Μάθημα για το μέλλον της ΑΕΚ

Μάθημα για το μέλλον της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Το σκηνικό ήταν εκπληκτικό. Ο κόσμος είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα και δημιούργησε εκπληκτικό ατμόσφαιρα για να βοηθήσει την ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο κρας τεστ της φετινής σεζόν. Ωστόσο, η Ενωση αποδείχθηκε ανώριμη στα κρίσιμα σημεία. Παρά την υπερπροσπάθεια στην τρίτη περίοδο, όταν και ανέτρεψε τη διαφορά και πήρε προβάδισμα, η «Βασίλισσα» έκανε φτηνά λάθη. Εχασε απίστευτα καλάθια σε αιφνιδιασμούς, δέχτηκε πολλούς πόντους και χάλασε την άμυνα της, δεν είχε υπεροπλία στον αέρα και στερήθηκε ριμπάουντ. Εάν σε αυτά προσθέσετε και την τραγική διαιτησία, τότε ήταν επόμενο πως θα έρθει η ήττα από την Μπεσίκτας (η πρώτη τη φετινή σεζόν) με 88-78.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της στην αναμέτρηση, ωστόσο η Μπεσίκτας έβρισκε λύσεις στο σκοράρισμα και δεν της το επέτρεπε. Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» κοντά στο ζωγραφιστό και χάρη σε Ουίλιαμς και Μαυροειδή κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα (12-9, 4’). Η Μπεσίκτας αντέδρασε άμεσα. Οι παίκτες του Σαρίτσα «χτύπησαν» κοντά στο καλάθι και χάρη σε Στίματς και Σανλί κατάφεραν να ανακτήσει τα ηνία, αλλά και να δημιουργήσει διαφορά (16-20, 9’). Η διαφορά των τεσσάρων πόντων έμεινε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, για το 18-22 των Τούρκων. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι «μαυραετοί». Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι πήρε τα ηνία της ομάδας του κια μοιράζοντας τη μπάλα σε Σανλί και Ουίμς, η Μπεσίκτας κατάφερε να «χτίσει» διψήφια διαφορά στο σκορ (24-34, 14’). Τα τρίποντα των Ρολ και Ετζέ έφεραν τη διαφορά στους 13 πόντους (34-47, 17’). Η ΑΕΚ αντέδρασε, όμως και χάρη στην καλή άμυνά της, αλλά και τους Σάκοτα, Λαρεντζάκη μάζεψε τη διαφορά για το 40-47 του πρώτου μέρους.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Ένωση μπήκε με όρεξη και διάθεση να μαζέψει τη διαφορά. Παρ’ όλα αυτά, οι Τούρκοι είχαν το προβάδισμα, το οποίο διατηρούσαν με τους Ρολ και Τόμπσον να ηγούνται (45-53, 23’). Ο Κώστας Βασιλειάδης φώναξε παρών στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα και η ΑΕΚ επανήλθε για τα καλά στη διεκδίκηση του αγώνα. Ο Ουίλιαμς τον ακολούθησε και το παιχνίδι έγινε… ντέρμπι (54-55, 26’). Ο Ντίξον κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς (58-57, 28’), όμως η χαρά δεν κράτησε για πολύ. Αυτό γιατί ο Κλαρκ πήρε… μπρος και με δικά του καλάθια έγραψε το 58-61 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Η Ένωση μπήκε με την ίδια διάθεση και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως η Μπεσίκτας συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Ο Κλαρκ ήταν ασταμάτητος και έδωσε σημαντική διαφορά στην ομάδα του (66-73, 34’). Η Βασίλισσα δεν έβρισκε διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και με τον Στρόμπερι να σκοράρει η Μπεσίκτας έφτασε μια… ανάσα από τη νίκη (68-79, 37’). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με την ΑΕΚ να γνωρίζει την πρώτη ήττα της στη σεζόν με 78-88 απέναντι στην Μπεσίκτας.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 40-47, 61-64, 78-88.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 4, Σάκοτα 16 (2), Βασιλειάδης 13 (3), Μιλόσεβιτς 6, Ντίξον 9, Λαρεντζάκης 6, Φάλκερ, Ιβάνοβιτς 3 (1), Μαυροειδής 7, Ουίλιαμς 14 (4).

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σαρίτσα): Γκιουλέρ 2, Κλαρκ 24 (4), Εντγκέ 5 (1), Στίματς 4, Τόμπσον 13 (1), Ρολ 9 (1), Σανλί 9, Στρόμπερι 14, Ουίμς 8, Κάραμαν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X