Θίοντορ: «Ολη μου η προσοχή βρίσκεται στην ΑΕΚ, έκανα την καλύτερη επιλογή»

Ο Θίοντορ ήταν... Τζόρνταν και η ΑΕΚάρα... ξεπουπούλιασε το Περιστέρι
Photo Credits: INTIME

H μεταγραφή του Τζόρνταν Θίοντορ στην ΑΕΚ συζητήθηκε σε όλη την Ευρώπη.  Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε την απόφαση να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα μέχρι το τέλος της σεζόν, έχοντας ως μοναδικό στόχο να οδηγήσει την «Βασίλισσα» σε σπουδαίες νίκες.

Ο 29χρονος άσος των «κιτρινόμαυρων» παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα «germanhoops.com», μιλώντας μεταξύ άλλων για την απόφασή του να παίξει στην ΑΕΚ, για την οποία τόνισε πως ένιωσε ότι ήταν το κατάλληλο μέρος για εκείνον, παρά τις προτάσεις που είχε από άλλες ομάδες.

Ο Θίοντορ στάθηκε στην συνομιλία που είχε με τον Λούκα Μπάνκι, η οποία όπως δήλωσε έπαιξε σημαντικό ρόλο για την τελική απόφασή του, ενώ σχολίασε και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.

Ο Αμερικανός γκαρντ ρωτήθηκε για το αν άλλαξε η οπτική του όσον αφορά τις ομάδες, έπειτα από τους τελευταίους μήνες που ήταν ανενεργός και τόνισε πως «δεν θεωρώ ότι άλλαξε κάτι για μένα. Οι ομάδες συνέχισαν να με καλούν κάθε μέρα. Κανείς δεν με ξέχασε. Είχα προτάσεις από ομάδες Euroleague και Eurocup, όμως ένιωσα ότι η ΑΕΚ ήταν το καλύτερο μέρος για να παίξω».

Σχετικά με το τι έπαιξε ρόλο ώστε να πάρει την απόφαση να αγωνιστεί στην ΑΕΚ είπε: «Είχα συνομιλία για μία ώρα με τον Λούκα Μπάνκι και ήταν πολύ καλή. Επίσης, σημαντικό ήταν ότι η ΑΕΚ πήρε τον Ντελρόι Τζέιμς. Τον ήξερα από τότε που ήμασταν νέοι και ήμασταν στην ίδια περιοχή. Η σκέψη να είμαι συμπαίκτης με αυτόν ήταν καλή. Γνωρίζοντας τον κόουτς Μπάνκι ξέρω και τι θέλει και ξέρει τι μπορώ να φέρω στο τραπέζι και γνωρίζοντας τη σχέση που έχω με τον Ντελρόι με βοήθησαν όλα αυτά στην απόφασή μου. Τα λεφτά δεν ήταν θέμα, αλλά ήξερα ότι εκεί που πήγαινα ήμουν πολύτιμος και αναγκαίος».

Ο Αμερικανός άσος μίλησε με τα καλύτερα λογία και για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι εξαιρετικός. Ένιωσα την παρουσία τους από την πρώτη στιγμή που έπαιξα εκεί πριν μερικά χρόνια. Μοιραζόμαστε το ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν απίθανη η ένταση και η ατμόσφαιρα. Ο κόσμος μου έδειξε αγάπη. Αυτό που μου άρεσε στην ΑΕΚ είναι πως βρίσκεται πολύ ψηλά στην κατάταξη, αλλά όχι στην κορυφή. Η κατάσταση στην ΑΕΚ μου θυμίζει πολύ την κατάστασή μου πριν 2 χρόνια στην Μπάνβιτ, στην Τουρκία. Είχαμε την νοοτροπία του αουτσάιντερ και η ΑΕΚ την έχει όπως και η Μπάνβιτ. Η ΑΕΚ κέρδισε το Champions League πέρυσι και έχει νοοτροπία νικητή. Πρόσθεσα αυτή τη νοοτροπία και δουλεύω σκληρά για να κερδίζουμε. Θεωρώ ότι εάν μπορούμε να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις κορυφαίες ομάδες».

Ο Θίοντορ ρωτήθηκε για την δική του προσθήκη, αλλά και του Ντελρόι Τζέιμς και τόνισε «Θεωρώ ότι και οι δύο φέραμε σπουδαία κομμάτια. Ήρθαμε την σωστή στιγμή και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό σε πρωτάθλημα και BCL. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο, θα παίξουμε με σκληρές ομάδες και θα πρέπει να δείξουμε ότι το θέλουμε περισσότερο. Όσο όμως δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα, τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Παράλληλα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και στον Μάλκολμ Γκρίφιν, με τον οποίο βρέθηκαν στην ίδια λίγκα κατά το παρελθόν (NCAA-2): «Ο Μάλκολμ είναι πολύ ταλαντούχος, μπορεί να σουτάρει και να παίξει άμυνα. Όλα είναι διαφορετικά στην ομάδα. Όλοι ξέρουν τι μπορούμε εγώ και ο Μάλκολμ να κάνουμε. Νιώθω ότι θα πάμε πολύ καλά μαζί. Θα τον ωθήσω καθημερινά για να τον βοηθήσω να γίνει καλύτερος και αυτός θα κάνει το ίδιο σε μένα. Είμαι ανταγωνιστικός τύπος και η θέλησή μου να κερδίσω είναι αναμφισβήτητη και αυτό θα δείξω καθημερινά».

Σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο του στην ΑΕΚ επεσήμανε πως «ο ρόλος μου είναι να σκοράρω και να βοηθάω στο στήσιμο της επίθεσης. Θα δημιουργώ για τους άλλους και θα παίζω άμυνα κάθε φορά που θα το χρειάζεται αυτό η ομάδα. Έχω δείξει τα τελευταία χρόνια πως μπορώ να είμαι σημείο αναφοράς. Ο ρόλος μου θα είναι παιχνίδι με παιχνίδι. Θα παίρνω όσα μου δίνει η άμυνα και θα ψάχνω τις καλύτερες επιλογές για τους συμπαίκτες μου. Το γεγονός πως έχουμε βάθος στο ρόστερ και πολλά όπλα είναι καλό στοιχείο».

Όσον αφορά το μέλλον του ο 29χρονος άσος ήταν ξεκάθαρος: «Όλη η προσοχή μου βρίσκεται στην ΑΕΚ. Όλη η προσοχή μου είναι στο αύριο. Έχω προσωπικούς στόχους, αλλά μπορούμε να τους πετύχουμε μόνο εάν η ομάδα πάει καλά. Κάθε μέρα θέτω τα δικά μου στάνταρ, δουλεύοντας σκληρά. Δεν υπάρχει μέρα ξεκούρασης. Πρέπει να θυσιάσεις πολλά για να παίξεις στο υψηλότερο επίπεδο. Θα συνεχίσω να είμαι αυτός που θα ηγείται και θα φροντίζω το σώμα μου. Ξέρω ότι ο κόσμος έχει υψηλές προσδοκίες. Για τους τελευταίους έξι μήνες κανείς δεν είχε προσδοκίες από εμένα. Τώρα είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο παρκέ και στοχεύω στο να παίζω μπάσκετ καθημερινά».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X