Γι αυτό επέλεξε τον Ντίξον

Γι αυτό επέλεξε τον Ντίξον
Photo Credits: INTIME

Την σεζόν 2015-16 η ΑΕΚ είχε σαν στόχο να πάει ακόμα καλύτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα και παράλληλα να διακριθεί στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό η σεζόν ξεκίνησε με τον Κρις Ουόρεν να είναι ο βασικός play maker του συνόλου. Ένας παίκτης με περγαμηνές στην Τουρκία, που όμως δεν κατάφερε ποτέ να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα προσπάθησε να τον… εντάξει στο παιχνίδι του, όμως ο Αμερικανός παρά την προσπάθεια δεν τα κατάφερε. Ήταν η αρχή, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στη θέση «1». Από τον Ουόρεν και έπειτα η Ένωση άλλαξε τρεις παίκτες. Τους Μάλκολμ Άρμστεντ, Ντι Τζέι Κούπερ και Τορίν Γκριν. Ο πρώτος έμεινε ελάχιστα, ο δεύτερος ενώ είχε την… πρώτη ύλη, ο χαρακτήρας του αποτέλεσε «τροχοπέδη» στην παρουσία του εντός ΑΕΚ, ενώ ο τρίτος δεν… κόλλησε ποτέ. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως η Ένωση ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με τους Νώντα Παπαντωνίου και Δημήτρη Κατσίβελη να μοιράζονται τη θέση.

Και φτάνουμε στο ξεκίνημα της σεζόν 2016-17. Η Ένωση ανέθεσε την οργάνωση του παιχνιδιού στον Μάικλ Ντίξον, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας (1+1), με σκοπό να λύσει το… πρόβλημά της. Ο Αμερικανός προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με την Νίμπουρκ, ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της Ευρώπης, όπως η Λοκομοτίβ Κουμπάν και η Ντινάμο Σάσαρι.

Ο Γιούρι Ζντοβτς ποντάρει πολλά στον 26χρονο άσο, ώστε να λύσει το μεγάλο πρόβλημα της οργάνωσης. Στον Ντίξον ο Σλοβένος, πέραν του επιθετικού ταλέντου του, βλέπει και τον παίκτη που θα κάνει τη ζωή των συμπαικτών του πιο… απλή. Άλλωστε, ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Τσεχίας, Ρόνεν Γκίνζμπουργκ είχε τονίσει πως «του αρέσει να δίνει ασίστ. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που θα δώσει 7-8 ασίστ και θα είναι εντυπωσιακός», δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως ο 26χρονος άσος έχει την… προδιάθεση να «εκμεταλλευτεί» τους συμπαίκτες του εντός παρκέ.

Πέραν των οργανωτικών καθηκόντων του ο Αμερικανός άσος επιλέχθηκε και για την συνέπεια που έχει στην άμυνα. Πρόκειται για έναν παίκτη… ακούραστο, που όση ενέργεια βγάλει στην επίθεση, θα την προσφέρει και στην άμυνα και θα δώσει το κάτι παραπάνω. Θα πιέσει τον αντίπαλο γκαρντ και έχει τη διάθεση να δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε φάση. Οι προπονητές του στη Νίμπουρκ, μάλιστα, είχαν να… λένε για την διάθεση που έβγαζε ώστε να γίνεται κάθε φορά όλο και καλύτερος. Και με τον Ζντοβτς να τον καθοδηγεί αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πορείας του στην Ένωση.

Στην παρούσα φάση, όμως, Μάκης Αγγελόπουλος και Γιούρι Ζντοβτς «ποντάρουν» στην εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε, αλλά και στην τεράστια θέλησή του να εμφανίζεται όλο και καλύτερος και του ανέθεσαν την μεγαλύτερη πρόκληση της -μέχρι ώρας- καριέρας του; Να (καθ)οδηγήσει την ΑΕΚ από νίκη σε νίκη…

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X