Μεγάλη κόντρα μεταξύ Ισπανών και Euroleague

«Η FIBA δεν μπορεί να αποβάλει κανέναν σύλλογο»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Euroleague ανακοίνωσε το νέο της, διευρυμένο κατά δύο βδομάδες, καλεντάρι κι αν η διοργανώτρια αρχή υποστήριξε ότι όλα έγιναν με την σύμφωνη γνώμη της Ένωσης παικτών της EuroLeague, οι πρώτες αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν από την Ισπανία.

Τόσο η ACB (διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος) μέσω του Προέδρου της, Αντόνιο Μαρτίν, όσο και η Ένωση Ισπανών παικτών εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το νέο καλεντάρι, το οποίο θα είναι επίπονο για τους παίκτες, ενώ παράλληλα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την διεξαγωγή των εθνικών πρωταθλημάτων.

Αρχικά ήταν ο Αντόνιο Μαρτίν αυτός που χαρακτήρισε με δηλώσεις του ως “αναπάντεχη την απόφαση της EuroLeague” να μεταθέσει το Final Four κατά μερικές ημέρες, καθώς “αλλάζει τον σχεδιασμό για τα playoffs στα εθνικά πρωταθλήματα”. Η Ένωση Ισπανών παικτών όμως, της οποίας είναι πρόεδρος ο Φελιπε Ρέγες, ήταν ακόμα πιο επιθετική.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ισπανών παικτών τόνισε αρχικά ότι “η αύξηση των αγώνων και των ταξιδιών σημαίνει ότι αυξάνεται η επιβάρυνση και η κούραση στους παίκτες και αυτό θα έχει συνέπεια στην υγεία τους και σοβαρές συνέπειες”, για να τονιστεί με έντονο ύφος στην συνέχεια πως “οι παίκτες της ACB εκπροσωπούνται από την ABP (σ.σ την Ένωση Ισπανών παικτών), η οποία και υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους. Είμαστε μία ανεξάρτητη ένωση, της οποίας το μόνο ενδιαφέρον είναι οι παίκτες.

Χωρίς αυτή την ανεξαρτησία από συλλόγους και λίγκες δεν μπορείς να υπερασπιστείς τους παίκτες. Άλλα συμφέροντα πάντα θα υπερέχουν σε σχέση με αυτά των μελών μας. Επομένως, μία Ένωση που δεν συμμορφώνεται με αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να μας εκπροσωπεί”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X