Αυτή είναι ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επί εβδομάδες, το σύνθημα που δονούσε την «κιτρινόμαυρη» εξέδρα ήταν ένα: «Αυτό δεν είναι ΑΕΚ», φώναζαν, διαμαρτυρόμενοι για την εικόνα που έβλεπαν μέσα στο γήπεδο. Απόψε πάντως, η ομάδα που παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ, ήταν ΑΕΚ. Μια ομάδα με ξεκάθαρους προσανατολισμούς, που πέτυχε τέσσερα γκολ και είχε ευκαιρίες για πολλά περισσότερα, που είχε συγκέντρωση στην άμυνα σε όλο το 90λεπτο, τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, δημιουργούσε από άξονα και άκρα, έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο.

Παρά τις πολλές απουσίες παικτών λόγω καρτών και τραυματισμών, ο Μοράις ρίσκαρε στο ξεκίνημα του αγώνα κρατώντας τον Αλμέϊδα στον πάγκο και δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Πέκχαρτ. Ο Πορτογάλος επέλεξε αυτήν τη φορά να παίξει με 4-3-3, θέλοντας να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και να γίνει η ΑΕΚ το αφεντικό της αναμέτρησης. Πράγμα που κατάφερε σχεδόν απόλυτα, δεδομένου πως σε όλο το πρώτο 45λεπτο, ο Μπάρκας έμεινε απλός θεατής της αναμέτρησης, ενώ οι επιθέσεις της Ενωσης ήταν συνεχόμενες και με κάθε τρόπο.

Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η εικόνα που έβγαζε η ΑΕΚ δημιουργικά. Με δύο ακραία μπακ έμβολα που έπαιζαν πάνω κάτω την πλευρά, με τρεις μέσους που έτρεχαν, έκοβαν και μοίραζαν, τον Πατίτο σε μεγάλα κέφια, τον Αραβίδη μαχητικό και τον Πέκχαρτ με κινήσεις σέντερ φορ που έλειπαν στα προηγούμενα ματς (έτσι κάπως κέρδισε και την αποβολή του Ναμάσκο στο 17’), η Ενωση κυριάρχησε απόλυτα. Ειχε πολλές τελικές, έκανε φάσεις για γκολ και αδικείται από το προβάδισμα με ένα μόνο τέρμα. Αλλά τι τέρμα.

Επιβεβαιώνοντας απόλυτα πως οι στατικές φάσεις είναι εξαιρετικός τρόπος για αντεπίθεση, η ΑΕΚ εκδήλωσε την ιδανική με τον Γαλανόπουλο να την ξετυλίγει και τους Σιμόες, Πατίτο να χορεύουν την αντίπαλη άμυνα προτού ο Πορτογάλος σκοράρει με φοβερό τακουνάκι. Και πολλές ακόμα φάσεις, που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε γκολ. Σε συνδυασμό με απόλυτη συγκέντρωση στην αμυντική λειτουργία, που περιόρισε στο ελάχιστο την όποια δραστηριότητα του Λεβαδειακού, η ΑΕΚ είχε επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό της στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ συνέχισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Να αναπτύσσεται από τα άκρα και από τον άξονα, να είναι σοβαρή και συγκεντρωμένη στην άμυνα, να φτιάχνει συνεχώς φάσεις. Ο Γκάλο «κεντούσε» από τα δεξιά και μπορεί ο Μοσχονάς να σταμάτησε εκπληκτικά τον Γαλανόπουλο, αλλά λίγο έπειτα ο Πέκχαρτ κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ (ακούγοντας και το όνομα του από την εξέδρα).

Η ΑΕΚ συνέχισε να κάνει εντυπωσιακά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Το τρίτο γκολ, πρώτο για τον ίδιο, δεν άργησε να έρθει από τον Κώστα Γαλανόπουλο με σουτ στην κίνηση έπειτα από απομάκρυνση του Μοσχονά σε γύρισμα του Αραβίδη. Η ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων» βρισκόταν στα ύψη, ο Πατίτο έκανε ντρίπλες που μπορούσαν να…τραυματίσουν τους παίκτες του Λεβαδειακού (σε μια φάση ο Τόπι έχασε το…τόπι και έπεσε φαρδύς πλατύς στο έδαφος) και το χτικιό των προηγούμενων αγώνων έφυγε.

Από εκεί και έπειτα, όλα έβγαιναν στους «κιτρινόμαυρους». Σημειώνονταν σπάνιες φάσεις, όπως το τακουνάκι του Αλμέϊδα για τον Αραβίδη που έβγαλε ο Μοσχονάς ή το τέταρτο γκολ. Γύρισμα του Αραβίδη, κεφαλιά του Αλμέϊδα στο δοκάρι και ο Πατίτο εξ επαφής πέτυχε το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ.

 

Δείτε πως μετέδωσε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ζ. Μοράις, 4-3-3): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες (80’ Τσέλιος), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αραβίδης (84’ Χριστοδουλόπουλος), Ροντρίγκες, Πέκχαρτ (74΄Αλμέϊδα)

Λεβαδειακός (Ρ. Ντόστανιτς, 4-2-3-1): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (33’ Τόπι), Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μεντί (20’ Μοσχονάς), Σίλβα (76’ Βασιλείου), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος

Ο Μπλάνας έδωσε κίτρινη κάρτα στους Μεντί (5’), Μιλιάζες (58’), Βασιλείου (78’), ενώ στο 17’ απέβαλε τον Ναμάσκο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X