Λυσάνδρου: «Παράλογη η διάταξη, εξοντωτική και άδικη η ποινή μας»!

Λυσάνδρου: «Παράλογη η διάταξη, εξοντωτική και άδικη η ποινή μας»!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ βρέθηκε την Πέμπτη (5/10) η ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να ανατρέψει την βαριά τιμωρία της έδρας της για δύο αγωνιστικές, που της επέβαλε το πειθαρχικό όργανο της Super League για απλό άναμμα καπνογόνων (καθ’ υποτροπή) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Γεγονός που θα την αναγκάσει να αγωνιστεί χωρίς κόσμο στα εντός έδρας ματς με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ.

Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Για την Ένωση, το παρών έδωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου που ανέπτυξε με εντυπωσιακό τρόπο μια επιχειρηματολογία, η οποία αν εν τέλει πείσει τους δικαστές θα αποδειχτεί σωτήρια όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά για όλες τις ΠΑΕ που πιθανόν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα.

Ο κ. Λυσάνδρου μοίρασε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής τα βίντεο με τις στιγμές που οι οπαδοί της ΑΕΚ άναψαν καπνογόνα και μάλιστα προβλήθηκαν επί τόπου.

Η επιχειρηματολογία του βασίστηκε σε δύο σημεία: Πρώτον, ότι δεν είναι λογικό να τιμωρείται η ΑΕΚ ως δις υπότροπη, όταν οι δύο πρώτες φορές (με ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία) ήταν εκτός έδρας και η Ένωση δεν είχε την ευθύνη να ελέγξει τους οπαδούς της. Δεύτερον, ανέδειξε τον παραλογισμό του Πειθαρχικού Κώδικα, που προβλέπει ποινές έδρας στην δεύτερη υποτροπή για απλό άναμμα καπνογόνων, την ώρα που δεν προβλέπονται ποινές έδρας στις υποτροπές για απλές ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων ή απλή είσοδο φιλάθλων στο γήπεδο και επεισόδια!

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λυσάνδρου ανέφερε:

«Έχουμε έναν κανονισμό δοτό, από την FIFA και την UEFA, αφού δυστυχώς δεν μας εμπιστεύονται και δεν μας ρώτησαν καν! Είναι μια διάταξη παντελώς παράλογη.

Πρέπει η απόφασή σας να εξορθολογήσει αυτές τις εσφαλμένες διατυπώσεις. Διαφορετικά, θα πρέπει να πούμε στους οπαδούς μας, αν είναι να ανάψουν τον πυρσό, καλύτερα να τον πετάξουν μέσα, αφού στην υποτροπή για ρίψεις δεν προβλέπεται ποινή έδρας!

Η έκδοση των εισιτηρίων, η πώληση, το ποιος μπαίνει μέσα και αν έχει πάνω του πυρσό, η φύλαξη, όλα είναι ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας.

Για εμάς, η πρώτη φορά ήταν στα Γιάννινα που άναψαν 8 πυρσούς και πληρώσαμε 4.000 ευρώ πρόστιμο. Στο Περιστέρι με τη Λαμία είχαμε 4 πυρσούς και πληρώσαμε 8.000 ευρώ πρόστιμο. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης. Πήγαν μόνοι τους, μεμονωμένα. Και τον σωματικό τους έλεγχο τον έκαναν οι γηπεδούχοι, όχι ο φιλοξενούμενος, δηλαδή η ΑΕΚ. Δεν είναι δυνατόν εκείνοι οι δύο αγώνες, να οδηγήσουν σε εξοντωτική ποινή στον τρίτο αγώνα.

Στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, ακόμα και ο έμπειρος σπίκερ της Nova κατά την είσοδο των ομάδων, μίλησε για εξαιρετική, εορταστική ατμόσφαιρα. Χαρακτήρισε έτσι αυτό για το οποίο τιμωρηθήκαμε με 2 αγωνιστικές!

Ήταν ένα υποδειγματικό ντέρμπι και χάναμε και 2-0! Ήταν εξαιρετική η φιλοξενία και δεν ειπώθηκε το παραμικρό από τον Ολυμπιακό.

Η απόφασή σας είναι πολύ σημαντική και ως οδηγία από εδώ και πέρα. Δεν μπορούν να είναι ισότιμοι δύο εκτός έδρας αγώνες με ελάχιστα καπνογόνα, με έναν αγώνα εντός έδρας που ήταν και ντέρμπι».

Νομικά, την ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησε η δικηγόρος, Έλλη Ρίζου, που τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όλος ο νομικός αθλητικός κόσμος περιμένει να διαμορφωθεί αυτή η διάταξη από εσάς, με τη νομολογία σας. Είναι αυστηρή και άδικη η διάταξη. Προβλέπει ποινή ασύγκριτα μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες παραβάσεις.

Τιμωρηθήκαμε με πρόστιμο για τα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία. Στην τρίτη παράβαση τιμωρηθήκαμε με 2 αγωνιστικές. Είναι εξοντωτικό και άδικο αυτό.

Ο πρώτος αγώνας ήταν εκτός έδρας. Δεν πήγαμε οργανωμένα, δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τίποτα. Το ίδιο συνέβη και στον δεύτερο αγώνα. Πάλι δεν είχαμε δική μας εταιρία σεκιούριτι και την ευθύνη. Και την πρώτη φορά που είμαστε εντός έδρας, τιμωρούμαστε ως υπότροποι!

Ζητούμε την απαλλαγή μας, αλλά σε κάθε περίπτωση να μην εξαντληθεί η αυστηρότητα της διάταξης στον πρώτο εντός έδρας αγώνα μας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να θεωρήσετε ότι δεν υπήρχε υποτροπή με την έννοια του νόμου».

πηγή sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X