«Ξεμπούκωσε» ο Μάρκο, ζωντανή για την πρόκριση η ΑΕΚ

«Ξεμπούκωσε» ο Μάρκο, ζωντανή για την πρόκριση η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League έμεινε η ΑΕΚ, παρά το 2-2 με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ. Ο Μάρκο Λιβάγια ξεμπούκωσε και καθάρισε για την Ενωση, χτυπώντας στο ξεκίνημα και στο φινάλε του ματς και χαρίζοντας έναν υπερπολύτιμο βαθμό, που κρατά την ΑΕΚ στη 2η θέση και με πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Η Ενωση είχε έλλειψη φρεσκάδας και καθαρού μυαλού, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά έμεινε όρθια κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

Όπως φαινόταν τις τελευταίες ώρες, ο Χιμένεθ έριξε στο παιχνίδι ό,τι καλύτερο διαθέτει, με στόχο να το καθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ετσι, παρέταξε την ΑΕΚ με την καλύτερη επιθετική τετράδα της, χρίζοντας για πρώτη φορά βασικούς τους Αραούχο και Λιβάγια. Η Ενωση είχε ενθουσιασμό, είχε κέφι και μεγάλη στήριξη από τον κόσμο που είχε εκστασιαστεί έπειτα από την επική νίκη της Κυριακής, αλλά δεν είχε φρεσκάδα και καθαρό μυαλό.

Το μεγάλο ζήτημα εστιαζόταν στη μεσαία γραμμή, όπου δεν υπήρχαν τρεξίματα για να κλείσουν οι χώροι και να φτάνει ομαλά η μπάλα στην επίθεση. Η επιλογή του Αϊντάρεβιτς από τον Χιμένεθ αποδείχθηκε απογοητευτική, με τον Σουηδό να αφήνει μεγάλα κενά στη μεσαία γραμμή. Η Αούστρια αποδείχθηκε μια φύσει επιθετική ομάδα, που έβγαζε γρήγορες κόντρες, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπήρχε κανείς στη μεσαία γραμμή που να μπορεί να κόψει αποτελεσματικά.

Κάπως έτσι η ΑΕΚ κινδύνευσε στο δοκάρι (έπειτα και από απόκρουση του Ανέστη) του Μονσάιν, αλλά έπειτα ανέβασε ρυθμό. Είχε τις ευκαιρίες με τα σουτ των Τσόσιτς και Μάνταλου, αλλά στην πρώτη οργανωμένη προσπάθεια κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μάνταλος πέρασε όμορφη κάθετη πάσα για τον Αραούχο, ο Πεντ σταμάτησε τον Αργεντινό, αλλά ο Λιβάγια κυνήγησε τη φάση, κέρδισε την κόντρα και άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο ενθουσιασμός ανέβηκε κατακόρυφα, η ΑΕΚ προσπάθησε να ελέγξει την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Αλλά δίχως τρεξίματα, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αυτό. Ετσι, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου η Αούστρια χτύπησε σε φάση που ήταν ενδεικτική όλης της κατάστασης. Αντεπίθεση με δύο πάσες, τεράστιοι κενοί χώροι στην άμυνα της ΑΕΚ (στον χώρο ευθύνης του Αϊντάρεβιτς), με τον Μονσάιν να νικά τον Ανέστη με προβολή.

Ο Χιμένεθ είχε χάσει και τον Τσόσιτς από νωρίς, με τον Σέρβο να αποχωρεί τραυματίας και να αντικαθίσταται από τον Τζανετόπουλο στα μισά του ημιχρόνου. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους δεν έκανε κάποια αλλαγή, αλλά η Ενωση μπήκε στο γήπεδο με περισσότερη φρεσκάδα και ενθουσιασμό για να πετύχει το δεύτερο γκολ. Αλλά παρά το φουριόζικο ξεκίνημα, η Αούστρια χτύπησε και πάλι σε γρήγορη αντεπίθεση με τον Ταχούρι να νικά τον Ανέστη μέσα από την περιοχή (σε φάση που βγήκαν δύο της Αούστρια με τον Μπακάκη).

Η ΑΕΚ αντέδρασε. Είχε τη μεγάλη ευκαιρία με το πλασέ του Λιβάγια που πέρασε κόρνερ, απείλησε εκ νέου με την κεφαλιά του Βράνιες. Ο Χιμένεθ διόρθωσε το κενό στη μεσαία γραμμή με την είσοδο του Γαλανόπουλου και η Ενωση είχε νέα μεγάλη στιγμή με τη διπλή προσπάθεια του Μάνταλου που απέκρουσε ο Πεντ, αλλά και την κεφαλιά του Βράνιες που «έγλυψε» το κάθετο δοκάρι του Αυστριακού. Οι «κιτρινόμαυρες» επιθέσεις γίνονταν πλέον κατά κύματα: στο 59’ ο Πέντ πρόλαβε τον Αραούχο, ένα λεπτό έπειτα το σουτ του Λιβάγια πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ο Πεντ σταμάτησε εκπληκτικά τον Λιβάγια σε μοναδικό τετ α τετ (67’), ενώ η φοβερή προσπάθεια του Αραούχο πέρασε σύριζα από το δοκάρι της Αούστρια. Ο Χιμένεθ φόρτωσε και άλλο την επίθεση στα τελευταία λεπτά με την είσοδο του Μπακασέτα και τη μετατροπή του σχήματος με τριάδα στην άμυνα. Φάνηκε πάντως πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν δυνάμεις και η τελευταία απειλή ήταν ένα μακρινό σουτ του Λάζαρου στο 86’. Ωστόσο, στο φινάλε μίλησε ξανά η κλάση του Λιβάγια που ισοφάρισε και κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ.

 

Δείτε πως μετέδωσε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (23’ Τζανετόπουλος), (80’ Μπακασέτας), Μπακάκης, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (53’ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο

Αούστρια Βιέννης (Τ. Φινκ, 4-1-4-1): Πεντ, Κλάιν, Μοχάμεντ, Σέρμπεστ, Μαρτσίνκο, Χολζχάουερ, Πιρές, Ντε Πάουλα (90’ Λι), Αμντουλαχί (59’ Πρόκοπ), Ταχουρί-Σραντί, Μονσάιν (70’ Φριζενμπίχλερ)

Ο Τζιλ έδωσε κίτρινη στους Λιβάγια (77’), Αμπντουλαχί (15’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X