Σε ποιες θέσεις θα πάρει ξένους η ΑΕΚ

Σε ποιες θέσεις θα πάρει ξένους η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς τη στελέχωση του ρόστερ της και δείχνει από… νωρίς τις διαθέσεις που έχει για τη νέα σεζόν. Σε λίγες μόνο ώρες οι «κιτρινόμαυροι» προχώρησαν σε τρεις ανακοινώσεις, με κοινό παρονομαστή: την ενίσχυση του ελληνικού κορμού τους.

Η «Βασίλισσα» σάρωσε την ελληνική αγορά και κατάφερε να κάνει δικούς της τους Νίκο Γκίκα, Βασίλη Τολιόπουλο και Δημήτρη Κακλαμανάκη, με τους «κιτρινόμαυρους» να συμπληρώνουν σιγά – σιγά το παζλ των Ελλήνων, έχοντας μόνο μια εκκρεμότητα. Τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη!

Ο 25χρονος άσος αποτελεί αυτή τη στιγμή το «βαρόμετρο» στον σχεδιασμό του Ηλία Παπαθεοδώρου για την ΑΕΚ της νέας σεζόν.  Κι αυτό γιατί πρόκειται για έναν παίκτη που ναι μεν έχει συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο με τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο, είναι ανοικτό αν θα παραμείνει και του χρόνου στην ΑΕΚ. Από τη μεριά της, η διοίκηση της Ένωσης επιθυμεί να του κάνει επέκταση στο συμβόλαιο του κι αν τη δεχτεί ο διεθνής άσος, όλα θα είναι ιδανικά. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις σχετικά με τον σχεδιασμό.

Στο… κάδρο οι ξένοι, προτεραιότητα έχουν Ματσιούλις και Σαντ-Ρος

Φυσικά, η ΑΕΚ δεν έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα τους ξένους παίκτες, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό κομμάτι, αλλά και συστατικό της επιτυχίας της ομάδας. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο είχε ως στόχο να παραμείνουν στο ρόστερ και τη νέα σεζόν οι Γιόνας Ματσιούλις και Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Η ΑΕΚ έχει καταθέσει και στους δύο παίκτες την πρόταση της και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένει την απάντηση τους.

Στην Ένωση πλέον στρέφουν την προσοχή τους σε παίκτες που θα πάρουν τις θέσεις ξένων, με την Ευρωπαϊκή και Αμερικανική αγορά να «χτενίζεται», προκειμένου να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις, οι οποίες θα… κουμπώνουν στα «θέλω» του προπονητή.

Αυτό που θέλει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ένας παίκτης που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Νίκο Γκίκα, καθώς και ένα σουτέρ με… δολοφονικό χέρι, που θα μπορεί να δίνει σημαντική βοήθεια στο σκοράρισμα και να «ξεμπουκώνει» την ομάδα όταν αυτή θα βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Εφόσον ο Σαντ-Ρος και ο Γιόνας Ματσιούλις συνεχίσουν και τη νέα σεζόν, η ΑΕΚ θα προχωρήσει στην απόκτηση δύο ακόμα ψηλών ξένων. Και εκεί θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή, καθώς πέρυσι αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα. Στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι να αποκτήσουν δύο ψηλούς, έναν καθαρό σέντερ κι έναν πάουερ φόργουορντ (που να μπορεί να παίζει και στη θέση «5»), οι οποίοι θα είναι από την ξένη αγορά.

Με τις μεταγραφές των Ελλήνων παικτών, η ΑΕΚ εμπλουτίζει το ρόστερ της, ενώ φυσικά αναμένονται και άλλες δυνατές κινήσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να αποφύγουν σε μεγάλο βαθμό τις περσινές… αστοχίες, για αυτό και θα είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των ξένων που θα στελεχώσουν το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Έλληνας κόουτς χρειάζεται και θέλει βάθος στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, καθώς οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού, ενώ και με ένα «πλούσιο» ρόστερ, υπάρχει καλύτερο και καταλληλότερο rotation.

H AEK έχει μπει πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και αναμφίβολα η συνέχεια προμηνύεται ενδιαφέρουσα για την ομάδα του Hλία Παπαθεοδώρου.

 

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X