«Εξαιρετικός σουτέρ και επαγγελματίας στον μέγιστο βαθμό ο Γιάνκοβιτς»

«Εξαιρετικός σουτέρ και επαγγελματίας στον μέγιστο βαθμό ο Γιάνκοβιτς»
Photo Credits: INTIME

Ο Στέφαν Γιάνκοβιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ και ο ασίσταντ κόουτς της Παρτίζαν, Αλεξάνταρ Μάτοβιτς, αναλύει στο SDNA το προφίλ του 26χρονου φόργουορντ/σέντερ. O Αλεξάνταρ Μάτοβιτς, ο οποίος πέρασε από την Ένωση τη σεζόν 2015-16 και πλέον βρίσκεται στο προπονητικό σταφ της ομάδας του Βελιγραδίου ανέλυσε τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του Σέρβου φόργουορντ, στάθηκε στην ικανότητά του να σουτάρει από μακρινή απόσταση, ενώ σκιαγράφησε το προφίλ του έξω από τις 4 γραμμές του παρκέ.

Στην αρχή της κουβέντας με τον ασίσταντ κόουτς της Παρτιζάν τόνισε πως «ο Γιάνκοβιτς είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης, αλλά και πολύ καλός σουτέρ για τη θέση του. Μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία στις θέσεις 4 και 5. Για να είμαι ειλικρινής θα έλεγα πως είναι ένα πολύ καλό stretch 4. Στο σύγχρονο μπάσκετ άλλωστε πολλές φορές οι θέσεις δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο βέβαια».

Στο παιχνίδι του ο 26χρονος φόργουορντ έχει αρκετά δυνατά σημεία στο παιχνίδι του. «Είναι ένα πολύ αθλητικό παιδί, που έχει την ικανότητα να τρέχει πολύ καλά το γήπεδο, παρά το ύψος του. Παίρνει καλές τοποθετήσεις στο επιθετικό ριμπάουντ και είναι σημαντικός στο κομμάτι αυτό. Παράλληλα, μπορεί να διαβάσει πολύ καλά το γήπεδο και να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του», είπε, ενώ όσον αφορά τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης επεσήμανε πως «πρέπει να βελτιώσει το close out παιχνίδι του, αλλά και το low post. Σε αυτό έχει κάποιες καλές κινήσεις, ωστόσο για να πάει στο επόμενο επίπεδο,. Θα πρέπει να το βελτιώσει ακόμα περισσότερο».

Αυτό που έκανε τον Γιάνκοβιτς να ξεχωρίσει την περασμένη σεζόν ήταν το ποσοστό του στα σουτ τριών πόντων. Στην ABA Liga σούταρε με 48% και όπως επισημαίνει ο Μάτοβιτς «είναι πολύ καλός σουτέρ και έχει αυτοπεποίθηση. Πιστεύει πολύ στον εαυτό του και στις δυνατότητές του. Αυτά τα στοιχεία τον βοηθάνε πολύ ώστε να σουτάρει καλά. Στην Παρτιζάν πέρυσι το έκανε αρκετές φορές».

Στα 26 του χρόνια ο Γιάνκοβιτς έχει καταφέρει να παίξει στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Σερβίας, τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν. Κάτι που αναμένεται να τον βοηθήσει και στην παρουσία του στην Ένωση. «Οι εμπειρίες που αποκόμισε την τελευταία διετία θα τον βοηθήσουν στον μέγιστο βαθμό. Όταν παίζεις στην Ελλάδα έχεις μεγάλη πίεση, ιδίως όταν βρίσκεσαι σε ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Υπάρχει πολύς κόσμος από πίσω που στηρίζει αυτές τις ομάδες, έχουν μεγάλη ιστορία και όλοι περιμένουν πολλά από σένα. Στον τομέα της πίεσης, πάντως, ο Γιάνκοβιτς ήταν πολύ καλός καθώς διαχειρίστηκε πολύ καλά τις καταστάσεις την τελευταία διετία».

Όσο για τον Γιάνκοβιτς έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ, ο Μάτοβιτς στέκεται στον επαγγελματισμό του. «Γεννήθηκε στον Καναδά, αλλά είναι Σέρβος. Στην Παρτιζάν ένιωθε σαν στο σπίτι του. Όταν τελειώνει την προπόνηση του αρέσει να περνάει χρόνο με τους συμπαίκτες του, αλλά γενικά έχει μια ήρεμη ζωή. Είναι επαγγελματίας στον μέγιστο βαθμό. Στο Κολέγιο κατάφερε να πάρει πτυχίο. Σε κάθε προπόνηση ήταν επαγγελματίας. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα μέσα στην ομάδα».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X