Χάντερ: «Έχω συμπαίκτες στην ΑΕΚ που με κάνουν... χαρούμενο»

Χάντερ: «Έχω συμπαίκτες στην ΑΕΚ που με κάνουν... χαρούμενο»
Photo Credits: INTIME

Έπειτα από δύο εβδομάδες η ΑΕΚ επέστρεψε στη δράση, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League. Πρώτος αντίπαλος, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ήταν ο Κολοσσός Ρόδου, σε ένα παιχνίδι με έντονο εορταστικό χαρακτήρα, μιας και το τρόπαιο που κατέκτησε η Ένωση στην Κρήτη βρέθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Πέραν της φιέστας εκτός παρκέ, η Ένωση φρόντισε να παρουσιάσει ανάλογη εικόνα και επί 40 αγωνιστικά λεπτά. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και κατάφεραν να πάρουν μία ακόμα νίκη, την πέμπτη διαδοχική στο πρωτάθλημα, παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η Ένωση είχε αρκετούς παίκτες σε καλή κατάσταση, με τον Βινς Χάντερ να είναι ένας από αυτούς που ξεχωρίζουν. Ο Αμερικανός με τα καρφώματά του, αλλά και τη διάθεση που έβγαλε στο παρκέ, στο διάστημα που αγωνίστηκε, έδειξε πως έχει μπει για τα καλά στο κλίμα, αλλά και στις απαιτήσεις της ομάδας του.

Μιλώντας στο SDNA ο εκρηκτικός φόργουορντ τονίζει πως το Κύπελλο Ελλάδος αποτελεί… παρελθόν, εστιάζοντας πλέον στη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης (07/03, 19:30) κόντρα στη Νίμπουρκ.

Στην αρχή της κουβέντας ο 23χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε στα σημεία που έφεραν την άνετη νίκη. «Από τα πρώτα λεπτά ακολουθήσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Αυτό που έχουμε πει όλα τα παιδιά μεταξύ μας είναι πως δεν πρέπει να υποτιμούμε καμία ομάδα και δεν το κάνουμε πάνω στο παρκέ. Είχαμε χάσει στο πρωτάθλημα από τον Κολοσσό και θέλαμε να πάρουμε μια… ρεβάνς».

 Έπειτα από μία αποχή 2 εβδομάδων από τη δράση η ΑΕΚ επέστρεψε και ο Αμερικανός είχε θέσει έναν ξεκάθαρο στόχο για το παιχνίδι με τον Κολοσσό .«Ήταν σημαντικό να κρατήσουμε έναν καλό ρυθμό στο παιχνίδι μας μετά τη διακοπή. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του σημασία, αλλά και κρισιμότητα. Η νίκη στον τελικό Κυπέλλου μας έδωσε ώθηση και αυτοπεποίθηση. Έχουμε φτιάξει ένα σερί νικών και περιμένουμε η συνέχεια να είναι ανάλογη».

Την ώρα εκείνη περνούσε ο Βασίλης Ξανθόπουλος από δίπλα του, για τον οποίο δεν παρέλειψε να πει πως «είναι πολύ καλός τύπος, κάνει πλάκες στα αποδυτήρια και πασάρει πολύ καλά τη μπάλα και με κάνει… χαρούμενο». Κάτι που ισχύει και για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην Ένωση. «Έχουμε πολύ καλό κλίμα ως ομάδα, έχουμε βρει τα πατήματά μας και περιμένουμε να δείχνουμε ανάλογη εικόνα και στη συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι φανερό πλέον πως η ψυχολογία έχει αλλάξει για τα καλά στην ΑΕΚ. Φυσικά σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. «Πάντα όταν κερδίζεις μια πολύ μεγάλη ομάδα παίρνεις και ώθηση και ψυχολογία. Αυτό συνέβη και με εμάς από τη στιγμή που κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδος. Τώρα, όμως, έχουμε αφήσει πίσω την κατάκτηση του Κυπέλλου. Η σεζόν είναι μεγάλη και έχουμε ακόμα πολλές προκλήσεις μπροστά μας. Ήταν μεγάλη επιτυχία αυτό που καταφέραμε στην Κρήτη, αλλά δεν θα μείνουμε άλλο στο Κύπελλο».

Το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ είναι και μια μεγάλη πρόκληση, κόντρα στη Νίμπουρκ, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο Χάντερ, μιλώντας για την αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Τσεχίας ήταν ξεκάθαρος. «Θα βγούμε στο παρκέ και θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, θα παίξουμε σκληρά από το πρώτο λεπτό. Είναι μια μεγάλη δοκιμασία για εμάς το παιχνίδι της Τετάρτης, πρέπει να έχουμε ενέργεια κυρίως στην άμυνα και να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θέλουμε να πάμε μακριά στο Basketball Champions League και θα παλέψουμε μέχρι τέλους».

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ, κάτι για το οποίο θέλησε να ευχαριστήσει τους συμπαίκτες του. «Έχω πολύ καλούς συμπαίκτες που σε κάθε επίθεση με.. ψάχνουν και μου φτιάχνουν το παιχνίδι και με κάνουν… χαρούμενο! Ακόμα και όταν δεν είμαι σε καλή κατάσταση θα μου δώσουν 1-2 μπάλες για να βρω τα πατήματά μου. Εγώ, από την πλευρά μου θέλω να εκμεταλλεύομαι κάθε πάσα για να βοηθάω την ομάδα. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και στην άμυνα και το δείχνουμε».

Κλείνοντας κι αφού έχει περάσει ένα μικρό διάστημα στα κιτρινόμαυρα στάθηκε στη βελτίωση που δείχνουν οι εμφανίσεις του από παιχνίδι σε παιχνίδι. «Χωρίς αμφιβολία απολαμβάνω αυτό που έχουμε φτιάξει εδώ στην ΑΕΚ και όπως έχω ξαναπεί αγαπώ την Αθήνα, είναι πολύ ωραία πόλη για να μείνεις. Ο στόχος μου είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε αγώνα παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, για να φτάνει η ΑΕΚ σε νίκες».

 

Πηγή: SDNA

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X