ΑΕΚ by... Cardoso

ΑΕΚ by... Cardoso
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μπάλα είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς για τις ομάδες του Καρντόσο. Ο καθηγητής του στο πανεπιστήμιο του Πόρτο, Βίτορ Φράδε, χρησιμοποιούσε μια φράση που τον εκφράζει στο 100%. «Έχε λίγο την μπάλα, κυκλοφόρησε την πολύ». Έχε, δηλαδή, λίγο την μπάλα όταν θα σου έρθει στα πόδια, αλλά φρόντισε να την κυκλοφορήσεις πολύ και σωστά για τους υπόλοιπους.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο θέλει οι ομάδες του να κυριαρχούν, στο μέτρο του δυνατού. Να επιβάλλουν αυτές το παιχνίδι τους, να κάνουν τον αντίπαλο να προβληματιστεί, να πρέπει αυτός να ψάξει λύσεις στα (ποδοσφαιρικά) αδιέξοδα.

«Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε είχε πει κάτι που επίσης με εκφράζει πολύ: ‘Δεν με ανησυχεί όταν μια ομάδα τρέχει πολύ, με ανησυχεί όταν αρχίζει να παίζει’» εξηγεί ο Πορτογάλος, ο οποίος ψάχνει πάντα την «χρυσή τομή» μεταξύ της δημιουργίας και της αμυντικής ισορροπίας.

Στην Ρίο Άβε, όπου έκανε το «μπαμ», η ομάδα του δεν σκόραρε πολύ, αλλά δέχονταν γκολ με το… στανιό. Ο Καρντόσο ψάχνει τερματοφύλακα και κεντρικούς αμυντικούς με καλή επαφή με την μπάλα, ακραία μπακ που θα ανεβαίνουν και εξτρέμ που θα συγκλίνουν προς τα μέσα.

Το 4-2-3-1 είναι το βασικό του σύστημα, αλλά δεν έχει εμμονές. Ξέρει να ελίσσεται, να προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες ενός αγώνα, αλλά πάντα με αφετηρία την ομαδική πίεση για τον περιορισμό χώρων στον αντίπαλο, την αλληλοκάλυψη ώστε το σύνολο να μην παρουσιάσει… διαρροές. Σημαντικό ρόλο στις ομάδες του παίζουν και οι στατικές φάσεις, τις οποίες δουλεύει πάρα πολύ.

Ο Καρντόσο θέλει οι κεντρικοί αμυντικοί να ξέρουν πώς να κυκλοφορούν την μπάλα. Τελειομανής, θέλει να μπορεί να συνεννοείται καλά με τους ποδοσφαιριστές του. Για τον λόγο αυτό, έμαθε ουκρανικά όταν πήγε στην Σαχτάρ και γαλλικά όταν πήγε στη Ναντ (μιλάει ακόμα πορτογαλικά, αγγλικά και ισπανικά).

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι ένας κεντρικός αμυντικός με ιδανική επαφή με την μπάλα, προτιμά την μητρική του γλώσσα (ουκρανικά) παρ’ ότι μιλάει και αγγλικά και φαντάζει ως παίκτης – κλειδί για την ΑΕΚ του Καρντόσο.

Είναι δεδομένο ότι ο Πορτογάλος θα στηριχθεί στην εμπειρία, την προσωπικότητα και, κυρίως, τις ποδοσφαιρικές αρετές του 32χρονου Ουκρανού, αφού γνωρίζει καλά και τα χαρακτηριστικά του λαού του. Λατρεύει, μάλιστα, το ένα από αυτά: Την πειθαρχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X