Εμπρός της ΑΕΚ οι κολασμένοι

Εμπρός της ΑΕΚ οι κολασμένοι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μάλιστα. Ο Σιμόες με πρόβλημα στον Αχίλλειο, ο Βάργκας με θλάση, ο Μάνταλος με σπασμένη μύτη και μάσκα, ο Ντίντακ με πόδι τούμπανο, ο Λέσκοτ με ζημιά στο γόνατο, ο Πατίτο με τιμωρία και ο Κετσπάγια με καρέκλα που τρίζει. Το μη χειρότερα, κάπου εδώ βρίσκει την πραγματική του έννοια. Διότι όσοι ξέρουν καλά από την ΑΕΚ, γνωρίζουν πως πάντα μπορούν να υπάρξουν και χειρότερα.

Δείτε όμως λίγο, πως τα φέρνει αυτή η άτιμη η (ποδοσφαιρική) ζωή. Η ΑΕΚ θα πάει στη Λάρισα για να παίξει ένα ματς από εκείνα που απαγορεύεται να μην κερδίσει, με παίκτες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είχαν βρεθεί περίπου στο περιθώριο. Και πάνω σ’ αυτούς τους παίκτες, ο Κετσπάγια θα βασιστεί προκειμένου να κερδίσει ένα ματς στο οποίο, να μην κρυβόμαστε, παίζει το μέλλον του στον πάγκο της ΑΕΚ. Κάπως έτσι τα κατάφερε ο Τιμούρ. Παίκτες που αγωνιστικά σχεδόν απαξιώθηκαν, τώρα θα πρέπει να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.

Πρώτος απ’ όλους ο Κολοβέτσιος. Δεν έχει παίξει μέχρι τώρα ούτε δευτερόλεπτο στο πρωτάθλημα.  Στην Βέροια ήταν ακόμα και εκτός αποστολής. Για κάποιο άγνωστο λόγο, τον στόπερ που θα μπορούσε (και μπορεί ακόμα) να είναι στην επόμενη γενιά των κορυφαίων Ελλήνων κεντρικών αμυντικών, ο Κετσπάγια δεν τον έβλεπε. Ακόμα και τον Άρθο προτιμούσε στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας ως παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι και ευτυχώς που οι Καυκάσιοι έχουν περίεργα ποδοσφαιρικά βίτσια με τους αμυντικούς και μας γλίτωσαν. Ενώ ο Τιμούρ επέμενε μέχρι και την τελευταία μέρα των μεταγραφών για απόκτηση ενός στόπερ. Παρόλο μάλιστα που υπήρχε ο Κολοβέτσιος και παρόλο που ο ίδιος ο Κετσπάγια είχε διαγνώσει έλλειψη στη μεσαία γραμμή, αντί για χαφ, «ψήφισε» την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Βεβαίως αν υπήρχε η πρόθεση να γίνει μεταγραφή και στις δυο θέσεις, δεν θα έμπαινε και ο Τιμούρ σ’ αυτό το δίλημμα, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Η ουσία είναι πως τώρα το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ, θα πρέπει να βασιστεί στον Κολοβέτσιο. Όπως επίσης και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, το αριστερό άκρο της άμυνας, να πρέπει να βασιστεί πάνω στον Ντίας. Ο Ουρουγουανός επίσης δεν έχει ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής ως τώρα στο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια, δεν έχει ούτε δευτερόλεπτο στον πάγκο της ΑΕΚ σε αγώνα πρωταθλήματος, καθώς είναι μόνιμα εκτός αποστολής. Ο Κετσπάγια θεωρεί προφανώς, πως ο Ντίας είναι πολύ χειρότερος από τον πολύ ντεφορμέ το τελευταίο διάστημα Ντίντακ. Χωρίς πάντως να του έχει δώσει του Ουρουγουανού την ευκαιρία να αποδείξει το αντίθετο. Φυσικά και δεν θα μπορούσε να το κάνει σ’ ένα καυτό ματς όπως το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, αλλά σ’ ένα παιχνίδι όπως με τον Ηρακλή. Εκεί που χρειαζόταν ένα επιθετικό μπακ όπως ο Ντίας και που Ντίντακ δεν είχε φρεσκάδα.

