Νίκησε και τώρα ξαναρχίζουν τα δύσκολα

Νίκησε και τώρα ξαναρχίζουν τα δύσκολα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κατάφερε λοιπόν να κερδίσει τον Άρη στο Αλεξάνδρειο στην κανονική περίοδο μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Μπορεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει πολλά προβλήματα φέτος, το ρόστερ να είναι φτωχό ποιοτικά, αλλά η Ένωση ειδικά στα χρόνια του Μάκη Αγγελόπουλου έχει χάσει εκεί με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους. Μην ξεχνάμε ότι λείπανε και οι Ξανθόπουλος,Καββαδάς, Γιαννόπουλος και ο Ρατάν Μέις που ήταν εμφανώς ανέτοιμος για αυτό και δεν έπαιξε παραπάνω από 6 λεπτά. Έτσι η ΑΕΚ κατέβηκε με …εντεκάδα και πήρε μια καλή νίκη που μπορούσε να έρθει πιο εύκολα στο τέλος.

Μουδιασμένο ξεκίνημα

Τέτοια ματς που έρχονται μετά από διακοπή του πρωταθλήματος και με μια σαφώς υποδεέστερη ομάδα, δεν τα φοβάμαι για την φετινή ΑΕΚ. Το προπονητικό επιτελείο έχει άπλετο χρόνο να μελετήσει τον αντίπαλο, να καταστρώσει τη στρατηγική του και με την μεθοδικότητα που διακρίνει τον κόουτς να φτιάξει ένα σχέδιο νίκης που θα καλύψει και τις απουσίες.

Βέβαια η έλλειψη ρυθμού φάνηκε στο ξεκίνημα, που η ΑΕΚ μπήκε κάπως μουδιασμένα και της πήρε 7-8 λεπτά να εγκλιματιστεί για να αρχίσει να παίζει το μπάσκετ της. Σε αυτό το διάστημα ο Άρης είχε πάρει το πάνω χέρι, είχε επιβάλει το ρυθμό του αλλά η σταθερά της φετινής ΑΕΚ όπως έχουμε πει πολλάκις, η άμυνα, δεν τον άφησε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Σαντ-Ρόος σε αυτό το διάστημα βρισκόταν παντού στην άμυνα, πέρασε χειροπέδες στον Τζόουνς και με τα μακριά του χέρια αλλοίωσε(deflections) 3-4 πάσες που μετατράπηκαν σε κλέψιμο και οδήγησαν σε αιφνιδιασμό. Σιγά σιγά η Βασίλισσα βρήκε ρυθμό χωρίς να πιάσει καμιά ιδιαίτερα καλή απόδοση, πήρε τα ηνία στο σκορ με ορθολογικές επιθέσεις μέσα από σύστημα και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 6 πόντους.

Έκανε τα εύκολα, δύσκολα

Στο 2ο ημίχρονο η παρουσία του Μωραΐτη και του Σάκοτα ηρέμησε την ΑΕΚ και με την σκληρή της άμυνα και τον Γκρίφιν να σκοράρει στην επίθεση άρχιζε να χτίζει μια διαφορά που συντηρούσε σχετικά εύκολα, με τον Άρη να δείχνει ανήμπορος να ακολουθήσει και με κάποια σπασμωδικά τρίποντα να μένει στο παιχνίδι. Ο Μποχωρίδης ήταν ο μόνος που σκόραρε τακτικά για τους θεσσαλονικείς και φαινόταν ότι το ματς θα κριθεί και μάλιστα με διαφορά για την ΑΕΚ.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο τελευταίο τραγικό τετράλεπτο που πρέπει να προβληματίσει άπαντες μέσα στην ομάδα. Κακές επιλογές στην επίθεση με μια υποτυπώδη πίεση του Άρη, λάθη σε επαναφορές που δεν κάνουν ούτε ομάδες της Εσκα, αστοχία σε βολές και γενικά μια ταραχή και μια έλλειψη καθαρού μυαλού που δεν δικαιολογείται.

