Γιώργος Τσαλμπούρης, ο μικρός... μεγάλωσε!

Γιώργος Τσαλμπούρης, ο μικρός... μεγάλωσε!
Photo Credits: INTIME

Άραγε υπάρχει κάτι πιο σημαντικό στο σύγχρονο μπάσκετ πέραν της νίκης; Στην περίπτωση της ΑΕΚ δεν είναι μόνο η νίκη που έχει σημασία. Είναι και η εμφάνιση, αλλά και η αξιοποίηση των «επενδύσεων» της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως οι Γιώργος Τσαλμπούρης, Διονύσης Σκουλίδας και Δημήτρης Μωραϊτης είναι σταθερά μέλη του rotation, με τους δύο πρώτους πάντως να έχουν σαφώς περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Μωραϊτης, άλλωστε, ακόμα δεν έχει κλείσει τα 18, οπότε η παρουσία του στην 12άδα της Βασίλισσας σε επίσημα παιχνίδια είναι τεράστιο συν για την ψυχολογία, αλλά και την ετοιμότητά του τα επόμενα χρόνια.

Κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, στη νέα άνετη νίκη της Βασίλισσας με 88-69 «έλαμψε» για τα καλά το άστρο του Γιώργου Τσαλμπούρη. Ο Έλληνας σέντερ έχει εκμεταλλευτεί τις απουσίες και φρόντισε να φωνάξει «παρών» για μία ακόμα φορά. Μετά την εξαιρετική εμφάνισή του στο Βελιγράδι, κόντρα στην Παρτιζάν, ο διεθνής σέντερ έβαλε στα… καλάθια και τους Πατρινούς, έχοντας 15 πόντους και πολλές θεαματικές προσπάθειες.

Φυσικά, η παρουσία του μόνο τυχαία δεν είναι. Κάθε άλλο. Είναι απόρροια της σκληρής δουλειάς που πραγματοποιεί στις προπονήσεις ο Έλληνας σέντερ!

Η περσινή σεζόν ήταν αρκετά δύσκολη για τον υψηλόσωμο σέντερ. Ταυτόχρονα και… διδακτική. Ο τραυματισμός στο πόδι τον ανάγκασε να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν, παρακολουθώντας τους συμπαίκτες του από την άκρη του πάγκου. Η επιστροφή του στη δράση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την είσοδο του 2016, ωστόσο ήταν φανερό πως δεν… πατούσε καλά. Ήθελε αυτοπεποίθηση, αλλά και παιχνίδια στα πόδια του. Ο Γιούρι Ζντοβτς, όμως του έδωσε… ψήφο εμπιστοσύνης, κάτι που φάνηκε και από την προετοιμασία.

Ο Τσαλμπούρης είχε… λάβει το μήνυμα και δούλεψε σκληρά. Η ικανότητά του στο περιφερειακό σουτ ήταν ένα «όπλο». Δεν είναι λίγοι αυτοί, μάλιστα που τον χαρακτηρίζουν και «νέο Τόνι Κούκοτς», λόγω τις πλαστικότητάς του, αλλά και της ικανότητάς του στο μακρινό σουτ. Όμως ταυτόχρονα είχε και ένα μεγάλο μειονέκτημα. Ποιο ήταν αυτό; Πως ήταν αρκετά… soft. Και αυτό ήταν το κομμάτι στο οποίο δούλεψε από το καλοκαίρι. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως ο 20χρονος άσος από το ξεκίνημα της σεζόν ενέταξε στο ρεπερτόριό του και το παιχνίδι με πλάτη.

Δεν ήταν λίγες οι φορές στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν που έπαιρνε την μπάλα στο post και δημιουργούσε καταστάσεις (φάουλ ή καλάθι). Παράλληλα βελτίωσε και το άλμα του. Η τάπα στον τρίτο μικρό τελικό της περσινής σεζόν ήταν ένα… προμήνυμα, όμως φέτος τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα. Φέτος ο Τσαλμπούρης «βαριέται» να καρφώνει, με την αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα να είναι τρανό παράδειγμα.

Έχοντας δουλέψει σκληρά όλο το καλοκαίρι στον κορμό του, βάζοντας μυϊκή δύναμη δηλαδή, αλλά και στο παιχνίδι κοντά (αλλά και με πλάτη) στο καλάθι, ο διεθνής άσος δείχνει πως δεν είναι απλά ένας παίκτης που συμπληρώνει το rotation, αλλά μια μονάδα του συνόλου που μπορεί να μπει και να δώσει το κάτι παραπάνω. Στο Βελιγράδι αυτό φάνηκε περίτρανα, όμως κόντρα στον Απόλλωνα έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Ζντοβτς να υπολογίζει σε έναν επιπλέον… κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X