Συνέχεια στο σερί κόντρα στον πιο ασεβή αντίπαλο (VIDEO)

Για την ΑΕΚ η περίοδος 1988-89 ήταν ορόσημο. Αποτέλεσε την έξοδο από τα πέτρινα χρόνια μέσω της κατάκτησης του πρώτου επαγγελματικού πρωταθλήματος, έπειτα από τον μαγικό «τελικό» με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, στο κύπελλο η Ενωση δεν προχώρησε. Αποκλείστηκε μόλις στον τρίτο γύρο από τον Λεβαδειακό, σε διπλές αναμετρήσεις γεμάτες ένταση και καταγγελίες που έμειναν στην ιστορία. Βλέπετε, ο Στράτος Γιδόπουλος, τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, είχε κατηγορήσει τον διαιτητή Κούτρη του επαναληπτικού ως…τραβεστί της διαιτησίας.

Τα πράγματα είχαν δυσκολέψει για την ΑΕΚ έπειτα από το πρώτο ματς της Λιβαδειάς. Εκεί, η Ενωση εμφανίστηκε ως σκιά του εαυτού της και δέχθηκε τρία γκολ σε 13’. Το γκολ του Φαμέλη αναπτέρωσε τις ελπίδες για τον επαναληπτικό. Μια μέρα σαν σήμερα του 1988, η ΑΕΚ υποδέχθηκε την ομάδα της Βοιωτίας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το γκολ του Στέλιου Μανωλά από το 21’ έβαλε την ΑΕΚ σε τροχιά πρόκρισης. Ηθελε μόνο ένα γκολ για να φτάσει στον στόχο της. Ωστόσο, βρήκε απέναντι της τη μαζική άμυνα του Λεβαδειακού και τον Κούτρη.

Η διαιτησία ήταν ελεεινή διαιτησία με τέσσερα «πνιγμένα» πέναλτι και ήταν επόμενο πως η ένταση θα ήταν μεγάλη. Μετά το τέλος του ματς, ο Στράτος Γιδόπουλος έμοιαζε με ταύρο εν υαλοπωλείο. Κατακεραύνωσε τον Κούτρη, έκανε λόγο για διαιτητή τραβεστί (ταλαιπωρήθηκε επί μήνες στα δικαστήρια για αυτή την φράση) και χρειάστηκαν πολλές ώρες για να φύγει ο διαιτητής από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην ΑΕΚ τουλάχιστον πέτυχαν να μην έχουν άλλες εχθρικές διαιτησίες στη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά η πρόκριση στο κύπελλο είχε χαθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X