Πάντως τώρα, έτσι κι αλλιώς ο Τιμούρ θα είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να δώσει ευκαιρία στον Ντίας, αν δεν μπορεί λόγω τραυματισμού ο Ντίντακ. Όπως και εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί να δώσει ευκαιρία στον πιτσιρικά τον Γαλανόπουλο. Ευκαιρία που δεν του έδωσε στο Καραϊσκάκη.  Αλλά τώρα αναγκαστικά θα το κάνει, διότι «κάηκε» το χαρτί «φτιάχνουμε στο τσάκα-τσάκα αμυντικό μέσο τον (παθιασμένο και φιλότιμο) Λαμπρόπουλο». Και «κάηκε» διότι ο Τιμούρ πήγε να το κάνει αμέσως μπαλαντέρ και το έριξε για να του κερδίσει τις πιο δύσκολες παρτίδες. Πρώτα με Σεντ Ετιέν, μετά με Ολυμπιακό. Σε μια ομάδα που ψαχνόταν για ρυθμό και σωστή λειτουργία, μπήκε και ένας παίκτης που ψαχνόταν να βρει πατήματα σε μια θέση που δεν είχε ξαναπαίξει ούτε στην εφηβεία. Και το πράγμα έγινε σαλάτα.

Θα μου πείτε τώρα, να έριχνε τον 19χρονο Γαλανόπουλο στο Καραϊσκάκη; Μα να τον έριχνε, είναι η απάντηση. Την θέση ο μικρός την ξέρει. Είναι η θέση του. Και απλώς θα χρειαζόταν να δείξει αν έχει τα κότσια να αντεπεξέλθει σε ακραία δύσκολες συνθήκες. Έτσι βγαίνουν και καθιερώνονται όσοι είναι ταλέντα. Μέσα από την φωτιά τέτοιων ματς. Άλλωστε ο Κετσπάγια, για όσους το έχουν λησμονήσει, είχε ήδη ρίξει τον Γαλανόπουλο μέσα στην αρένα του φλεγόμενου Ζοφρουά Γκισάρ. Σε ευρωπαϊκό ματς δηλαδή και μήνα Ιούλιο, όταν ο μικρός μόλις είχε πληροφορηθεί πως τελικά κέρδισε την θέση στο ρόστερ για τη νέα σεζόν. Ή μήπως θα αισθάνεται καλύτερα ψυχολογικά ο Γαλανόπουλος, τώρα που ο Κετσπάγια παρόλο που δεν τον εμπιστεύτηκε στο Καραϊσκάκη που είχε την επιλογή, θα τον εμπιστευτεί στη Λάρισα διότι απλώς δεν άλλη έχει επιλογή.

Για να τα βάλουμε και σε μια σειρά, είμαι βέβαιος πως και ο Γαλανόπουλος και ο Κολοβέτσιος αλλά και ο Ντίας, αν παίξει, αλλά και όλα τα παιδιά που θα πάνε στην Λάρισα, θα δώσουν και την ψυχή τους και ότι έχουν μέσα τους, για να μπορέσουν να κερδίσουν. Όπως έκανε ο Αραβίδης στο φιλικό με την Καλλιθέα, παρόλο που έπαιξε βασικός μετά από 85 ολόκληρες μέρες. Όπως θα κάνει και αν παίξει στην Λάρισα. Άλλωστε πλέον και ο Πατίτο είναι τιμωρημένος, οπότε είναι ένα ζήτημα ποιος θα παίξει αριστερά, αν ο Λάζαρος δεν είναι απολύτως έτοιμος. Ενώ και για την κορυφή της επίθεσης, δεν υπάρχει άλλη επιλογή πίσω από τον Αλμέιδα.

Διότι ο Πέκχαρτ μας τελείωσε. Για την ακρίβεια, μας εκάηκε. Όσοι αντέχουν και έχουν το βίτσιο να με διαβάζουν συστηματικά, θα θυμόνται πως για το πόσο μπορεί να βοηθήσει ο Πέκχαρτ, είχα εκφράσει αμφιβολίες ήδη μετά απ’ όλα όσα είχα δει στο Κίελτσε. Αλλά ότι και αν μπορούσε να προσφέρει ο Τσέχος, ότι και αν ήταν, κάηκε έτσι κι αλλιώς. Ο Κετσπάγια τα έχωνε στον Πέκχαρτ και στην ανάπαυλα, στο τέλος, ακόμα και στο βίντεο που έδειχνε για το ματς με τον Ηρακλή. Μετά απ’ όλα αυτά, τον έβαλε στο Καραϊσκάκη, όταν η ΑΕΚ χρειαζόταν αντίδραση, μ’ έναν παίκτη με εντελώς διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά του Τσέχου. Τελικά «κάηκε» και ο Πέκχαρτ και η αντίδραση της ΑΕΚ. Και όλα αυτά προκειμένου να μην βάλει τον Αραβίδη. Αλλά τελικά τα έφερε έτσι η ζωή που και ο Αραβίδης και άλλοι “κολασμένοι”, θα είναι αυτοί που θα κληθούν στη Λάρισα να κρατήσουν την ΑΕΚ όρθια και τον Κετσπάγια καθισμένο στον πάγκο της και την επόμενη εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X