Σοβαρή στο τέλος και η επόμενη μέρα για την ΑΕΚ

Δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ μέσα στο Περιστέρι για δεύτερη σερί φορά, τελειώνοντας έτσι τη σειρά με 3-1, κατακτώντας την τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν άκρως ικανοποιητική για την «Βασίλισσα», αλλά η απουσία του Ολυμπιακού μαζί με τον τρόπο που αποκλείστηκε η ΑΕΚ από τον Προμηθέα, κάνει αυτή τη θέση να μοιάζει ως το ελάχιστο που θα μπορούσε να πετύχει στα play-off.

Σοβαρή στο τελευταίο ματς

Το κίνητρο για διακοπές φαίνεται ήταν υψηλό για όλους στην ομάδα, έτσι η ΑΕΚ εμφανίστηκε αρκετά σοβαρή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κέρδισε στο τέλος χάρις στην μία βολή που ηθελημένα έδωσε ο κόουτς Πεδουλάκης στον Χάντερ. Βλέπετε ότι ο κάθε προπονητής έχει την δικιά του φιλοσοφία για τις τελευταίες φάσεις, αν θα κάνει φάουλ ή θα παίξει άμυνα αλλά τελικά η πιο σωστή επιλογή είναι αυτή που κερδίζει.

Πολύ καλή εμφάνιση και μάλλον η τελευταία του με την φανέλα της ΑΕΚ, έκανε ο Χάντερ που μετά το πρώτο ματς και το πειθαρχικό του παράπτωμα, επανήλθε και τελείωσε πολύ ουσιαστικά τη σεζόν, όπως ήταν άλλωστε καθόλη τη διάρκεια της.
Ο Γιορκ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση από τα 12 παιχνίδια που έπαιξε με την ομάδα σκοράροντας 19 πόντους. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι ήταν μετρημένος στις προσπάθειες του, πήρε αυτές που έπρεπε χωρίς να εκβιάσει κάτι, διάβασε την άμυνα όποτε χρειάστηκε και σίγουρα έδειξε έναν άλλο εαυτό από ότι είχαμε συνηθίσει. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι μεστές εμφανίσεις είναι η εξαίρεση στο παιχνίδι του Γιορκ και όχι ο κανόνας. Ποιότητα έχει, αλλά υπάρχει πάντα το ερωτηματικό αν μπορεί να μπει σε ένα συγκεκριμένο καλούπι ομάδας που θα αναδεικνύει τα προτερήματα του και θα κρύβει τις αδυναμίες του.

Αρκετά καλός ήταν και πάλι ο Ξανθόπουλος που μοίρασε 8 ασιστ, αλλά και ΣαντΡος που έβαλε το κρίσιμο lay up στο τέλος. Γενικά υπήρξε θέληση για την νίκη, γιατί μεταξύ μας ποιος θα άντεχε και 5ο ματς σε μια σειρά χωρίς κανένα κέρδος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την τρίτη θέση η ΑΕΚ θα ξεκινήσει από τους ομίλους του επόμενου Champions League ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει τελικά ο Προμηθέας.

Η επόμενη μέρα

Αναμφισβήτητα, ήταν μια περίεργη σεζόν για την ΑΕΚ που όπως έχουμε πει το τελικό της αποτέλεσμα κρίνεται αποτυχημένο. Μια χρονιά που ξεκίνησε μέτρια συνεχίστηκε αρκετά καλά και ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο αφού έχασε όλους τους στόχους που είχε.

Πλέον, η επόμενη μέρα έχει αρκετή δουλειά για όλους στην ΚΑΕ, αφού είναι δεδομένο ότι θα γίνουν αρκετές αλλαγές και στο έμψυχο δυναμικό αλλά και στον προπονητή. Η ΑΕΚ πρέπει να δυναμώσει τον ελληνικό κορμό της με τουλάχιστον 4 παίκτες που θα έχουν σημαντική θέση στο ροτέισον και μαζί με τους 6 ξένους θα αποτελούν μια δεκάδα που θα μπορεί να μοιράζεται τον χρόνο ανάλογα με τις απαιτήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς καλό θα ήταν να υπάρξουν και κάποιοι πιο έμπειροι (Ζήσης), που να έχουν περπατήσει τα μονοπάτια του πρωταθλητισμού και θα μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους στα κρίσιμα. Έτσι θα αποφευχθούν φετινά φαινόμενα που το ροτέισον ήταν ουσιαστικά 8,5 παίκτες και στο τέλος έμεναν από ανάσες ενώ δεν υπήρχε και καθαρό μυαλό.

Σημαντική θα είναι και η επιλογή του προπονητή που θα γίνει, αφού πρώτα όμως έχει εκπονηθεί ένα μακροπρόθεσμο πλάνο από την διοίκηση που θα είναι συμβατό με τα θέλω του. Πρέπει επιτέλους στην ομάδα να δημιουργήσουν έναν κορμό που θα μένει σταθερός για μερικά χρόνια και απλά θα αναβαθμίζεται με μερικές πινελιές κάθε έτος. Έτσι με έναν κόουτς που θα έχει περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα, θα έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και θα έχει διαλέξει ο ίδιος τους παίκτες που θέλει (όχι σαν φέτος που είχαν αποκτηθεί παίκτες χωρίς προπονητή), μπορεί η ΑΕΚ να αποκτήσει σταθερά θεμέλια και να είναι πιο στιβαρή στις οποιεσδήποτε αναποδιές που αναμφίβολα θα της έρθουν μέσα στην σεζόν. Το φαινόμενο των αλλαγών κάθε χρόνο πρέπει επιτέλους να σταματήσει αν θέλουμε να μιλάμε για μια σοβαρή οργανωμένη ομάδα.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό το όνομα του προπονητή οπότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για την φιλοσοφία του και το στυλ μπάσκετ που του αρέσει να παίζει, όπως και πολλά άλλα θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X