Ο Λέσκοτ, τα δίδυμα και η τριάδα

Ο Λέσκοτ στα κιτρινόμαυρα (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ποδοσφαιριστής με ένσημα και ενεργή πρότερη παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ, δηλαδή το καλύτερο και πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου, είναι απίθανο να μην κάνει την διαφορά. Θυμηθείτε τον Πάπα Ντιόπ και πως γέμιζε τη μεσαία γραμμή. Κυρίως πόσο ποιότητα έδινε σε μια ομάδα που είχε αρχίσει να διολισθαίνει ταχύτατα στην εποχή της παρακμής της. Και βέβαια ο Ντιόπ ούτε κατά διάνοια είχε την κλάση, το όνομα και τις εικόνες που έχει ο Λέσκοτ.

Όσο για την ηλικία, προφανώς και ο Λέσκοτ δεν θα είναι ο ίδιος παίκτης στα 34 του, απ’ ότι ήταν πριν από δέκα χρόνια. Πρωταθλητής Αγγλίας όμως, με σούπερ σεζόν στην Σίτι, έκανε στα 30 του. Και ο Γκαμάρα είχε έρθει στην ΑΕΚ στα 31 του και μετά από την ΑΕΚ πήρε μεταγραφή στην Ίντερ. Την Ίντερ του Μοράτι όχι την τωρινή ξεπεσμένη. Και έμεινε μέχρι τα 35 του. Αφήστε που γενικώς όταν μιλάμε για στόπερ η συζήτηση για την ηλικία είναι εντελώς διαφορετική. Πολύ περισσότερο, ειδικώς για τον Λέσκοτ, που είναι ένας παίκτης που εκτός από τα εξαιρετικά σωματικά προσόντα, παίζει πολύ με το μυαλό του. Ο Κομπανί είχε πει πως «ο Λέσκοτ ήταν ο πιο έξυπνος παρτενέρ που είχα ποτέ στο κέντρο της άμυνας».

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τον Λέσκοτ, είναι πως τα εγκωμιαστικά σχόλια τα έπαιρνε καταρχήν από τους συμπαίκτες του. Δυο φορές τον είχαν ψηφίσει οι παίκτες της Έβερτον, ως τον κορυφαίο της ομάδας στη σεζόν. Στην πρωταθληματική χρονιά της Σίτι που ο Κομπανί έκανε πράγματα και θαύματα, οι ακραίοι Κλισί και Ρίτσαρντς, είχαν ψηφίσει τον Λέσκοτ ως καλύτερο στόπερ. Ενώ δυο χρόνια πριν, οι παίκτες της Γουέστ Μπρομ είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο, προκειμένου ο Λέσκοτ να επιστρέψει και πάλι στην εθνική Αγγλίας. Και ο Λέσκοτ τότε ήταν 32 στα 33, για να το προσθέσω και αυτό στα περί της ηλικίας.

Ο Λέσκοτ είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Ειδικά σε μια ομάδα, που είναι ξεκάθαρο από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε να κτίζεται, πως θα έχει ως βάση την μπετόν – αρμέ αμυντική της λειτουργία. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Κετσπάγια. Γι αυτό και ήθελε όσο το δυνατόν πιο πολλές ποιοτικές επιλογές για τα στόπερ του. Ο Κετσπάγια δεν ήθελε την προσθήκη του Λέσκοτ επειδή θεωρούσε πως δεν κάνουν καλή δουλειά ο Κολοβέτσιος ή ο Λαμπρόπουλος  ή επειδή δεν τους εμπιστεύεται. Ο Τιμούρ θέλει να φτιάξει όσο το δυνατόν περισσότερα ποιοτικά δίδυμα κεντρικών αμυντικών. Προφανώς και έχει ζητήματα το δίδυμο Κολοβέτσιου – Λαμπρόπουλου. Πολύ απλά, διότι κανένας από τους δυο, δεν είναι ηγέτης. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Όμως ειδικά ο Κολοβέτσιος αλλά και ο Λαμπρόπουλος, μ’ έναν Λέσκοτ ή μ’ έναν Τσιγκρίνσκι δίπλα τους είναι και άλλοι παίκτες, αλλά και βγάζουν στο γήπεδο όλα τα θετικά τους στοιχεία. Που, επιμένω, δεν είναι λίγα.

Μέσα στη σεζόν θα δούμε πολλές φορές το δίδυμο Λέσκοτ και Τσιγκρίνσκι στα στόπερ της βασικής ενδεκάδας. Δίδυμο που, λόγω ονόματος και κλάσης είναι μακράν το καλύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλά και πολλές φορές θα δούμε τον Λέσκοτ με τον Κολοβέτσιο, ή τον Τσιγκρίνσκι με τον Κολοβέτσιο. Μην ξεχνάτε εξάλλου, πως ο «Κόλο» είναι ένας Έλληνας παίκτης στα 25 του χρόνια, που αποτελεί επένδυση για την ΑΕΚ. Και που είναι βέβαιο, πως δουλεύοντς δίπλα σε παίκτες όπως ο Λέσκοτ ή ο Τσιγκρίνσκι και όχι όπως ο Άρθο, ο Κολοβέτσιος μπορεί να γίνει ο επόμενος βασικός στοπερ της εθνικής.

Εκτός βέβαια από δίδυμα στο κέντρο της άμυνας, μέσα στη σεζόν θα δούμε κάποια στιγμή και τριάδα. Το γεγονός πως ο Κετσπάγια άρχισε να δοκιμάζει στο γήπεδο το 3-5-2 όταν φαινόταν πως η ΑΕΚ κλείνει τον Λέσκοτ, δεν είναι τυχαίο. Και το δοκίμασε μόλις είδε τον Άγγλο να φοράει μπλουζάκι και να κάνει προπόνηση στα Σπάτα. Ο Τιμούρ είχε στην άκρη του μυαλού του την τριάδα στην άμυνα. Και φυσικά με την προσθήκη του Άγγλου, ο Κετσπάγια ξέρει πως πλέον μπορεί να δουλέψει καλά ένα τέτοιο σχήμα.

Το 3-5-2 είναι ένα σύστημα που ήδη από το μουντιάλ του 2014 έχει επιστρέψει στην… μόδα και κυρίως έχει απενοχοποιηθεί ως αμυντικογενές, όταν το εφάρμοσε μια φύσει και θέσει επιθετική ομάδα όπως η εθνική Ολλανδίας. Άλλωστε και ο Κετσπάγια το εφάρμοσε στο φιλικό με τον Απόλλωνα, όταν, εκτός από το να πειραματιστεί, ήθελε να γυρίσει και το ματς. Το 3-5-2 είναι ένα σχήμα που μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ λύσεις. Όχι ως βασική επιλογή, κυρίως διότι δεν έχει δουλευτεί από την αρχή της προετοιμασίας. Και όταν αυτό το σχήμα δεν είναι δουλεμένο πολύ καλά, οι παίκτες κουτουλάνε, όπως πέρυσι στον ΠΑΟΚ του Τούντορ. Όμως ως εναλλακτική λύση, μπορεί να δώσει πράγματα στην ΑΕΚ και μπορεί να δουλέψει και καλά. Άλλωστε πλέον η ομάδα διαθέτει τους κατάλληλους παίκτες στην άμυνα για να φτιάξει ποιοτική τριάδα. Και έχει και περισσότερους από έναν ποδοσφαιριστές, που να μπορούν να παίξουν ως παρτενέρ του Αλμέιδα στην επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X