«Κλειδί» για την αλλαγή εικόνας, ο Μαυροκεφαλίδης

«Κλειδί» για την αλλαγή εικόνας, ο Μαυροκεφαλίδης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια Κυπελλάρα με άνετη νίκη στον τελικό επί του Ολυμπιακού, μια νίκη επί του Πανιωνίου κι επί του Λαμπρόπουλου, που έφερε την ομάδα στην πρώτη θέση των play off στο ποδόσφαιρο και δύο «φάπες» στον Άρη για τα play off του μπάσκετ. Ή αλλιώς, μια υπέροχη «Ενωσίτικη» εβδομάδα… Κι έρχονται κι άλλα ωραία μέσα στο μήνα.

Όσο σπουδαία ήταν η νίκη της «Βασίλισσας» στο «Αλεξάνδρειο» για τους λόγους που είχαμε αναλύσει μετά από αυτή, άλλο τόσο σπουδαία ήταν και η σημερινή, αν αναλογιστούμε ότι στην ήδη υπάρχουσα απουσία του Μαυροκεφαλίδη, προστέθηκαν την τελευταία στιγμή, αυτές του Κατσίβελη και του Καλαμπόκη.

Έπεσαν και τα φώτα, πήγε κι ο Άρης να πάρει το ματς, στηριζόμενος στις γνωστές του προκλήσεις, αλλά η ΑΕΚ μετά τους ημιτελικούς με τον ΟΣΦΠ, είναι μια άλλη ΑΕΚ. Και δεν το γράφω αυτό, βασιζόμενος αποκλειστικά στο τελικό αποτέλεσμα. Όμως, η ομάδα του Ζντοβτς στα δύο παιχνίδια με τον Άρη, παίζει μπάσκετ, κάτι που δεν έκανε προηγουμένως.

Που οφείλεται όμως αυτό; Εν πολλοίς στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που όπως φαίνεται, έπαιζε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα με πρόβλημα στο γόνατο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, από τη μια να μην μπορεί να δώσει αυτά που αποδεδειγμένα μπορεί κι από την άλλη να μπερδεύεται η ομάδα, αφού στηριζόμενη σε αυτόν, αναιρούνταν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, ο ρόλος των περιφερειακών.

Κι έτσι, με επιβαρυμένο το γόνατό του, αντί να βλέπουμε από ένα χρονικό σημείο και μετά, τον Λουκά να ποστάρει και να προσπαθεί να παίξει με πλάτη, τον βλέπαμε να σουτάρει καμιά δεκαριά τρίποντα σε κάθε ματς! Σαφώς και ο Λουκάς δεχόταν να παίζει με αυτή την πολύ σημαντική επιβάρυνση, επειδή ήθελε να προσφέρει στην ομάδα. Σε κάποια (λίγα πάντως) παιχνίδια, το κατάφερε, σε κάποια άλλα όχι.

Στην έλλειψη λοιπόν του πλέι μέικερ, γεγονός που ήταν και παραμένει το πιο σημαντικό κενό για την ΑΕΚ, είχε έρθει να προστεθεί κι αυτό το πρόβλημα με τον Μαυροκεφαλίδη, με αποτέλεσμα να έχει μπερδευτεί τόσο η ομάδα, που φαινόταν σαν να μην έχει κανένα σύστημα στην επίθεση, παίζοντας ειδικά όταν «έκαιγε» η μπάλα, εντελώς άναρχα και όπως να ‘ναι.

Και βλέπεις στα δύο ματς με τον Άρη, που έχει πολύ καλή ομάδα και φοβερούς Αμερικανούς, να εφαρμόζει η ΑΕΚ ξαφνικά συστήματα και να κάνει ορθολογικές επιθέσεις! Κι αν είχε κι έναν πλέι μέικερ – οργανωτή, ώστε να μην χάνει άσκοπα κάποιες επιθέσεις με αβίαστα λάθη μέχρι και στην πρώτη πάσα, θα βλέπαμε ακόμα καλύτερα πράγματα.

Τέλος πάντων. Το «2-0» έγινε, την Τετάρτη υπάρχει ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι (εικάζω το πιο δύσκολο απ’ όλα) στην μακράν πιο θερμή μπασκετική έδρα και προφανώς τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αλλά, η ΑΕΚ θα πάρει την 3η θέση και τουλάχιστον – βαθμολογικά – θα έχει κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Για το αν θα το έχει κάνει και ουσιαστικά, θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X