Η ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα και μετά έχει πολλά να κάνει!

Η ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα και μετά έχει πολλά να κάνει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τον άμεσο, αλλά και τον απώτερο στόχο που προκύπτει για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα είπαμε και θα τα ξαναπούμε, όσο… βράζουμε στο ζουμί μας σε φάση αναμονής: η ΑΕΚ πρέπει να είναι έτοιμη για να πάρει τη νίκη στο «Καραϊσκάκης», ανεξαρτήτως του τι θα έχει συμβεί στο ματς της Τούμπας που προηγείται χρονικά. Δεν έχει να περιμένει δώρα από κανέναν. Αλλά είναι παράλογο, να υπάρχει κύμα αισιοδοξίας για ομάδες που πρέπει να κάνουν το 3Χ3 σε ματς ντέρμπι και να μην υπάρχει πίστη στην ΑΕΚ, που έχει ένα μεγάλο ματς και μάλιστα σε έδρα που έχει δείξει πως πια δεν την τρομάζει.

Η κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος είναι η βάση για κάθε κουβέντα. Αλλά την επομένη κιόλας της φιέστας της 19ης Μαΐου, η ΑΕΚ πρέπει να φροντίσει για να ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες που απαιτούνται για την προοπτική συμμετοχής της, ξανά ως πρώτη ελληνική ομάδα, στη νέα μορφή του Champions League. Είναι πολλά όσα πρέπει να γίνουν, αλλά η ΑΕΚ συνεχίζει να εκκινεί σε αυτήν την κατάσταση από πλεονεκτική θέση.

Το πλεονέκτημα λέγεται Αλμέιδα

Το μεγάλο πλεονέκτημα της ΑΕΚ προκύπτει από την παρουσία του Αλμέιδα στον πάγκο της. Δεν αναφέρομαι απλά στην ικανότητα του Αργεντινού, που άναψε τη σπίθα για την εκτόξευση της Ενωσης κατά την τελευταία διετία, αλλά κυρίως στην απόλυτη γνώση των όσων συμβαίνουν και όσων χρειάζεται η ομάδα. Εχει μάθει έπειτα από την τρέχουσα σεζόν πόσο ζόρικη και απαιτητική είναι η Ευρώπη, ξέρει που φτάνουν τα… πόδια του ρόστερ του και ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει, ώστε να είναι ανταγωνιστικός και στις τρεις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει.

Η ΑΕΚ συνεχίζει να έχει πλεονέκτημα έναντι του εγχώριου ανταγωνισμού. Γιατί μπορεί και ο ΠΑΟΚ να έχει κοινό σημείο αναφοράς τον ίδιο προπονητή, αλλά έχει αρκετά θέματα να επιλύσει στο ρόστερ του, όπου βρίσκονται πολλά μεγάλα παιδιά και κάποιοι νεαροί που ψάχνουν το μέλλον τους. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να βρίσκει αυτό που χρειαζόταν στον Μεντιλίμπαρ, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να βρει σοβαρές λύσεις, να μάθουμε ποιους απ’ όλους αυτούς τους παίκτες του ανήκουν, ποιοι είναι δανεικοί, πόσοι θα είναι στο φινάλε. Οσο για τον Παναθηναϊκό, με συλλαλητήρια και Τερίμ, έχει βουνό να διαβεί.

Η ανάγκη για πωλήσεις και ο Λιβάι

Τώρα που είπα πωλήσεις, καλό θα είναι ο οργανισμός ΑΕΚ να συνειδητοποιήσει σε απόλυτο βαθμό ενόψει καλοκαιριού, πως πρέπει και να πουλάει ως εταιρεία. Για την ΑΕΚ ίσως είναι πιο άμεσο εν όψει της σεζόν που έρχεται το ζήτημα των εσόδων από πωλήσεις, γιατί πλέον έχουν μαζευτεί πολλά μεταγραφικά «παράθυρα» που μόνο ξοδεύει και ξοδεύει πολύ. Παράλληλα, έσοδα από Ευρώπη είχε για πρώτη φορά φέτος μετά την σεζόν ‘20-21.

Οι απαιτήσεις του ρυθμιστικού πλαισίου της UEFA είναι συγκεκριμένες και δεν μπορεί κανείς να τις υπερβαίνει για καιρό. Όταν ανοίγει κουβέντα στην ΑΕΚ για πωλήσεις, το μυαλό όλων πάει στον Γκαρσία και κατά πόσον θα μπορούσε ή και μπορεί να φέρει τα έσοδα που θα ήθελε η ΑΕΚ. Ας κρατήσουμε στο μυαλό μας δύο πράγματα: η ΑΕΚ μπορεί να βρει μεταγραφικά έσοδα και χωρίς να δώσει τον Λιβάι, τον οποίο δεν θέλει να τον δώσει. Λεπτομέρειες μελλοντικά.

Το σχέδιο μετά το «Καραϊσκάκης»

Επανέρχομαι στο πλεονέκτημα που διατηρεί η ΑΕΚ. Πέραν του Αλμέιδα και της ύπαρξης σταθερότητας στην ομάδα, είναι κρίσιμο πως διατηρείται σε σημαντικό βαθμό ο κορμός που έφερε την Ενωση μέχρι εδώ. Θα υπάρξουν βέβαια πολύ περισσότερες προσθαφαιρέσεις συγκριτικά με το περυσινό καλοκαίρι, αλλά η βάση θα διατηρηθεί σε σημαντικό βαθμό. Ο Αλμέιδα και το μεταγραφικό επιτελείο εδώ και καιρό συζητούν για όσα χρειάζεται η ομάδα και πως θα τα βρει.

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X