Εκεί πρέπει να «χτυπήσει» η ΑΕΚ στο ντέρμπι

Αλλάζει νοοτροπία, ανεβαίνει επίπεδο
Photo Credits: INTIME

Σε ρυθμούς ντέρμπι κινούνται άπαντες στην ΑΕΚ. Η αναμέτρηση με την Ζολνόκι και η νίκη στην Ουγγαρία ανήκει στο παρελθόν για την Βασίλισσα, η οποία στρέφει εξ ολοκλήρου την προσοχή της στο μεγάλο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στόχος όλων μέσα στην ομάδα είναι να παρουσιαστεί εικόνα ανταγωνιστική, η οποία θα επιτρέψει στους παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς να διεκδικήσουν τη νίκη ως το τέλος στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» την Παρασκευή είχαν παιχνίδι για την Ευρωλίγκα, όπου επικράτησαν εύκολα της Γαλατασαράι με 85-58, φτάνοντας στο 6-5 στη νέα διοργάνωση. Παρά την άνετη επικράτηση, όμως, η εμφάνιση της ομάδας του Πασκουάλ είχε… παραφωνίες. Τις οποίες πρέπει να δει η Ένωση και να τις «χτυπήσει» για τα καλά στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Η πρώτη είναι πως το «τριφύλλι» είναι ομάδα που κάνει εύκολα το λάθος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ακόμα και στο παιχνίδι με την τουρκική ομάδα ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε 18 λάθη, την ίδια στιγμή που μοίρασαν 15 ασίστ. Τι σημαίνει αυτό; Πως στο κομμάτι της δημιουργίας ο Παναθηναϊκός δεν πήρε απολύτως τίποτα κόντρα στην τουρκική ομάδα.

Παράλληλα, ο τρόπος που αγωνίζονται οι «πράσινοι» με τον Νικ Καλάθη στο παρκέ και ο τρόπος που αγωνίζονται δίχως αυτόν είναι πολύ διαφορετικός. Όσο δεν βρίσκεται στο παρκέ ο διεθνής γκαρντ, το σύνολο χάνει την ισορροπία του και μπορεί εύκολα να χάσει διαφορές, κάτι που φάνηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα με την Γαλατασαράι. Έτσι, το μαρκάρισμα του Καλάθη είναι μείζονος σημασίας για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς σε περίπτωση που βγάλει εκτός αγώνα τον ηγέτη του Παναθηναϊκού, η Ένωση, θα έχει κάνει μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση που θέλει.

Βεβαίως, αυτό θα γίνει γνωστό σε λίγες ώρες και κατά πόσο θα έχουν «διαβάσει» άπαντες στην ομάδα τόσο τα -ενδεχόμενα- miss match, όσο και τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του Πασκουάλ στην επίθεση.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X