Έτσι θα έρθει το «διπλό» στην Ουγγαρία

Μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια
Photo Credits: INTIME

Η προσοχή όλων στην ΑΕΚ είναι στραμμένη στο Champions League. Η Ένωση ταξιδεύει στην Ουγγαρία, για να αντιμετωπίσει την Ζολνόκι, με τη νίκη να θεωρείται αυτοσκοπός για τους παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς. Ιδίως, μετά την ήττα από την Ζιελόνα Γκόρα, στην Πολωνία, η οποία έκανε βαθμολογική «ζημιά» στην ομάδα.

Τα περιθώρια για άλλη απώλεια δεν υπάρχουν, κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά άπαντες εντός των τειχών. Στο πλαίσιο αυτό και για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα η Βασίλισσα θα πρέπει να ακολουθήσει τρία βασικά βήματα, τα οποία θα της εξασφαλίσουν την πέμπτη ευρωπαϊκή νίκη της για φέτος.

Βήμα 1ο: Άμυνα

Το σταθερό σημείο αναφοράς της φετινής ΑΕΚ είναι η άμυνά της. Αυτό θα πρέπει να συμβεί και στο Ζολνόκ, ώστε να φύγει με εύκολη νίκη από την Ουγγαρία. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η προσήλωση όλων βρισκόταν σε υψηλά επίπεδα, κάτι το οποίο κράτησε την ουγγρική ομάδα στους 49 πόντους. Το ίδιο πλάνο θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην αναμέτρηση της Τετάρτης και τότε η Βασίλισσα δεν θα έχει προβλήματα.

Βήμα 2ο: Ισορροπία στο επιθετικό παιχνίδι

Στα τελευταία παιχνίδια παρατηρήθηκε ανισορροπία στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Τα τρίποντα ήταν περισσότερα από τα δίποντα, κάτι το οποίο «εγκλώβιζε» την ΑΕΚ, όσον αφορά την επίθεσή της. Τα plays γίνονταν μονοδιάστατα και χωρίς ξεκάθαρο σκοπό, με τους παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς να εκτελούν πολλά τρίποντα. Στο παιχνίδι της Τετάρτης (07/12, 19:00), όμως δεν θα πρέπει να συμβεί κάτι αντίστοιχο. Η μπάλα θα πρέπει να πάει κοντά στο καλάθι, όπου η παρουσία του Δημήτρη Μαυροειδή μπορεί να προσφέρει λύσεις, ενώ και τα γκαρντ θα πρέπει να βάζουν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους και να «διαβάζουν» τα κενά στη ρακέτα των Ούγγρων.

Βήμα 3ο: Έλεγχος των ριμπάουντ

Εξίσου σημαντικό στοιχείο για το παιχνίδι. Στις προηγούμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της, η ΑΕΚ έχασε αρκετά ριμπάουντ, κάτι το οποίο βοήθησε τους αντιπάλους της να ανανεώνουν επιθέσεις και να προκαλούν «ζημιές». Στην Πολωνία, απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα, η εικόνα αυτή έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη και άπαντες δεν θα πρέπει να επιτρέψουν να συμβεί το ίδιο κόντρα στη Ζολνόκι. Η Ένωση θα πρέπει να ελέγξει τα «σκουπίδια», ώστε να μην επιτρέψει δεύτερες επιθέσεις στην ουγγρική ομάδα και να διασφαλίσει τον έλεγχο του αγώνα.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X