Το Πρωτάθλημα δεν χάνεται για την ΑΕΚ, η οποία δεν πρέπει ποτέ, ούτε να ξεχάσει, ούτε να τους χαριστεί ξανά

Το Πρωτάθλημα δεν χάνεται για την ΑΕΚ, η οποία δεν πρέπει ποτέ, ούτε να ξεχάσει, ούτε να τους χαριστεί ξανά
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για το αγωνιστικό, αλλά και το εξωαγωνιστικό σκέλος του ντέρμπι της Τούμπας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αλήθεια ότι αλλιώς περιμέναμε να ξενυχτήσουμε μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, αλλιώς ξενυχτήσαμε τελικά. Και δεν χρειάζεται κάποια ανάλυση και κάποια ιδιαίτερη επεξήγηση αυτό. Είσαι μια… ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στο 80’, το «παγώνεις» το ματς, κάνεις καθυστέρηση, μπλοκάρεις την μπάλα και κάθεσαι κάτω κάνα δίλεπτο αντί να την διώξεις σε κόρνερ ανενόχλητος.

Παρεμπιπτόντως, αυτό νομίζω ότι ήταν το λάθος του Αθανασιάδη, αφού στο 2-2 την ευθύνη την έχει ο Κάλενς και στο 3-2 ο Γιόνσον. Έγιναν όλα τα λάθη μαζεμένα μέσα σε δέκα λεπτά, δεν ήξερε κιόλας εκείνη τη χρονική στιγμή η ομάδα ότι και με την ισοπαλία έπαιρνε επί της ουσίας το πρωτάθλημα.

Έγραψα νωρίτερα ότι δεν χρειάζεται ανάλυση και επεξήγηση για το ότι δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε την Κυριακή. Αλλά επίσης δεν χρειάζεται ανάλυση και επεξήγηση και για κάτι ακόμα πιο βασικό. Για το ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται. Τελεία και παύλα! Και καθίστε να δούμε, επειδή πολλά ακούμε και διαβάζουμε, ποιος θα σηκώσει, τι θα σηκώσει και που θα το σηκώσει. Ναι μεν δεν ήταν γραφτό να πάρει η ΑΕΚ εύκολα έναν τίτλο χωρίς αγωνία και δίχως άγχος, αλλά ίσως να είναι γραφτό να το πάρει με ακόμα πιο ηδονικό τρόπο.

Είναι ένα κεφάλαιο, λοιπόν, το αγωνιστικό της Τούμπας, το οποίο όσο κι αν δεν χωνεύεται, πέρασε. Και είναι και το άλλο, το εξωαγωνιστικό που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ από κανέναν στην ΑΕΚ. Το πιο εμετικό και αισχρό πανό που έχει κρεμαστεί ποτέ σε γήπεδο, που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του Μιχάλη μας, δεν πρόκειται να ξεχαστεί από κανέναν.

Όχι ότι δεν το έχουν ξανακάνει οι συγκεκριμένοι, που κρέμασαν ανάποδα μέχρι και φανέλα του Γέλοβατς. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα πανό πενήντα μέτρων, που δεν μπορεί να περνάει έτσι εύκολα στο γήπεδο και να κρεμιέται χωρίς να το πάρουν χαμπάρι, ο επίσημος ΠΑΟΚ και η Αστυνομία. Κι αν η ΑΕΚ δεν αντιδρούσε, θα ξεκινούσε και το ματς με αυτό τον οχετό κρεμασμένο. Αυτή είναι η «απάντηση» στους οπαδούς της ΑΕΚ, που τιμάνε πάντα και το έκαναν και πριν από μερικές μέρες, τα αδικοχαμένα παιδιά του ΠΑΟΚ στα Τέμπη.

Η δε απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην άψογη φιλοξενία της ΠΑΕ ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς και στη μη ένσταση το 2020, ήταν το να κυκλοφορούν ένα κάρο «άσβερκοι» και να την πέφτουν προς τον πάγκο της «Ένωσης». Και στο τέλος να σπρώχνουν τον Ματίας, τον άνθρωπο-υπόδειγμα συμπεριφοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία διετία, που 100% δικαιολογημένα αντέδρασε, βλέποντας μπροστά του να απειλείται από δεκάδες άτομα.

Κάνει πράξη το «Είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την τιμή της ΑΕΚ»

Ο Ματίας το έχει πει και το εννοεί: «Είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την τιμή της ΑΕΚ». Και το κάνει πράξη. Και θα είμαστε μαζί του μέχρι να σβήσει ο ήλιος! Θέλουν, δεν θέλουν, θα μάθουν όλοι να σέβονται την ΑΕΚ, αλλά και το πραγματικό ποδόσφαιρο. Κι όπως έχουν άψογη φιλοξενία και αισθάνονται ασφαλείς στην πιο «καυτή» και πάντα γεμάτη έδρα της Ελλάδας, έτσι θα πρέπει να κάνουν και όταν η ΑΕΚ πηγαίνει ως φιλοξενούμενη στα γήπεδά τους.

Τώρα, για το ποιος είναι ποιος, το ποιος ασκεί λεκτική βία και το ποιος ωθεί σε βία με τα καραγκιοζιλίκια του, εδώ και έξι χρόνια, το γνωρίζει πολύ καλά, όλη η Ελλάδα. Στο πραγματικό ποδόσφαιρο, κανένας επαγγελματίας προπονητής δεν είναι υποχρεωμένος να δουλεύει σε συνθήκες ζούγκλας και να ανέχεται να τον βρίζουν μπροστά στα μούτρα του και να τον σπρώχνουν. Το ποιος προπονητής στην Ελλάδα έχει χαστουκίσει παίκτη της Λαμίας, έχει διαπληκτιστεί με ένα σωρό κόσμο και έχει μιλήσει μέχρι και για «χιτλερική Γερμανία» επειδή του ακύρωσαν όπως έπρεπε να του ακυρώσουν ένα γκολ-οφσάιντ, μένοντας ατιμώρητος.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο τέλος θα επικρατήσει το δίκαιο και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα. Δεδομένα είναι ένα πρωτάθλημα που η ΑΕΚ όφειλε να το έχει πάρει πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα το πάρει τελικά. Αλλά, όλα γίνονται για κάποιους λόγους. Κι ένας από τους λόγους είναι να μην ξεχάσει η ΑΕΚ ποτέ, κάποιες συμπεριφορές. Και στο μέλλον, ούτε να τις συγχωρήσει, ούτε να τους χαριστεί ξανά. Όχι μόνο επειδή μαζεύτηκαν πάρα πολλά, αλλά κι επειδή ξεπεράστηκαν τα όρια.

Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X