Και όμως, είναι τόσο απλό
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μία ανάγνωση όσων συμβαίνουν εσχάτως στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πως η επόμενη μέρα ήρθε πρόωρα. Το ξεσάλωμα των γενναίων του βορρά, οι συνεχόμενες επιθέσεις από το λιμάνι, τα όσα ακολούθησαν το ντέρμπι (που νίκησαν κιόλας) από τα αγόρια με τα πράσινα, φανερώνουν πως η λογική είναι μόνοι μας και όλοι σας. Αλλωστε, παραδοσιακά και ιστορικώς αποδεδειγμένα έχουν τους τρόπους να τα βρίσκουν μεταξύ τους, ειδικά όταν νιώθουν την απειλή της ΑΕΚ.

Θεωρώ πως το ντέρμπι που πέρασε, αποτέλεσε το τέλος της αθωότητας. Η σπέκουλα που κυριάρχησε στη συνέχεια για να βάψει το άσπρο μαύρο και να παρουσιάσει μια ψευδή κατάσταση, πως δήθεν ευνοήθηκε η ΑΕΚ αφύπνισε και τον τελευταίο που μπορεί να πίστευε πως θα προχωρούσε έτσι το πράγμα. Το τσεκούρι του πολέμου ξεθάφτηκε και το παιχνίδι άρχισε. Νενέκοι και περίεργοι που ξαφνικά τακίμιασαν και αγάπησαν τους νεόκοπους φίλους τους, καλό θα είναι να βγουν από το συννεφάκι ή να συνεχίσουν το υπαλληλίκι τους και ο κόσμος της ΑΕΚ να τους εντάξει σε αυτήν την κατηγορία.

Η ενορχηστρωμένη επίθεση συνεχίστηκε και με τον Μάνταλο. Οι γνωστοί εκφραστές της αντικειμενικότητας, αυτοί ντε που κράζουν τους «κόκκινους» υπαλλήλους, λησμονώντας τι είναι οι ίδιοι, επιχείρησαν με πρόστυχο τρόπο να εξισώσουν την αλήτικη συμπεριφορά του Λέτο με το μαρκάρισμα του Μάνταλου. Ως δια μαγείας, ξαφνικά κόκκινες και πράσινες πηγές εναρμονίστηκαν προς την ίδια κατεύθυνση. Βέβαια, ο Πέτρος δεν χαμπαριάζει και όσοι διαβάσατε το μπλογκάρισμα του εδώ, θα κατανοήσατε πως είναι ηγέτης μέσα και έξω από το γήπεδο.

Ας έρθω τώρα στη δεύτερη ανάγνωση, αυτή που χρειάζεται λίγη περισσότερη επεξήγηση και «μετάφραση», γιατί δεν την κατανοεί εύκολα κάποιος. Το ζήτημα είναι γιατί τώρα; Γιατί όλα τα βέλη προς την ίδια κατεύθυνση; Γιατί το τρενάκι που τους χωράει όλους, αποφάσισε να τα χώνει εν χορώ στην ΑΕΚ; Πόση αλήθεια αντέχεται να αραδιάζεται καθημερινά για να δείξει την πραγματικότητα που θέλουν; Νομίζω, πως τελικά η απάντηση είναι απλή. Ο λόγος που αισθάνονται τον πανικό και κάνουν αυτές τις κινήσεις είναι ο Μελισσανίδης.

Νομίζω, πως εκτός ΑΕΚ είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο πόση δυναμική αποκτά ο σύλλογος με τον Μελισσανίδη στη διοίκηση. Επειδή εντός των τειχών πολλές φορές χανόμαστε στα μικρά, δίχως να βλέπουμε το μεγάλο. Το ξεκάθαρο της διαδικασίας που αναδεικνύεται συνέχεια είναι πως τρέμουν την ΑΕΚ όπως έρχεται. Γιατί ξέρουν καλά πως όσα έκαναν ή όσα σκέφτονταν πως θα μπορούσαν να κάνουν, δεν έχουν καμία τύχη.

Ξέρετε, πάντα είμαι υπέρμαχος των διοικήσεων που δεν λένε πολλά, αλλά τα κάνουν. Τα σκυλιά που γαβγίζουν, όσο και αν ουρλιάζουν, όσο και αν ξεσηκώνουν τον κόσμο, όσα τεντζερέδια και αν χτυπούν, ξέρουν πως είναι αδύναμα μπροστά στο αφεντικό τους. Αυτό συμβαίνει κατ’ αντιστοιχία και στο ποδόσφαιρο. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει για λογαριασμό του και για εσωτερική κατανάλωση. Αλλά ο πραγματικά δυνατός, δεν έχει ανάγκη από ανακοινώσεις, διαρροές, κύκλους και τετράγωνα, φερέφωνα και υποτακτικούς που είναι πρόθυμοι να τα δώσουν όλα.

Σε πολλά πράγματα θα ήθελα πιο επιθετική την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Μπορώ να πιστέψω πως σε αυτή τη διαδικασία, δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να φτάσουμε στην κάθαρση του σήμερα. Τα σπουδαία πάντως, είναι μπροστά μας. Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό, για να δείξει ο Μελισσανίδης πως έχει την πυγμή του παρελθόντος. Εκείνη που έφτιαχνε τους Ενωσίτες, εκείνη που έχει προκαλέσει σήμερα γκρίνια με την απώλεια της, εκείνη που τρομάζει τους αντιπάλους.

Οσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής, οι συμπεριφορές νεόπλουτων που αποδείχθηκαν από νέοκοπους «φίλους», ήταν προσβλητικές για το μέγεθος της ΑΕΚ. Καλύτερα έτσι. Να καταλάβουν όλοι, με ποιους έχουν να κάνουν. Καλύτερα που ο Ιβάν έλεγε πριν από λίγο καιρό πως θα τα βάλει με το κράτος των Αθηνών. Καλύτερα που στο λιμάνι δεν περνά μέρα δίχως επίθεση προς την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Καλύτερα γιατί όλα αυτά δείχνουν ποιος είναι ο μεγάλος τους φόβος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X