"Να πάρει η ΑΕΚ το κύπελλο και ας..." (VIDEO)

"Να πάρει η ΑΕΚ το κύπελλο και ας..." (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν μιλάει για την ΑΕΚ, χρησιμοποιεί πάντα την λέξη “οικογένεια”. Όταν αναφέρεται στον τελικό, κάνει λόγο για “μεγάλη ευκαιρία”. Και δίπλα στην φράση “κατάκτηση του κυπέλλου”, βάζει πάντα και χωρίς δεύτερη σκέψη, “το πιστεύουμε όλοι”. Ο Έλντερ Μπαρμπόσα, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν μπει στο Ολυμπιακό Στάδιο για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό, κάνει μια κατάθεση ψυχής στο enwsi.gr. Δίνει στοιχεία της αγωνιστικής συνταγής που θα φέρει τη νίκη, δεν μασάει τα λόγια του για το άδειο ΟΑΚΑ, τοποθετείται επί της αλλαγής προπονητή και αποκαλύπτει τον τρόπο που ο ίδιος ονειρεύεται την παρουσία στον τελικό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπαρμπόσα στο enwsi.gr και τον Κώστα Τσίλη:

-Πως αισθάνεσαι που πλέον η ΑΕΚ είναι στον τελικό;

“Είναι μια σημαντική στιγμή για την οικογένεια της ΑΕΚ. Ήταν στόχος μας από την αρχή της σεζόν. Είναι ένα παιχνίδι ο τελικός, πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά και να κερδίσουμε”.

– Εζησες και τον περσινό αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, βλέπεις αυτό τον τελικό και ως μια ευκαιρία για ρεβάνς;

“Όχι, δεν τον βλέπω έτσι. Ένα ματς είναι, ένας τελικός και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε. Τίποτα άλλο. Πρέπει να πάρουμε το κύπελλο για τους οπαδούς μας”.

– Τον έχετε ήδη κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ματς πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ…

“Το κάναμε μια φορά και μπορούμε να το ξανακάνουμε. Πρέπει να παίξουμε δυνατά και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς. Όλοι στην οικογένεια της ΑΕΚ το πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε το κυπελλο”.

-Ποιό είνα το μυστικό για να κερδίσει η ΑΕΚ τον τελικό;

“Το μυστικό είναι όλοι να είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ ολόκληρο το παιχνίδι. Έχει ποιότητα ο αντίπαλος και το ξέρουμε αυτό. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά τώρα έχουμε εμείς την ευκαιρία να κερδίσουμε το κύπελλο”

– Τι είναι αυτό που πρέπει να αποφύγει η ΑΕΚ στον τελικό;

“Αν κάνεις ένα λάθος και δεχθείς ένα γκολ, μετά θα είναι πρόβλημα. Γι αυτό και δεν πρέπει να χάσουμε την συγκέντρωση μας ούτε λεπτό. Πρέπει να παίξουμε δυνατά και να τους πιέσουμε πολύ. Έχουμε και εμείς ποιότητα στην ομάδα και μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον τελικό”.

– Πιστεύεις πως η ΑΕΚ το θέλει περισσότερο αυτό το κύπελλο;

“Δεν ξέρω αν αν το θέλουμε περισσότερο. Δεν μπορώ να το πώ. Ξέρω πως δουλέψαμε πολύ για να μπορέσουμε να  φέρουμε την ομάδα ξανά σε υψηλό επίπεδο. Και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε και αυτό το κύπελλο και άλλα τρόπαια στη συνέχεια”.

– Θα είναι ένας τελικός χωρις κόσμο στις εξέδρες…

“Είναι ένα πρόβλημα για όλους. Για τους ποδοσφαιριστές, για τον κόσμο, για το ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως να κάνουμε την δουλειά μας σωστά, να πάρουμε το κύπελλο και μετά σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία να το γιορτάσουμε με τους οπαδούς μας”.

– Η ΑΕΚ έχει αφήσει πίσω της την κακή εικόνα στα τελευταία ματς πρωταθλήματος;

“Τα ξεχνάμε αυτά τα ματς. Φυσικά αυτά που δεν ξεχνάμε ήταν τα λάθη που κάναμε και όσα πήγαν στραβά, προκειμένου να μην τα επαναλάβουμε. Όμως πλέον κοιτάμε μόνο τον τελικό του κυπέλλου. Είμαστε όλοι αφοσιωμένοι στο παιχνίδι που έρχεται, έχουμε κίνητρο υψηλό και όλοι θέλουμε τη νίκη”.

– Αισθάνεστε πως κάτι πρέπει να αποδείξετε στον τελικό;

“Πάντα πρέπει να αποδεικνύουμε πράγματα. Δεν παίζουμε σε μια οποιαδήποτε ομάδα. Είναι η ΑΕΚ. Πάντα πρέπει να αποδεικνύουμε κάτι όταν μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο”.

-Η αλλαγή προπονητή…

“Είναι νορμάλ αυτό στο ποδόσφαιρο. Φέτος αλλάξαμε προπονητή βέβαια περισσότερες από μια φορές. Συμβαίνουν όμως αυτά. Ήμασταν εδώ για να στηρίξουμε τον προηγούμενη προπονητή. και είμαστε εδώ για να στηρίξόυμε και τον νέο προπονητή. Ο κόουτς ήρθε για να μας βοηθήσει”.

– Ονειρεύεσαι την στιγμή που θα πετύχεις το νικητήριο γκολ του τελικού;

“Όλοι το ονειρευόμαστε αυτό. Είναι σημαντικό και να σκοράρω και να δώσω ασίστ και να κάνω ένα καλό παιχνίδι. Το πιο σημαντικό από όλα και για μένα και για όλους μας, είναι όταν τελειώσει το ματς να ξέρουμε πως δώσαμε το 100%, πως τα δώσαμε όλα για να πάρουμε αυτό το κύπελλο”.

– Θα προτιμούσες ασίστ ή γκολ στον τελικό;

“Να κάνω και τα δυο. Είναι ξεχωριστό να σκοράρεις στον τελικό. Αλλά μακάρι να δώσω και την ασίστ. Μακάρι και να είμαι εγώ που θα ξεκινήσω ακόμα και την φάση του γκολ. Δεν με νοιάζει. Θέλω μονο να βοηθήσω για να πάρουμε το κύπελλο”

-Το μήνυμα στον κόσμο…

“Θα κάνουμε τα πάντα για το κύπελλο. Είναι σημαντικό και γι αυτούς και για εμάς. Θέλουμε να ξαναπάμε την ΑΕΚ σε υψηλο επίπεδο και αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δείξει η ΑΕΚ πως επιστρέφει σε υψηλό επίπεδο”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X