Η δύναμη και η... αδυναμία του Λουκά

Η δύναμη και η... αδυναμία του Λουκά
Photo Credits: INTIME

Είναι ο παίκτης που στην καλή του μέρα αλλάζει τις επιθετικές ισορροπίες της ΑΕΚ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ο ηγέτης της φετινής ομάδας, παίρνοντας πολλές φορές στις πλάτες του την ομάδα, ακόμα και όταν εκείνη βρισκόταν σε κακές βραδιές.

Στο ΣΕΦ έμεινε σε… ρηχά νερά, έχοντας 13 πόντους με 5/7 δίποντα και 0/3 τρίποντα. Όσο αποτελεσματικός, δηλαδή, ήταν στα σουτ δύο πόντων ή κοντά στο καλάθι, άλλο τόσο άστοχος ήταν έξω από τη γραμμή των 6,75. Και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει από το ξεκίνημα των Play offs.

Βλέπετε, ο «Λου» είναι πάρα πολύ αποδοτικός στα σουτ δύο πόντων, δίνοντας πάρα πολλές λύσεις στην ομάδα του. Τόσες, όσες δεν μπορεί να δώσει στα σουτ τριών πόντων. Κι αυτό μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Στα τέσσερα παιχνίδια των Play off ο διεθνής σέντερ μετρά 15/30 δίποντα, τα οποία αντιστοιχούν σε 50% σε ποσοστό. Όσο για τα τρίποντα, μετρά το -πενιχρό- 1/19, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 5,3%. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως το μοναδικό εύστοχο τρίποντο του έχει έχει στο πρώτο παιχνίδι των Play off, κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, όπου μέτρησε 1/10! Έκτοτε μετρά 0/2, 0/4 και 0/3 τρίποντα στα επόμενα τρία παιχνίδια.

Τι σημαίνει αυτό; Πως θα πρέπει από εδώ και πέρα να στοχεύσει περισσότερο στα σουτ δύο πόντων, εκεί όπου έχει πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους του, καθώς πάντα βρίσκει τον  τρόπο να παίρνει καλύτερη θέση και είτε να «εκτελεί«, είτε να κερδίζει φάουλ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X