Μπορεί η ΑΕΚ να μην είχε καθαρό άσσο στην πεντάδα της, αλλά υπήρχαν αρκετοί έμπειροι παίχτες να ηρεμήσουν την ομάδα και απλά να κάνουν τα απαραίτητα για να τελειώσει το παιχνίδι. Τελικά 2 βολές του Σάκοτα κλείδωσαν την νίκη, όμως το τελευταίο κομμάτι του αγώνα χάλασε κάπως, την σοβαρή εικόνα που είχε η Ένωση για 35 λεπτά.

Σημαντικά στοιχεία του αγώνα

Πολλές φορές όταν είναι στην πεντάδα ο Σαντ-Ρόος, η ΑΕΚ μοιάζει να παίζει με παραπάνω παίχτες. Είναι εκπληκτική η ικανότητα του να βρίσκεται παντού, να παίζει εξαιρετική ένας εναντίον ενός άμυνα, να βοηθάει πάντα σωστά στις περιστροφές και στην επίθεση να μην εκβιάζει προσπάθειες. Είναι ένα παράδειγμα πως ένας παίχτης που τελείωσε ένα ματς με 0 πόντους, μπορεί να είναι τόσο κομβικός, έχοντας 5 ριμπάουντ, 6 ασιστ και 2 κλεψίματα (στην πραγματικότητα πολλά περισσότερα απλά η μπάλα κατέληξε σε άλλον παίχτη της ΑΕΚ μετά την αλλοίωση του) σε 31:50 .
-Καλή εμφάνιση και από τον Μάλκομ Γκρίφιν που μόλις έβαλε το πρώτο μακρινό σουτ φάνηκε να πήρε ψυχολογία και να παίζει με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση τελειώνοντας το ματς με 14 πόντους.

-Πλέον έχουμε αρκετά μεγάλο δείγμα για την φιλοσοφία του Κόουτς Μπάνκι στην άμυνα. Ζητάει ασφυκτική πίεση στην περιφέρεια με άρνηση (deny), κάτι που μπορούν κάνουν πολύ καλά όλοι οι γκαρντ της ΑΕΚ, που θα οδηγήσει σε κακή κυκλοφορία και λάθη της επίθεσης. Στον αγώνα του Nick Galis Hall η άμυνα της ΑΕΚ προκάλεσε 12 (!!) κλεψίματα και συνολικά 17 λάθη του Άρη που απέφεραν 20 εύκολους πόντους.

-Ευχάριστη έκπληξη ο Ρόμπερσον που πάλεψε πολύ στις 2 ρακέτες, σκόραρε 10 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ αλλά κυρίως έδωσε λεπτά ξεκούρασης στον Χάντερ χωρίς η ΑΕΚ να χάσει κάτι στο παρκέ.

-Είναι κάποιες μικρές λεπτομέρειες που σου δείχνουν την πρόοδο και την ωρίμανση μιας ομάδας μέσα στην διάρκεια της σεζόν. Ο Άρης στο 2ο ημίχρονο αφού είδε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πικ εν ρολ της ΑΕΚ αποτελεσματικά, πήγε σε τακτική με αλλαγές σε όλα τα σκριν. Μοιραία δημιουργήθηκαν πολλά mismatch ψηλού-κοντού που η Ένωση τα διάβασε όλα σωστά και τα χτύπησε με υπομονή και καθαρό μυαλό.

Πλέον το βατό πρόγραμμα της ΑΕΚ τελείωσε και ακολουθούν ματς φωτιά σε Ελλάδα και Ευρώπη με πρώτο στο Ισραήλ απέναντι στην Χάποελ, την μοναδική ομάδα που την έχει κερδίσει στο Basketball Champions League. Τα προβλήματα παραμένουν για την ΑΕΚ (αλήθεια ο Ξανθόπουλος και ο Καββαδάς πως πάνε γιατί περάσανε πολλές μέρες από την υποτιθέμενη μέρα επιστροφής τους) και αντίστοιχο διάστημα με αυτό στο τέλος του αγώνα με τον Άρη δεν πρέπει να ξαναεμφανιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X