Η αλλαγή στους ξένους και η ΑΕΚ

Η.... μπάλα στα χέρια του Γιούρι
Photo Credits: INTIME

Χθες (20/07) έγινε η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, όπου πάρθηκαν κάποιες σημαντικές αποφάσεις, όπως αυτή της αλλαγής των ξένων.

Ο Σταύρος Δουβής βρέθηκε στη Γενική Συνέλευση και εκπροσώπησε την ΚΑΕ ΑΕΚ, ενώ η πιο σημαντική απόφαση που πάρθηκε, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ξένοι παίκτες θα μπορούν πλέον να είναι ακόμα και έξι στο σύνολο, δηλαδή να μην υπάρχουν απαραίτητα και δύο κοινοτικοί, όπως ισχύει τώρα.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η αλλαγή αναμένεται να γίνει στον δεύτερο γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, οπότε δεν θα ισχύσει από τώρα. Αυτό είναι σωστό μέτρο, γιατί ήδη πολλές ομάδες έχουν πάρει κοινοτικούς, ενώ με τον νέο κανονισμό, θα μπορούσαν να έχουν πάρει μόνο ξένους. Θα μπορούν δηλαδή όλες οι ομάδες, να πάρουν ακόμα και έξι Αμερικανούς, με την έναρξη του δευτέρου γύρου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να κάνει πολύ πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού οι καλές επιλογές Αμερικανών παικτών, μπορούν να κάνουν την διαφορά σε μια ομάδα. Επίσης, οι Αμερικανοί παίκτες είναι πιο οικονομικές επιλογές, εν συγκρίσει με τους κοινοτικούς.

Όσον αφορά την ΑΕΚ πάντως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο νέος κανονισμός, δεν την απασχολεί. Ο Γιούρι Ζντοβτς έχει κάνει τις επιλογές που ζήτησε και έχει φτιάξει την ομάδα με ιδανικό τρόπο, με βάση «τα θέλω» του. Υπάρχουν οι κοινοτικοί, Μίλαν Μιλόσεβιτς και Νίκολα Ιβάνοβιτς, αλλά και ο Μάικλ Ντίξον, που παρόλο που είναι Αμερικανός, έχει διαβατήριο από τη Γεωργία.

Από πλευράς Αμερκανών, έχουν αποκτηθεί οι Τζαουάντ Ουίλιαμς και Τζος Όουενς, ενώ μέχρι στιγμής οι θέσεις των ξένων κλείνουν με τον Μαλίκ Χέρστον. Θυμίζουμε βέβαια, ότι ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ δεν βρίσκεται στα πλάνα του Γιούρι Ζντοβτς, αλλά δεσμεύεται από κλειστό συμβόλαιο και δεν έχει βρεθεί τρόπος για να λυθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ δεν έχει λόγο να αλλάξει το ρόστερ της, αφού οι επιλογές έχουν γίνει πάνω από όλα με βάση την σωστή χημεία και τους ιδανικούς ρόλους. Μόνο αν βρεθεί τρόπος να αποχωρήσει ο Χέρστον, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση ενός βασικού σούτινγκ γκαρντ από τις ΗΠΑ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X