 έτος στην ΑΕΚ (δηλαδή μέχρι τη λήξη της σεζόν 2020-2021) και να βάλει στο deal οψιόν για την αγορά του. Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τη συμφωνία, ειδικά αν στον «Δικέφαλο» μείνουν ικανοποιημένοι από τον παίκτη, χωρίς να υπάρχουν άλλα εμπόδια στο δρόμο, με τον 28χρονο τότε Ιταλό στόπερ να έχει ένα μόνο χρόνο συμβόλαιο να υπολείπεται με την Κιέβο Βερόνα.

Πάντως η περίπτωση του Μπάρμπα, μόνο εύκολη δεν είναι. Οι πληροφορίες από την Ιταλία και την Ισπανία, αναφέρουν ότι το ετήσιο συμβόλαιό του αγγίζει το μισό εκατ. ευρώ. Με τη Βαγιαδολίδ να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του και την Κιέβο Βερόνα το υπόλοιπο. Αυτό σε… ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως για να τον κλείσει η ΑΕΚ για ενάμισι χρόνο θα πρέπει να δαπανήσει ένα ποσό γύρω στο ένα εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της εφορίας και των προμηθειών.

Ο παίκτης σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι θετικός στο να έρθει στην Ελλάδα, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν, καθώς θα πρέπει να βρεθεί πρώτα λύση στο deal της Κιέβο Βερόνα με τη Βαγιαδολίδ και στη συνέχεια ανάμεσα στην ΑΕΚ και την ιταλική ομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X