Αυτή είναι η Σαν Λορέντζο! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αυτή είναι η Σαν Λορέντζο! (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ετοιμάζει βαλίτσες για Βραζιλία!

Το Intercontinental Cup 2019 της FIBA θα διεξαχθεί στη Βραζιλία και πιο συγκεκριμένα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου. Σε αυτό η ΑΕΚ, ως κάτοχος του BCL, θα διεκδικήσει το παγκόσμιο τρόπαιο, απέναντι σε τρεις ακόμα ομάδες, την Σαν Λορέντζο (κάτοχος του Americas League) από την Αργεντινή, την διοργανώτρια Φλαμένκγο από την Βραζιλία και τους Όστιν Σπερς (περσινοί πρωταθλητές της G-League).

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Σαν Λορέντζο στον ένα ημιτελικό στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθεί η Φλαμένγκο με τους Όστιν Σπερς.

Οι τελικοί (μικρός και μεγάλος) του Intercontinental Cup θα διεξαχθούν στις 17 Φεβρουαρίου, με την ΑΕΚ έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου τίτλου στην ιστορία της!

Ποια είναι όμως η Σαν Λορέντζο που η ΑΕΚ καλείται να κερδίσει για να φθάσει στον τελικό;
Η Σαν Λορέντζο είναι τα τελευταία χρόνια η μεγάλη μπασκετική δύναμη της Αργεντινής! Επέστρεψε το 2015 στη μεγάλη κατηγορία και από την επόμενη σεζόν ξεκίνησε να… σαρώνει τους εγχώριους τίτλους, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια τρεις συνεχόμενες φορές (2016-2017-2018).
Το 2018 ήταν και η χρονιά που κατέκτησε τον πρώτο της διεθνή τίτλο. Η αργεντίνικη ομάδα πέρυσι κατάφερε να φτάσει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στο Final4 του Americas League, όπου αρχικά επικράτησε της Εστουδιάντες με 101-71 και στον τελικό αντιμετώπισε τη Μότζι ντας Κρούζες από τη Βραζιλία, την οποία κέρδισε με 79-71, κατακτώντας το τρόπαιο.
Στο πρωτάθλημα φέτος συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, αφού είναι πρώτη και αήττητη, έχοντας οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στο τελευταίο της ματς που έδωσε επί αργεντίνικου εδάφους νίκησε με 108-93 την Αρχεντίνο ντε Χουνίν.
Στο φετινό Americas League που θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαριου, κληρώθηκε στον όμιλο με την Μόντζι ντας Κρούζες, την οποία κέρδισε πέρυσι στον τελικό του Americas League.
Προπονητής της Σαν Λορέντζο είναι ο 51χρονος Αργεντινός κόουτς, Γκονζάλο Γκαρσία, ο οποίος κάθεται στον πάγκο της ομάδας από το 2017.

Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν αρκετά ονόματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως φέτος έχασε τον Γκάμπριελ Ντεκ που φέτος φοράει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.  O 23χρονος φόργουορντ κατέκτησε τα πάντα στην ήπειρο του, καθώς ήρθε στην Ευρωλίγκα ως πρωταθλητής του “Αμέρικας” με τη Σαν Λορέντζο, MVP του τελικού και τρεις φορές πρωταθλητής Αργεντινής με την ίδια ομάδα και νωρίτερα (2015) με την Κίμσα.

Ηγέτες της φετινής ομάδας είναι ο 31χρονος γκαρντ, Ντόναλντ Σιμς που είναι και ο πρώτος τους σκόρερ (16,1π με 51% 3π) και ο Νικολάς Αγκίρε (12,7π-4,9ρ-5,3ασ), ενώ φέτος απέκτησε και τον 30χρονο σμολ φόργουορντ, Ταϊρόν Κέρνελ (6,4π-3,6ρ-1,8ασ).
Από το αργεντίνικο ρόστερ ξεχωρίζουν και οι Νταρκουάβις Τάκερ(12,4π-3,0ρ-2,6ασ), Τζερόμ Μεγίνσε (11,8π-5,5ρ-1,4ασ), αλλά και ο πρώην NBAer και δύο φορές πρωταθλητής με τους Μαϊάμι Χιτ, Τζοέλ Άντονι, ο οποίος προσθέτει στο ρόστερ της ποιότητα και εμπειρία.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X