Με φόρα πέταξε ψηλά ο αετός

Με φόρα πέταξε ψηλά ο αετός
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παραμονή Καθαρής Δευτέρας και η ΑΕΚ του Χιμένεθ πέταξε ψηλά τον αετό της. Με φόρα από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έχοντας σε τρελά κέφια τους Μάνταλο, Βάργκας, Λάζαρο και εξαιρετικούς τους Γαλανόπουλο και Γιόχανσον, η Ενωση καθάρισε εύκολα τη Λάρισα με 3-0 χάρη σε γκολ των Πέκχαρτ, Τσιγκρίνσκι και Αλμέϊδα (στη μεγάλη επιστροφή τους). Η Ενωση συνέχισε αήττητη επί Χιμένεθ, διατήρησε το μηδέν ξανά στην άμυνα και ανέδειξε νέους πρωταγωνιστές.

Ο Χιμένεθ παρέταξε για ακόμα ένα παιχνίδι 11άδα με πολλά νέα πρόσωπα και εκπλήξεις. Δεν ήταν μόνο η παρουσία του Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, αλλά και το δίδυμο των αμυντικών μέσων (Γιόχανσον, Γαλανόπουλος), αλλά και η παρουσία του Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης. Παρά τις πολλές ανακατατάξεις, η ΑΕΚ δεν εμφάνισε έλλειψη ρυθμού και συνοχής στο παιχνίδι της και από το πρώτο λεπτό έγινε αφεντικό του ματς, περιορίζοντας τη Λάρισα σε παθητικό ρόλο.

Στην αρχή ήταν το κέφι του Λάζαρου που έκανε 2-3 εκπληκτικές κούρσες από δεξιά, αλλά μετά την μπαγκέτα παρέλαβαν (και δεν την άφησαν σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο) οι Βάργκας και Μάνταλος. Με φοβερή διάθεση αμφότεροι, εμπνεύσεις που ξεσήκωναν τον κόσμο, παρέσυραν την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας που η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Βέβαια, για να υπάρχει αυτή η λειτουργία στην επίθεση, συνέβαλε τα μέγιστα η άμυνα που με τους Γαλανόπουλο και Γιόχανσον έκοβε αποτελεσματικά στη μεσαία γραμμή.

Ετσι η ΑΕΚ άρχισε να παράγει ευκαιρίες και φαινόταν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Κόρνερ, φάουλ, συνδυασμοί, έφερναν συνεχώς την μπάλα στην εστία του Ξενοδόχοφ. Μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη, την τρίτη καθάρισε ο Πέκχαρτ με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από συστημένη σέντρα του Βάργκας. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα, συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες της να ψάχνουν το κάτι παραπάνω, στερώντας από την ομάδα ένα εύκολο γκολ.

Η ΑΕΚ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε δυνατά, άρχισε να επιτίθεται κατά κύματα και θα μπορούσε να σκοράρει στο 47’ στον μαγικό συνδυασμό του Λάζαρου με τον Μπακάκη που σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι από το σουτ του πρώτου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο τραυματισμός του Μπακάκη, που υπέστη τράβηγμα και αποχώρησε.

Ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να περάσει δεξιά τον Κολοβέτσιο, που είχε να αντιμετωπίσει πλέον τον επικίνδυνο Αβραάμ που έπαιξε στην επίθεση με την είσοδο του Κοντόρ. Τα νέα δεδομένα φάνηκε να αποσυντονίζουν την ΑΕΚ, που πλέον δεν είχε τη φρεσκάδα του πρώτου μέρους. Η επόμενη εύλογη κίνηση ήταν με την είσοδο του Αϊντάρεβιτς (σε ρόλο επιτελικού χαφ), για να δυναμώσει η μεσαία γραμμή και να ανακοπεί ο αέρας που επιχείρησε να πάρει η Λάρισα.

Με τον Κοτσιαύτη να προκαλεί εκνευρισμό με τις αποφάσεις του, το παιχνίδι εξελισσόταν στην κόψη του ξυραφιού. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Αλμέϊδα για να φρεσκάρει την επίθεση του και έψαξε το δεύτερο γκολ, μεταφέροντας στο τελευταίο 15λεπτο την μπάλα ξανά στην περιοχή της Λάρισας. Ετσι δεν άργησε να έρθει και το γκολ του Τσιγκρίνσκι που κλείδωσε τη νίκη και έδωσε θριαμβευτικό χαρακτήρα στην επιστροφή του Ουκρανού άσου. Λίγο πριν το φινάλε, ήρθε το κερασάκι στην τούρτα με το τρίτο γκολ (και αυτό με κεφαλιά) του Ούγκο, από ασίστ του Αϊντάρεβιτς.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης (50’ Τσιγκρίνσκι), Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62’ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70’ Αλμέϊδα)

Λάρισα (Σ. Τσιώλης, 4-2-3-1): Ξενοδόχοφ (56’ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουζάντε (46’ Κοντόρ), Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικαούνιεκς (73’ Ρέγιες)

Ο Κουτσιαύτης έδωσε κίτρινη κάρτα στους Κολοβέτσιο (15’), Πέκχαρτ (34’), Φατιόν (16’), Ρέγιες (75’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X