Και της Ρεάλ το φόβητρο (VIDEO)

Και της Ρεάλ το φόβητρο (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μεγάλο αφιέρωμα του enwsi.gr στα 200 ματς της ΑΕΚ στην Ευρώπη

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου πέτυχε η ΑΕΚ στις 18 Σεπτεμβρίου του 1985 στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα η οποία νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης, με τους «κιτρινόμαυρους» να παραμένουν μέχρι και σήμερα αήττητοι από την βασίλισσα της Ευρώπης σε όλες εντός έδρας αναμετρήσεις.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA το 1985, με το στάδιο του Αμαρουσίου να έχει πάνω από 45.000 κόσμου.

Προπονητής ήταν ο Γιάτσεχ Γκμοχ και στην ΑΕΚ γνώριζαν πως αυτή η κλήρωση μόνο θετική δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Η παρέα των Μανωλά, Καραγκιοζόπουλου, Γεωργαμλή, Εστερχάζι και Σάντμπεργκ κοίταξε στα μάτια την ομάδα των Μπουντραγκένιο, Βαλντάνο και Μίτσελ και πήρε την μεγάλη νίκη με 1-0 με γκολ του Παύλου Παπαϊωάννου.

Στην ρεβάνς η Ρεάλ ανέτρεψε το αποτέλεσμα επικρατώντας με 5-0, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο το κατόρθωμα της ΑΕΚ απέναντι σε μια ομάδα που στο τέλος εκείνης της σεζόν κατέκτησε το τρόπαιο.

10’ Παπαϊωάννου

ΑΕΚ (Γιάτσεκ Γκμόχ): Αρβανίτης, Χατζής, Γεωργαμλής, Καραγκιοζόπουλος, Αρμόδωρος, Μανωλάς, Δίντσικος, Παπαϊωάννου (78’ Χατζόπουλος), Πιας (60’ Ακριβόπουλος), Εστερχάζι, Σάντμπεργκ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λουίς Αρμπέλο): Σάντα Κρουζ, Καμάτσο, Γορντίγιο, Ματσέδα, Χέντο, Σαντσίς, Μίτσελ, Βάσκες (46’ Γκαγιέγο), Μπουντραγκένιο, Σάντσες, Βαλντάνο (77’ Χουανίτο)

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε όλη την αναμέτρηση!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X