Το Eurocup της νέας σεζόν

«Η Βασίλισσα θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο Eurocup της νέας σεζόν, αφού ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν υποχώρησε από τις πιέσεις της FIBA και της ΕΟΚ.

Προς το παρόν πάντως, δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην δεύτερη διοργάνωση της Ευρωλίγκας. Για να είμαστε πιο ακριβείς, σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή μόνο 8 ομάδων από τις 24 που θα λάβουν μέρος στο Eurocup της σεζόν 2016-17, το οποίο και θα διεξαχθεί με το σύστημα της Ευρωλίγκας που ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό.

Η ΑΕΚ είναι η μία σίγουρη ομάδα, ενώ οι άλλες 7 που θα παίξουν στο Eurocup είναι πρώτα από όλα τρεις ιταλικές και συγκεκριμένα οι Ντιναμό Σάσαρι, Τρέντο και Ρέτζιο Εμίλια. Οι υπόλοιπες είναι οι εξής: Χίμκι (VTB League), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) και Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία).

Κατά τα άλλα, θα συμμετάσχουν τέσσερις ομάδες από το ισπανικό πρωτάθλημα (σ.σ. η μία μέσω wild card), με τις Ουνικάχα Μάλαγα και Βαλένθια, να αναμένεται να είναι δύο από αυτές, ενώ πρόσκληση έχει δεχθεί και η Μούρθια. Τρεις θα είναι οι ομάδες από την Αδριατική Λίγκα και δύο ακόμα από την VTB League, εκτός από την Χίμκι.

Την τιμητική του, θα έχει και το γερμανικό πρωτάθλημα, που αναμένεται να πάρει δύο θέσεις, ενώ εκκρεμούν άλλες πέντε θέσεις. Οι τέσσερις θα δοθούν μέσω wild card και θεωρείται βέβαιο ότι θα εκπροσωπηθεί και η Γαλλία. Άλλωστε, η Βιλερμπάν που κατέκτησε το πρωτάθλημα χθες (14/06), θα επιδιώξει να παίξει στο Eurocup, όπως έχει τονίσει και ο ιδιοκτήτης της ομάδας και μεγάλος αστέρας των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ.

Τέλος, η Γαλατάσαραϊ δεν θα παίξει στο Eurocup, παρά το γεγονός ότι το κατέκτησε, αφού θα συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα, το τουρκικό μπάσκετ θα έχει εκπροσώπηση στο Eurocup και μένει να φανεί το πόσες θέσεις θα έχει.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X