Ο «κουμπάρος» που όλοι αγάπησαν (VIDEO)

Ο «κουμπάρος» που όλοι αγάπησαν (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν το καλοκαίρι του 1987 η ΑΕΚ ολοκλήρωνε την απόκτηση του Γιώργου Σαββίδη από την Ομόνοια, ελάχιστοι μπορούσαν να διανοηθούν όσα θα ακολουθούσαν. Ο «κουμπάρος» ήρθε σε πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά ήταν καθοριστικός για την επιστροφή της Ενωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έθεσε μαζί με τους συμπαίκτες του, τις βάσεις για την απόλυτη κυριαρχία της στα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο Σαββίδης έχει γενέθλια σήμερα και συμπληρώνει τα 55 του χρόνια. Ηταν ένας μέσος με σπάνιες επιθετικές αρετές, που κάλυπτε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Με το 11 στην πλάτη, αγάπησε την ΑΕΚ και στα πέντε χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα σούπερ καπ και ένα λιγκ καπ. Διετέλεσε αρχηγός της ομάδας και αγαπημένο παιδί του κόσμου, που φώναζε διαρκώς το όνομα του Κύπριου άσου.

Στα πέντε χρόνια με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Σαββίδης έκανε πράγματα και θαύματα. Αγωνίστηκε σε 135 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκοράροντας 35 φορές. Επαιξε σε 25 αναμετρήσεις για το κύπελλο πετυχαίνοντας δύο γκολ, ενώ είχε και οκτώ ευρωπαϊκές συμμετοχές με δύο γκολ επίσης. Σήκωσε το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα και έφυγε από την ΑΕΚ κορυφαίος το 1992.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X