Ο Κάλενς δεν θα κριθεί ούτε από μια φάση, ούτε από ένα ντέρμπι

Ο Κάλενς δεν θα κριθεί ούτε από μια φάση, ούτε από ένα ντέρμπι
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ανοίγει μια μικρή παρένθεση από την μάχη του τίτλου, για να μπει στην κουβέντα που έχει ανοίξει για το μέλλον του Περουβιανού στόπερ στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καταρχάς για να ξεκαθαρίσουμε κάτι ευθύς εξ αρχής. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μέχρι και τις 19 του Μάη, ούτε ο Αλμέιδα σκέφτεται ποιος θα μείνει, ποιος θα φύγει και ποιος θα έρθει στην ΑΕΚ το καλοκαίρι. Ούτε κανένας από τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, έχει στο μυαλό του τι θα γίνει, αν θα γίνει με το συμβόλαιο του ή την μεταγραφή του. Τώρα όλοι τους, πολύ περισσότερο από τον καθένα από ημάς, θέλουν να γίνουν πρωταθλητές. Τίποτε άλλο. Ακόμα και αυτοί που ήδη ξέρουν πως ενδεχομένως από τις 20 του Μάη και μετά, δεδομένα δεν θα είναι πλέον στην ΑΕΚ. Πάμε παρακάτω.

Το γεγονός πως η (κακή) συγκυρία τα έφερε έτσι να μην υπάρχει αγωνιστική δράση σ’ αυτό το χρονικό σημείο, για 17 ολόκληρες μέρες, έφερε και στην επιφάνεια του δημοσίου διαλόγου κάποιες συζητήσεις που προφανώς και δεν είναι της παρούσης. Το ξαναγράφω, οτιδήποτε άλλο πλην της μάχης μέχρις εσχάτων για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος, θα μπει στο τραπέζι μετά τις 19 του Μάη. Από την άλλη μεριά, δύσκολα να περάσουν όλες αυτές οι 17 μέρες, κουβεντιάζοντας μόνο για τα τι και τα πως του κρίσιμου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Κάπως έτσι προέκυψε η συζήτηση και για το μέλλον του Κάλενς, το οποίο είναι ανοιχτό, καθότι δανεικός.

Σε αντίθεση μ’ ότι ίσχυε σ’ άλλες πολύ πιο περίπλοκες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα του Πινέδα, σ’ αυτή του Περουβιανού τα πάντα επί της ουσίας είναι στο χέρι της ΑΕΚ. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μια χαρά ευχαριστημένος είναι στην ομάδα. Ενώ και τα οικονομικά δεδομένα είναι τέτοια, που δεν πρόκειται να παίξουν κανέναν απολύτως ρόλο στην τελική απόφαση. Όλα θα κριτήρια για το εάν η ΑΕΚ θα κρατήσει ή όχι τον Κάλενς για την επόμενη σεζόν, είναι απολύτως ποδοσφαιρικά και αγωνιστικά. Κάτι που φυσικά και είναι πλεονέκτημα.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να είναι καθαρό. Ο Αλμέιδα ήξερε πολύ καλά τι παίκτης είναι ο Κάλενς, όταν τον έφερνε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην ΑΕΚ. Ναι, φυσικά και δεν ήταν η πρώτη από τις επιλογές που είχε στην σχετική λίστα όταν άνοιξε η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος. Αλλά όχι, δεν ήταν και μια λύση ανάγκης που έφερε μόνο για την φέρει. Κάτι εξάλλου που αποδεικνύεται και από το γεγονός πως τον εμπιστεύτηκε πολύ περισσότερο μέσα στη σεζόν σε σχέση με τον Μουκουντί. Ακόμα και όταν ο Καμερουνέζος στόπερ ήταν διαθέσιμος.

Βεβαίως αυτό σίγουρα έχει να κάνει και με το γεγονός πως ολόκληρη η φετινή σεζόν ήταν περίεργη για τον Μουκουντί. Με κύπελλο εθνών Αφρικής, με τραυματισμό, αλλά και με μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην εικόνα όπως το σούπερ ματς με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά στο καπάκι τα δυο μεγάλα λάθη με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Παρόλα αυτά, ήταν και η συνολική αγωνιστική εικόνα του Κάλενς, αλλά και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, που του έδωσαν φέτος περισσότερο χρόνο σε σχέση με τον Μουκουντί.

Ο Περουβιανός κεντρικός αμυντικός έχει κάνει κάποια εξαιρετικά παιχνίδια. Όπως για παράδειγμα αυτό το πρόσφατο 3-0 επί του Παναθηναϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου εξαφάνισε τον Ιωαννίδη. Και η εικόνα που είχε σ’ εκείνο το ματς, ήταν δώστε του το νέο συμβόλαιο να το υπογράψει. Έχει κάνει όμως και κάποια προβληματικά ματς. Όπως το πρόσφατο στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Παρότι μετά το τεράστιο τσαφ που κάνει στην φάση της ισοφάρισης, κινείται σωστά για να καλύψει την μπάλα και να διευκολύνει τον τερματοφύλακα να βγει και να μπλοκάρει. Κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Ο Κάλενς δεν θα κριθεί ούτε από μια φάση, ούτε από ένα ντέρμπι

Μια απόφαση συνολική για την άμυνα της ΑΕΚ

Η ουσία είναι πως ο Κάλενς δεν πρόκειται να κριθεί ούτε από μια φάση στην Τούμπα που έκανε λάθος, ούτε από ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ήταν σούπερ. Θα κριθεί γι αυτά που συνολικά μπορεί να δώσει και του χρόνου στην ΑΕΚ και κυρίως θα κριθεί και πως μπορεί να κουμπώσει σ’ ολόκληρο παζλ του κέντρου της άμυνας. Ένα παζλ που έχει και άλλα κομμάτια, που όμως σίγουρα επηρεάζουν και την απόφαση για τον Κάλενς.

Θαρρώ δηλαδή, πως ο Αλμέιδα δεν θα μπει στην διαδικασία να σκεφτεί αν θα κρατήσει ή όχι τον Περουβιανό στόπερ. Θα βάλει στο τραπέζι συνολικά όλα τα δεδομένα που υπάρχουν για το κέντρο της άμυνας. Εννοώ την σταθερά που λέγεται Βίντα, αλλά και το τι θα γίνει με τον Μουκουντί (που έχει συμβόλαιο μεν αλλά έχει και ομάδες που ενδιαφέρονται γι αυτόν), τον Μήτογλου, ακόμα και την σκέψη που έχει κάνει για να κρατήσει τον Χατζισαφί ως λύση στα στόπερ. Θα βάλει επίσης στο τραπέζι τα πως και τα τι θέλει από την άμυνα του. Και κατόπιν θα αποφασίσει.

Έχει σημασία για την απόφαση, αν ο Κάλενς θα είναι η πρώτη ή η δεύτερη ή τρίτη λύση για το κέντρο της άμυνας. Έχει σημασία και ποιες θα είναι ή πρόκειται να είναι, οι άλλες λύσεις και επιλογές. Θέλω να πω ότι ο Αλμέιδα δεν πρόκειται να πει αν του κάνει ή δεν του κάνει ο Κάλενς ως ποδοσφαιριστής. Θα αποφασίσει αν του κάνει ή δεν του κάνει, σ’ έναν γενικό επανασχεδιασμό του κέντρου της άμυνας. Κάτι άλλωστε που η φετινή σεζόν έδειξε πως είναι απαραίτητος.

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X