Τελεία, παύλα, παράγραφος, τίτλος

Τελεία, παύλα, παράγραφος, τίτλος
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει γι αυτά που η ΑΕΚ πρέπει να αφήσει εδώ και τώρα πίσω της και αυτά που έχει μπροστά της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς και δεν υπάρχει κανενός το κεφάλι που να μην έβρασε από την ευκολία με την οποία η ΑΕΚ πέταξε την τεράστια ευκαιρία να πάρει αγκαλιά από την περασμένη Κυριακή το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Θαρρώ ωστόσο, πως την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας, εξέφρασε το μήνυμα στήριξης που έστειλαν το βράδυ της Κυριακής αυτοί που πήγαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία και στο Ελ Βενιζέλος. Ως εκ τούτου, ζήτημα ενότητας και πίστης πρακτικά δεν υπήρχε.

Από την άλλη μεριά, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, τώρα που όλα κρίνονται για τον τίτλο, λίγο παραπάνω τσίτωμα και λίγες επιπλέον δόσεις συσπείρωσης, πάντα έχουν χρησιμότητα. Πολύ περισσότερο, που όλο αυτό το ρεσιτάλ φαιδρότητας και χυδαιότητας εις βάρος του Ματίας που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες, εκτόξευσε στο μάξιμουμ την συσπείρωση μέσα στον οργανισμό της ΑΕΚ. Πιθανότατα δεν το είχαν υπολογίσει ή απλώς το ρίσκαραν καθώς τους φαινόταν πολύ μεγάλη η ευκαιρία να επιχειρήσουν να αποδομήσουν τον Αλμέιδα για να την αφήσουν να πάει χαμένη.

Όπως και να έχει καλοδεχούμενο ήταν αυτό το δώρο του τσιτώματος και της συσπείρωσης που έκαναν στην ΑΕΚ. Αυτό όμως και τέλος. Σ’ όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα. Σ’ όλα όσα ακολούθησαν τις επόμενες μέρες. Σ’ όσο είπαν και ενδεχομένως να συνεχίσουν να λένε κάποια Μίκυ Μάους. Σ’ όλα αυτά, πρέπει η ΑΕΚ να βάλει τέλεια, παύλα και να προχωρήσει παράγραφο. Τώρα το μόνο που μετράει, το μόνο που έχει σημασία, είναι πως υπάρχει ένα πρωτάθλημα που πρέπει να το πάρει.

Σε περίπτωση που έχει ξεχαστεί μέσα σ’ όλο αυτό τον χαμό, η ΑΕΚ με δυο νίκες παίρνει πρωτάθλημα. Παίρνει και με πολλούς άλλους τρόπους και συνδυασμούς το πρωτάθλημα. Αλλά αυτό δεν περνάει από το μυαλό κανενός. Η ΑΕΚ κοπίασε πολύ, πέρασε από πολλά και δύσκολα και σκληροτράχηλα, για να κρατάει την τύχη της απολύτως στα χέρια της, δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Είναι τεράστιο πλεονέκτημα και θα βασιστεί μόνο σ’ αυτό. Άλλωστε, για να ξέρουμε και τι λέμε, αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα δίνεται ως απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ την πρώτη από τις δυο νίκες που θέλει, πρέπει να την κάνει μέσα στο Φάληρο. Όπως και την έκανε και πέρυσι. Αλλά ας μην πάμε στα περυσινά. Φέτος η ΑΕΚ έχει παίξει ήδη τρεις φορές με τον Ολυμπιακό. Έχει παίξει με τον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ, τον Ολυμπιακό του Καρβαλιάλ αλλά και τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ. Δεν κέρδισε μόνο τον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ, σ’ ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ στα 25 πρώτα λεπτά έπαιξε περίπου όπως και με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα και προηγήθηκε με 1-0. Και στα τελευταία 20 λεπτά τους έτρεχε μόνος του Ζίνι, αλλά χωρίς τελικά να βρει γκολ νίκης.

Τώρα η ΑΕΚ δεν θα αντιμετωπίσει όμως τον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ, ούτε αυτόν του Καρβαλιάλ τον οποίο κέρδισε μέσα στο Φάληρο τον περασμένο Γενάρη. Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ είναι όντως μια άλλη ομάδα και κυρίως μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα. Αυτή την ομάδα η ΑΕΚ την κέρδισε στη Νέα Φιλαδέλφεια, σ’ ένα ματς που όμως έφαγε πολλές φάσεις στην άμυνα της. Αλλά την κέρδισε. Επίσης ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ, στα πλέι οφ έχει κερδίσει μόνο τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Και αυτό έχει ίσως την σημασία του.

Δεν υπάρχουν οι μπακαλίστικοι υπολογισμοί

Ακούω κάποιους που λένε πως η ΑΕΚ η οποία δεν κράτησε για 15 λεπτά στην Τούμπα το 2-1 υπέρ της, δεν μπορεί να κερδίσει στο Φάληρο έναν αντίπαλο που έβαλε τέσσερα γκολ στην Άστον Βίλα. Το ποδόσφαιρο όμως, δεν είναι τρεις το λάδι, τρείς το ξύδι, έξι το λαδόξυδο. Διότι εάν ήταν έτσι, η ΑΕΚ που ισοπέδωσε Τετάρτη τον Παναθηναϊκό με 3-0, θα έπρεπε μετά από τρεις μέρες να κάνει περίπατο με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος την ίδια Τετάρτη είχε πάρει ισοπαλία από την Λαμία με γκολ στην… παράταση. Αν είναι να κάνουμε μπακαλίστικους υπολογισμούς, τότε να βάλουμε στο τφτέρι και ισοπαλία στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα και να ξεμπερδεύουμε. Δεν πάει ούτε έτσι.

Η ΑΕΚ θεωρώ πως παραμένει η ομάδα με τα υψηλότερα ταβάνια απ’ όλους. Και με τον καλύτερο προπονητή. Θα πρέπει να πάει να κερδίσει μέσα στο σπίτι της, την πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την εποχή. Επίσης με καλό προπονητή. Να πάει και να το κάνει. Έτσι παίρνεις πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας παντού και σε οποιαδήποτε συνθήκη, πως είσαι αυτός που το αξίζει. Αν το κάνεις, προφανώς και δεν το άξιζες. Η ΑΕΚ πρέπει να αφήσει τα πάντα, εντελώς πίσω της. Δεν έχει πλέον απολύτως καμία σημασία οτιδήποτε έχει συμβεί. Σβήσιμο. Το μόνο που μετράει, είναι όσα θα γίνουν ή δεν θα γίνουν, στις δυο τελευταίες αγωνιστικές.

Είναι όντως πολλές οι 17 μέρες που η ΑΕΚ θα μείνει χωρίς παιχνίδια. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό της. Καλή η ξεκούραση, κακή η μεγάλη απραξία εδώ που έχουμε φτάσει. Από την άλλη μεριά, ίσως την ευνοήσει για να μπορέσει να βγάλει πολύ πιο εύκολα τις εντάσεις στο παιχνίδι της, που είναι και το μεγάλο της όπλο. Όλα μετράνε τώρα. Όλα έχουν σημασία. Όλα θα πρέπει να τα προσέξει, να τα μετρήσει και να τα υπολογίσει η ΑΕΚ. Όλα όσα χρειάζονται για να κάνει αυτά που πρέπει για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X