Ενας Τζέιμς δεν έφτανε, απογοητευτική ήττα για την ΑΕΚ

Ενας Τζέιμς δεν έφτανε, απογοητευτική ήττα για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Με ήττα ξεκίνησε την πορεία της στο φετινό Champions League η ΑΕΚ. Εχοντας τεράστια προβλήματα στην άμυνα (δέχθηκε 48 πόντους στο ημίχρονο!) και πραγματοποιώντας απογοητευτική εμφάνιση σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, ηττήθηκε από την Εστουδιάντες με 87-79. Η τρομερή παρουσία του Τζέιμς δεν είχε αντίκρισμα, καθώς ο Αμερικανός φαινόταν σε αρκετές στιγμές να παίζει μόνος του και να είναι η μόνο σταθερά λύση για σκοράρισμα. Οι μόνοι που συμπαραστάθηκαν στον Αμερικανό ήταν οι Σάκοτα και Ξανθόπουλος, αλλά δεν αρκούσαν.

Οι Ισπανοί έπιασαν στον ύπνο την ΑΕΚ, πήραν προβάδισμα από νωρίς και δεν το έχασαν στιγμή. Η ΑΕΚ δεν αντέδρασε, φάνηκε να μην έχει λύσεις και δεν είχε βοήθειες από πάγκο και παίκτες κλειδιά. Βέβαια, με αυτήν την ήττα η ΑΕΚ δυσκολεύει πολύ τη ζωή της, καθώς σε ένα δύσκολο όμιλο θα πρέπει να ψάξει οπωσδήποτε νίκη εκτός για να καλύψει την αποψινή. Τραγική η διαιτησία κατάφερε να εκνευρίσει όλο το γήπεδο με τα σφυρίγματά της και να βγάλει εκτός ρυθμού την Ένωση.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η ισπανική ομάδα είχε καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της και να δημιουργήσει διαφορά, χάρη στον Μπράουν (6-13, 4’). Οι Ισπανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και αμέσως η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (10-20, 6’). Ο Λάντμσπεργκ ανέλαβε δράση κα η διαφορά αυξήθηκε (10-25, 8’). Η κατάσταση δεν άλλαξε για την Ένωση, με τη διαφορά να φτάνει στους 16 πόντους στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (15-31).

Η παρουσία των Ντούσαν Σάκοτα και Βασίλη Ξανθόπουλου άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και μείωσε (24-36, 12’). Ο Γκριν φώναξε παρών και η διαφορά μεώθηκε μετά από ώρα σε μονοψήφια επίπεδα (32-40, 16’). Ο Μπράουν ανέλαβε δράση ξανά, όμως η ΑΕΚ ροκάνισε εκ νέου τη διαφορά, χάρη στον Ξανθόπουλο (36-43, 17’). Λάντσμπεργκ και Μπράουν, όμως πήραν εκ νέου προσπάθειες και η Εστουδιάντες ανέβασε τη διαφορά, για το 38-48 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η ΑΕΚ προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς ο Λάντσμπεργκ ήταν «ζεστός» (41-56, 23′). Η Ένωση προσπαθούσε να μαζέψει τη διαφορά εκ νέου με τον Σάκοτα μπροστάρη (50-60, 26′). Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει τον τρόπο να κρατήσουν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, χάρη στον Λάντσμπεργκ (52-63, 28′). Εν τέλει η διαφορά  μειώθηκε στους 10 πόντους στο φινάλε της τρίτης περιόδου για το 55-65.

Η ΑΕΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο έβγαλε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της. Η Ένωση βρήκε λύσεις από Σάκοτα, Ξανθόπουλο και Τζέιμς και μείωσε τη διαφορά στο σουτ (63-66, 33′). Ο Ξανθόπουλος την έφερε μάλιστα, σε απόσταση βολής (65-66, 34′). Η Εστουδιάντες αντέδρασε όμως και με Τσβέτκοβιτς και Λάντσμπεργκ πήρε… ανάσα (65-70, 35′). Το τρίποντο του Τζέιμς έβαλε προσωρινά και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης την ΑΕΚ (68-70, 36′). Η Εστουδιάντες αντέδρασε και αυτό ήταν αρκετό για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Ένα επί μέρους 9-0 έφερε σε θέση ισχύος τους Ισπανούς (68-79, 38′), Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με την Εστουδιάντες να παίρνει τη νίκη με 79-87 και την ΑΕΚ να αρχίζει με το.. αριστερό την πορεία της στο Basketball Champions League.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Τα δεκάλεπτα: 15-31, 38-48, 55-65, 79-87.

ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Ελονού 3, Τζέιμς 21 (2), Γκριν 9 (1), Ξανθόπουλος 13 (1), Σάκοτα 16 (1), Άτιτς 8, Μπάρλοου, Μωραΐτης, Μαυροειδής 5, Σι 4.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ (Σάλβα Μαλδονάδο): Τσβέτκοβιτς 9 (1), Χάκανσον, Μπρισουέλα, Βιτσέδο 5 (1), Κουκ 11 (2), Σούτον 2,

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X