Θέλει «ευέλικτα» σχήματα ο Ζντοβτς

Η.... μπάλα στα χέρια του Γιούρι
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το ρόστερ της, για τη νέα σεζόν, ωστόσο απομένουν λίγες ακόμα κινήσεις.

Όσον αφορά την αρχική πεντάδα, έχει ολοκληρωθεί κατά 80%, αφού ο Μάικλ Ντίξον θα είναι ο πόιντ γκαρντ, με τον σούτινγκ γκαρντ να αναζητείται. Στην θέση του σμολ φόργουορντ υπάρχει ο Κώστας Βασιλειάδης, με τον Τζαουάντ Ουίλιαμς να είναι πάουερ φόργουορντ και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να ξεκινάει ως σέντερ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα αλλάζουν συχνά τα σχήματα κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο Γιούρι Ζντοβτς επιθυμεί να έχει πολλούς παίκτες που να μπορούν να παίζουν σε δύο θέσεις. Αυτό του προσφέρει ευελιξία, ούτως ώστε να μπορεί να έχει παίκτες που να ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά των αντιπάλων σε κάθε αγώνα.

Θα υπάρχουν δηλαδή αγώνες, που θα πρέπει η ΑΕΚ να μπορεί να παίξει με δύο πόιντ γκαρντ στο παρκέ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει εξαιρετικός χειρισμός της μπάλας. Η παρουσία των Ντίξον και Ιβάνοβιτς, προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Στις θέσεις των φόργουορντ, υπάρχουν οι Ουίλιαμς, Σάκοτα και Μιλόσεβιτς, οι οποίοι αγωνίζονται κυρίως στο «4», αλλά μπορούν να παίξουν και στο «3».

Στην θέση του σέντερ, κρίθηκε σκόπιμο να παίζει κυρίως ο Μαυροκεφαλίδης, αλλά υπάρχει και ο Όουενς, που θα βοηθήσει με τα αθλητικά στοιχεία που λείπουν από τον Έλληνα άσο της ΑΕΚ. Όσο για την θέση του σούτινγκ γκαρντ, ακόμα δεν έχει έρθει ο βασικός παίκτης. Ωστόσο, με βάση το γεγονός ότι εξετάζεται η περίπτωση του Κόλινς, είναι σαφές ότι ο Ζντοβτς θέλει έναν παίκτη που να μπορεί να παίξει και ως σμολ φόργουορντ, αλλά να έχει και καλό χειρισμό της μπάλας.

Σε γενικές γραμμές, το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι ο Σλοβένος κόουτς θέλει ευέλικτα σχήματα, όπως απαιτεί άλλωστε το σύγχρονο μπάσκετ. Θέλει δηλαδή παίκτες που δεν θα είναι… μονόπλευροι, άρα δεν θα είναι και εύκολα αντιμετωπίσιμοι από τους αντιπάλους.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X