Έτσι γίνεται, όταν έχεις παίκτες κλάσης...

Έτσι γίνεται, όταν έχεις παίκτες κλάσης...
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το να κερδίζει η ΑΕΚ την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ με 4-1, είναι κάτι που θα πρέπει να θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό, όταν μιλάμε για την ΑΕΚ κι όταν λέμε και το πιστεύουμε ακράδαντα ότι πάμε για πρωτάθλημα. Είναι κάτι που δεν πρέπει να προξενεί καμία εντύπωση, που δεν χρειάζεται να πανηγυρίζεται, αλλά να ξεχνιέται αμέσως και να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι.

Ως εκ τούτου, το τελικό αποτέλεσμα δεν… λέει και πολλά για την «Ένωση», πέρα από τα προφανή. Ικανοποίηση για τους τρεις βαθμούς, τα τέσσερα γκολ, την άνετη νίκη. Για όσους όμως είδαν το σημερινό παιχνίδι και ειδικά για τους τυχερούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αυτό που μας «φτιάχνει» περισσότερο απ’ όλα, είναι ότι η ΑΕΚ έχει αποκτήσει παίκτες μεγάλης κλάσης και ποιότητας σε όλες τις γραμμές.

Στην άμυνα, ο Τσιγκρίνσκι είναι βράχος απροσπέλαστος κι αν φτάσει στα καλά του στάνταρ και ο Λέσκοτ, τότε το δίδυμο των σέντερ μπακ της «Ένωσης» θα είναι το κορυφαίο στην Ελλάδα, όχι μόνο θεωρητικά αλλά και στην πράξη.

Στο χώρο της μεσαίας και μεσοεπιθετικής γραμμής, στους ήδη ποιοτικούς παίκτες που είχε η ΑΕΚ, έχουν έρθει να προστεθούν κι άλλοι, με πρώτο και καλύτερο τον Ροντρίγκες, που σήμερα έβγαλε δύο ασίστ μέσα σε δέκα λεπτά κι έδωσε και τέσσερις ακόμα πάσες (τις δύο μάλιστα στην ίδια φάση και στον ίδιο παίκτη, τον Μάνταλο) «παρ’ το, βαλ’ το», που δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Και στην επίθεση, ύστερα από αρκετά χρόνια, η ΑΕΚ επιτέλους… εδέησε να πάρει έναν φορ κλάσης, έναν ΓΚΟΛΤΖΗ ολκής. Και γι’ αυτό «χάζεψε» και το ΟΑΚΑ, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Αλμέιδα και τρίτο για την ΑΕΚ. Γιατί, πολύ απλά, δεν υπήρχε τέτοιος φορ στην «Ένωση», εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι είναι. Όταν έχεις παικταράδες, το ποδόσφαιρο είναι απλό…

Μπορείς να γράψεις χίλια θετικά από το σημερινό ματς. Ωστόσο, ειλικρινά θέλω να σταθώ μόνο σε αυτούς τους τρεις παίκτες, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν κι άλλοι που έκαναν καλό παιχνίδι. Αλλά, φαντάζομαι ότι όπως και σε σας, έτσι και σε μένα, μου είχε λείψει να βλέπω μέσα στο γήπεδο, τέτοιες γκολάρες σαν αυτή του Αλμέιδα, τέτοια μαγικά και τέτοιες ασίστ σαν αυτές του Πατίτο, τέτοια σέντερ μπακ παγκόσμιας κλάσης σαν τον Τσιγκρίνσκι.

Έχουμε να δούμε πολύ ωραία πράγματα φέτος από την ΑΕΚ. Ελπίζω να το κατάλαβαν αυτό και όσοι δεν ήρθαν σήμερα στο γήπεδο, που περίμενα, που θα ήθελα και που θεωρώ ότι θα έπρεπε να ήταν περισσότεροι. Ας είναι… Θα τους αναγκάσουν να σηκωθούν από τους καναπέδες τους και θα τους φέρουν γρήγορα στο γήπεδο, οι παικταράδες της ΑΕΚ. Και όχι μόνο, οι τρεις που τρέλαναν σήμερα το ΟΑΚΑ!

Υ.Γ.: Είναι ένα ζήτημα, ο πολύς χώρος και η κατοχή μπάλας, που έδωσε η ΑΕΚ σήμερα στην Ξάνθη. Αλλά, αφενός ήταν το πρώτο ματς, αφετέρου έγινε γρήγορα το 2-0. Επίσης, είδα τον Κετσπάγια τρεις φορές, με τις κινήσεις του, να φωνάζει στους ποδοσφαιριστές του να ανέβουν ψηλά, οπότε θεωρώ ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε οριστικό συμπέρασμα, για το αν θα αποτελεί αυτό, μια από τις αρχές της φιλοσοφίας του για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει η ομάδα.

Υ.Γ.2.: Λίγη τύχη να έχει φέτος η ομάδα, να μην έχουμε πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς. Γιατί, το «κλειδί» κατ’ εμέ, είναι στα δύσκολα και κομβικά παιχνίδια, κυρίως δηλαδή στα ντέρμπι, να παίζουν αυτοί που πρέπει δηλαδή οι καλύτεροι. Γιατί, ναι μεν η ΑΕΚ έχει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά προφανώς κάποιοι είναι καλύτεροι από κάποιους άλλους…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X