Από τον «Νέστορα» μέχρι τον «Λάζαρο» (VIDEO)

Από τον «Νέστορα» μέχρι τον «Λάζαρο» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την Κυριακή 24/9 η ΑΕΚ πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και μάλιστα με επική ανατροπή. Αναμφισβήτητα, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος με τα δύο γκολ που πέτυχε κατάφερε να ανατρέψει τα έως τότε δεδομένα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να φύγει η Ένωση με το τρίποντο της νίκης.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ, ως γηπεδούχος κόντρα στον Ολυμπιακό, σε αγώνα πρωταθλήματος από καταβολής της Α’ Εθνικής. Τρεις ακόμα φορές στο παρελθόν ο Δικέφαλος έφερε τα πάνω – κάτω και από εκεί που βρισκόταν πίσω στο σκορ, κατάφερε τελικά να φύγει νικητής απέναντι στους “ερυθρόλευκους”.

Και οι τέσσερις αυτές ανατροπές έχουν ένα κοινό στοιχείο, το οποίο σας παρουσιάζει σήμερα το Novasports.gr. Σε κάθε ένα απ’ αυτά τα παιχνίδια υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έβαζε δυο γκολ, παίζοντας έτσι τον πιο καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της νίκης. Όπως ακριβώς συνέβη φέτος με τον Χριστοδουλόπουλο.

Η πρώτη ανατροπή της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού έγινε τη σεζόν 1960-61 και συγκεκριμένα στις 4/6/61. Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Ψύχο (0-1 έληξε το α’ ημίχρονο), αλλά στο β’ σαρανταπεντάλεπτο ο Κώστας Νεστορίδης με δύο γκολ του “σημάδεψε” τη νίκη του Δικεφάλου. Νωρίτερα είχε ισοφαρίσει ο Μίλτος Παπαποστόλου και το 2-1 είχε κάνει ο Ανδρέας Σταματιάδης.

Η δεύτερη ανατροπή της Ένωσης επί των “ερυθρόλευκων” έγινε εφτά χρόνια αργότερα, στις 31/3/68. Τότε ο Ζαντέρογλου είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Κώστας Νικολαϊδης, με δύο προσωπικά του γκολ “χάρισε” τη νίκη στην ΑΕΚ.

Η τρίτη και τελευταία ανατροπή του Δικεφάλου κόντρα στον Ολυμπιακό (πριν τη φετινή), έγινε τη σεζόν 1983-84. Οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Αναστόπουλου, με τον Θ(ε)ωμά Μαύρο αρχικά να ισοφαρίζει (η μπάλα βρήκε και στον Παπαδόπουλο πριν καταλήξει στα δίχτυα) και στη συνέχεια, επίσης από την άσπρη βούλα να ανατρέπει το σκορ, με την ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια.

Πηγή: Novasports.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X