Το μέλλον της ΑΕΚ είναι εδώ

Εύκολα στο Final-4 οι Νέοι!
Photo Credits: INTIME

Σημαντικά βήματα προόδου έκανε τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ, παίρνοντας την 3η θέση στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αφού πέρυσι είχε τερματίσει στην 5η θέση.

Επίσης, φέτος επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ασχέτως αν αποκλείστηκε λίγο… άδοξα στον πρώτο γύρο του Eurocup λόγω δικών της λαθών, αλλά και λόγω… Γαλατάσαραϊ (σ.σ. είχε ηττηθεί μέσα στην Κωνσταντινούπολη από την πολύ κατώτερη Νεπτούνας μεταξύ άλλων). Ο Μάκης Αγγελόπουλος φρόντισε να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις μέσα στη σεζόν, για να γίνει η ομάδα όσο πιο ανταγωνιστική μπορούσε και τα κατάφερε.

Εκτός από το παρόν όμως, είναι σημαντικό να φροντίζει κανείς και το μέλλον του. Αυτό το έχει κάνει η ΑΕΚ και ήδη το μέλλον της «Βασίλισσας» είναι εδώ. Ο 17χρονος, Δημήτρης Μωραΐτης και ο 19χρονος Γιώργος Τσαλμπούρης, δούλεψαν αρκετά σκληρά φέτος και πρωταγωνίστησαν με τις μικρές ομάδες της «Ένωσης» στις διοργανώσεις της ΕΣΚΑ, ενώ κατά την διάρκεια της σεζόν, πήραν και χρόνο συμμετοχής.

Φυσικά, ο χρόνος αυτός δεν ήταν αρκετός και το αναγνώρισε και ο Γιούρι Ζντοβτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του τελευταίου ματς στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ κέρδισε τον Άρη με 89-81. Εκεί, ο Σλοβένος κόουτς είχε τονίσει ότι τα… έχει με τον εαυτό του, που δεν έδωσε περισσότερες ευκαιρίες στους νεαρούς άσους της «Βασίλισσας».

Η φετινή χρονιά όμως έχει ολοκληρωθεί και πλέον έρχεται η επόμενη. Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει προ πολλού και συνεχίζεται πυρετωδώς μέρα με τη μέρα. Μέσα στα πλάνα του Μάκη Αγγελόπουλου και του Γιούρι Ζντοβτς για την προσεχή σεζόν, είναι και η αξιοποίηση των νεαρών άσων της ΑΕΚ.

Η νέα ΑΕΚ λοιπόν, προτίθεται να δώσει πιο ενεργό ρόλο στους δύο νεαρούς άσους, τον Μωραΐτη και τον Τσαλμπούρη. Ο πρώτος, θεωρείται ότι καλύτερο υπάρχει σε ταλέντο στην ηλικία του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και γενικότερα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο δεύτερος, έχει το σπάνιο χαρακτηριστικό να έχει ύψος 2.16μ. και να μπορεί να παίζει άνετα πάουερ φόργουορντ, διαθέτοντας εξαιρετικό σουτ τριών πόντων, ενώ είναι και αριστερόχειρας.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X