Οι 6 όροι που έβαλε η Pan Asia στον Αλαφούζο για την ΠΑΕ

Οι 6 όροι που έβαλε η Pan Asia στον Αλαφούζο για την ΠΑΕ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως αποκαλύπτει το SDNA, στην πρόταση αναφέρονται ως μέρη των συζητήσεων αρχικά από τη μία πλευρά η εταιρία «PAN ASIA INVESTMENTS», που εδρεύει στην Ελβετία και από την άλλη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος αλλά και η εταιρία συμφερόντων του «SORTIVO INTERNATIONAL LTD». Επισημαίνεται πως η πρόταση αφορά στην αγορά του συνολικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όχι μέρους αυτών.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος η πρόταση περιλαμβάνει την καταβολή του ποσού των 13 εκατ. ευρώ για την απόκτηση τόσο του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών αλλά και οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου υπάρχει στην κατοχή της ΠΑΕ. Βεβαίως, ξεκαθαρίζει πως η πρόταση αφορά την απόκτηση μίας ομάδας χωρίς οποιεσδήποτε οφειλές, φόρους, εμπράγματα βάρη ή οποιεσδήποτε άλλες οφειλόμενες ή μελλοντικές υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων αλλά χωρίς να περιορίζονται σε παίκτες, διαχειριστές, προπονητές και άλλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Για να εξηγήσουμε λίγο παραπάνω αυτό το σημείο, σημαίνει πως με τα 13 εκατ. ευρώ που προτίθενται να καταβάλουν στον Γιάννη Αλαφούζο εκείνος καλείται να πληρώσει το υπόλοιπα χρέη για να παραδώσει μία «καθαρή» ΠΑΕ. Επιπλέον, οι υποψήφιοι αγοραστές θα διαπραγματευτούν την απόκτηση του προπονητικού κέντρου αλλά και το κόστος ανάπτυξης νέου γηπέδου. Το συγκεκριμένο στοιχείο, μάλιστα, αποκτά ξεχωριστή αξία αν λάβουμε υπόψιν μας και τις δηλώσεις του Άγγλου ρεπόρτερ, πως η επένδυση γύρω από το γήπεδο της Ρέντινγκ ήταν ο βασικός λόγος απόκτησης των «Ρόγιαλς» από τον Ταϊλανδό μεγιστάνα.

Ολοκλήρωση της συμφωνίας ως τις 15/7 

Η πρόταση περιλαμβάνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που αναφέρει πως η συμφωνία θα πρέπει να έχει επικυρωθεί ως τις 15 Ιουλίου του 2018 και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να εργαστούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας η πρόταση αυτή δεν θα βρίσκεται πλέον σε ισχύ εφόσον δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. Μάλιστα, δίνεται ένα χρονικό περιθώριο πέντε ημερών από την ημέρα που θα υπογραφεί η συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να ξεκινήσουν οι υποψήφιοι αγοραστές τις διαδικασίες της αλλαγής σκυτάλης για να ολοκληρωθούν αυτές πριν τις 10 Ιουλίου. Βεβαίως, εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει πλέον ισχύ καθώς μετά την συνάντηση και την επιστολή της Δευτέρας, το deadline που υπάρχει δεν είναι άλλο από τις 15 Μαΐου.

Οι όροι της πρότασης

Η πρόταση περιλαμβάνει έξι όρους που θέτει η πλευρά των υποψήφιων αγοραστών και πρέπει να πληρούνται προκειμένου να υπάρξει οριστική συμφωνία. Αυτοί είναι οι εξής:

α) Οι πωλητές θα παράσχουν τις κατάλληλες εγγυήσεις σε περίπτωση που οι μετοχές δεν παραδοθούν απαλλαγμένος από οποιεσδήποτε υποχρεώσεις, φόρους, υποθήκες και δάνεια. Η απόκλιση αυτή πρέπει να επανεξεταστεί από εξωτερικούς ελεγκτές.

(β) Η ομάδα δεν θα πρέπει να υποβιβαστεί σε χαμηλότερη κατηγορία ποδοσφαίρου.

(γ) Να ακυρωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Αγοραστή εντός 48 ωρών από την υπογραφή της συγκεκριμένης πρότασης.

(δ) Η έγκριση της προτεινόμενης συναλλαγής από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πωλητή και του Αγοραστή.

(ε) Νομική, οικονομική, φορολογική και λογιστική επιμέλεια στις υποθέσεις των μετοχών και των εταιρειών του ομίλου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με βάση την εύλογη ικανοποίηση του Αγοραστή εντός των προθεσμιών που αναφέρθηκαν με εύλογη συνεργασία του πωλητή, των συμβούλων του και της ομάδας.

(στ) Να δοθούν όλες οι άλλες άδειες και εγκρίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη της προτεινόμενης συναλλαγής με εύλογη ικανοποίηση των δύο πλευρών.

Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα της συμφωνίας θα είναι στην αγγλική γλώσσα και θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο ενώ τα αγγλικά δικαστήρια θα είναι αρμόδια να διευθετήσουν τυχόν διαφορές που θα προκύψουν. Εάν οποιοδήποτε έγγραφο μεταφραστεί σε άλλη γλώσσα, η αγγλική έκδοση θα αποτελεί το αυθεντικό κείμενο και θα επικρατήσει σε περίπτωση ασάφειας ή ασυνέπειας.

Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες εμπιστευτικότητας. Μέσω αυτών, ο Γιάννης Αλαφούζος καλείται να συμφωνήσει πως προτίθεται όντως να παραχωρήσει τις μετοχές του.

Η επιστολή της Δευτέρας (16/4) 

Η πρόταση αυτή, λοιπόν, έγινε από τους υποψήφιους αγοραστές στις 26 Μαρτίου. Έκτοτε, ο εφοπλιστής δεν έδωσε κάποια απάντηση, όπως άλλωστε έκανε και με την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Οι υποψήφιοι αγοραστές μην έχοντας λάβει απάντηση στην πρότασή τους, απέστειλαν τελεσίγραφο ως τις 15 Μαΐου καθώς όπως ξεκαθαρίζουν πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα είναι πλέον σε ισχύ η προσφορά τους.

Στην συγκεκριμένη επιστολή, επισημαίνουν πως κρίνουν το ποσό των 27 εκατ. ευρώ αρκετό προκειμένου να αποκτήσουν τις μετοχές αλλά και το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, αλλά και πως σκοπεύουν να επενδύσουν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για να ενισχυθεί η ομάδα και να είναι και πάλι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X