Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη συζήτηση

Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη συζήτηση
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το μοναδικό πράγμα που πρέπει να απασχολεί αυτή τη στιγμή την ΑΕΚ και όλο τον οργανισμό της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αφορμή για αυτό το blog στάθηκαν μερικά ερωτήματα που ήρθαν τις προηγούμενες μέρες για τα βίντεο που κάνουμε στο Enwsi.gr. Μου προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός πως στις αρχές Μαΐου, υπάρχει συζήτηση γύρω από τα μεταγραφικά θέματα, κάτι που κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε να υπήρχε καν στην κουβέντα. Γιατί; Η απάντηση είναι πολύ απλή…

Το Μάιο, δεν μπορείς να διορθώσεις με μεταγραφές τα λάθη -αν έχεις κάνει λάθη- του Ιανουαρίου και το κυριότερο όλων, δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι θα γίνει του… χρόνου, όταν έχεις μπροστά σου την πρόκληση της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αυτό που πρέπει όλοι να αντιληφθούν, είναι ότι ο τίτλος πρέπει να αποτελεί «ψύχωση» με την καλή έννοια όλου του οργανισμού του Δικεφάλου.

Δε γίνεται να είναι η ΑΕΚ μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος και ταυτόχρονα του δεύτερου συνεχόμενου και εμείς να ασχολούμαστε με το αν θα ανανεώσει ο Φαν Βέερτ, ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Σιντιμπέ και αν θα μείνει ή όχι ο Πισάρο. Σε αυτή τη διαδικασία μπορούν να μπούνε άλλες ομάδες, όπως ο… Παναθηναϊκός ο οποίος έχασε το πρωτάθλημα και πρέπει να σκεφτεί την επόμενη μέρα, όχι η ΑΕΚ.

Μήπως βλέπετε ανάλογη ειδησεογραφία στη… Ρεάλ Μαδρίτης, ή στις Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ που διεκδικούν το πρωτάθλημα; Όχι βέβαια. Ούτε ο Αντσελότι, ούτε ο Γκουαρντιόλα, ούτε ο Αρτέτα θα μπούνε σε διαδικασία να μιλήσουν για την επόμενη μέρα, την ώρα που η «μάχη» του τίτλου είναι ανοιχτή.

Ένας το έκανε κατά την εξέλιξη της σεζόν, στον Κλοπ αναφέρομαι και από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε το «ναυάγιο» της Λίβερπουλ. Είχε ξανασυμβεί και στο παρελθόν, όταν ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε ανακοινώσει πως σκοπεύει να παραιτηθεί στο τέλος της χρονιάς και όχι μόνο το «μετάνιωσε», αλλά έχασε και το πρωτάθλημα.

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν, να μπαίνουμε όλοι εμείς σε μία διαδικασία για το τι θέλουμε να δούμε τη νέα χρονιά στην ΑΕΚ, ή τι πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει η ΑΕΚ, όταν το πρωτάθλημα είναι «ανοιχτή» υπόθεση. Η ΑΕΚ με αυτά που έκανε πέρσι το καλοκαίρι και με αυτά που έκανε τον Ιανουάριο, είναι μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα, παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεν θα πρέπει να υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μας από το παιχνίδι στο Φάληρο.

Αυτό ακριβώς που σας λέω ισχύει σε όλα τα επίπεδα εντός της ΑΕΚ. Ούτε η διοίκηση, ούτε ακόμα περισσότερο ο Ματίας Αλμέιδα ασχολούνται αυτή τη στιγμή με το ποιος παίκτης θα έρθει σε ένα μήνα, ή ποιος παίκτης δεν… κάνει. Γιατί αυτή τη στιγμή, όλοι κάνουν, όλοι υπολογίζονται ανάλογα με τα θέλω του προπονητή και όλοι θέλουν σαν τρελοί να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια συγκυρία. Να επαναλάβει για τρίτη φορά αυτό ακριβώς που έκανε το 1940 και το 1979. Μετά δηλαδή από μία κατάκτηση ΝΤΑΜΠΛ να διατηρήσει τα σκήπτρα της στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να κατακτήσει το τρίτο της πρωτάθλημα μέσα σε έξι χρόνια και την πέμπτη της «κούπα» από τη στιγμή που επέστρεψε στα σαλόνια, δηλαδή μέσα σε μία οκταετία!

Αν αυτό συμβεί, θα μιλάμε για μία από τις πλέον επιτυχημένες περιόδους της ιστορίας του συλλόγου. Στη δεύτερη πιο πετυχημένη εντός των συνόρων βασικά, μετά από εκείνη τη «χρυσή» 11ετία, όπου κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1989, 1992, 1993 και 1994) και τρία Κύπελλα (1997, 1999 και 2000), δύο σούπερ Καπ (1989 και 1996) και ένα Λιγκ Καπ (1990).

Ας βγάλουν τα μάτια τους

Το βράδυ της Πέμπτης θα γίνει η ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα και ακολουθεί λίγες μέρες μετά το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Δεν είμαι Πυθία για να ξέρω τι θα γίνει, ούτε θα κάτσω να σκάσω…

Θα παρακολουθήσω χαλαρά τα ματς και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Ας βγάλουν τα μάτια τους, ας… γλωσσοφιληθούν (άλλωστε τώρα τελευταία έχουν ερωτευτεί παράφορα και είναι όλη μέρα στα τηλέφωνα μέσω τρίτων) και ας έρθει η Τετάρτη…

Πάντως αυτό που έχει πραγματικά πολύ μεγάλη πλάκα, είναι η πρεμούρα τους για την ΕΠΟ. Μπορούνε λέει να την πάρουν μόνοι τους. Ε, πάρτε τη! Τι μας το λέτε δηλαδή για να φοβηθούμε; Και αν τελικά δεν βγούνε τα κουκιά, κάντε ένα ακόμα ραντεβού στο Sofitel, όπως τότε. Ούτε η πρώτη φορά θα είναι ούτε η τελευταία που θα καταντήσετε «υποτακτικοί».

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X