Μύρισε ΑΕΚανάσταση

Δεν ξέρω πως ο καθένας από εσάς μπορούσε να φανταστεί ό,τι θα ήταν η χρονιά λίγο πριν μπει ο Μάιος. Είναι γεγονός, πως ήταν μια μακρά περίοδος για την ΑΕΚ, με πολλές ανακατατάξεις, αλλαγές προσώπων, πράγματα που την τράβηξαν πίσω. Αλλά πάλι, η Ενωση μπαίνει στον τελευταίο μήνα της άνοιξης έτοιμη να κερδίσει τα πάντα: το κύπελλο, το Τσάμπιονς Λιγκ, την πρόκριση στον τελικό στο μπάσκετ και πάνω απ’ όλα, το μεγάλο στοίχημα, την άδεια για να χτίσει το γήπεδο της.

Δεν μπορώ να κρύψω, πως αυτές τις μέρες που μεσολαβούν ως τον τελικό του ποδοσφαίρου, την πρώτη μεγάλη πρόκληση η ένταση ανεβαίνει. Δεν είναι απλά πως η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, αλλά είναι όλα εκείνα τα σημειολογικά που συνδέουν το σήμερα με την «Αγια» νύχτα του ’89 και το γκολ του Καραγκιοζόπουλου. Ηταν η νύχτα που η ΑΕΚ αποτίναξε το βάρος των «πέτρινων» χρόνων, επέστρεψε στην κορυφή κερδίζοντας στα ίσια την ομάδα που είχε ληστέψει και βρωμίσει τα πάντα με τον Κοσκωτά (και έπειτα τον Σαλιαρέλη, που ήθελαν να τον φέρουν στην ΑΕΚ οι Ξενιάδηδες, μεγάλοι συνομιλητές των Δημητρέλων και των Αδαμίδηδων) στην ηγεσία.

Οι συμπτώσεις είναι πολλές. Δεν είναι μόνο η ημερομηνία, οι αντίπαλοι και το γήπεδο. Θυμίζω πως τότε, οι ισορροπίες ήταν και πάλι ιδιαίτερα εύθραυστες όπως συμβαίνει και τώρα. Λίγες εβδομάδες πριν τον «τελικό» του πρωταθλήματος, είχε έρθει η κατραπακιά της Ριζούπολης. Ακολούθησαν λαϊκά δικαστήρια και εσωστρέφεια, με την ΑΕΚ να βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης. Όπως συνέβη και τώρα δηλαδή, έπειτα από τη συντριβή στη Λιβαδειά.

Ακολούθησε διακοπή όπως και τώρα. Τότε η ομάδα είχε αποσυρθεί στην Πάρνηθα για να ηρεμήσει και να συγκεντρωθεί. Τώρα ο Στέλιος τους έχει καθημερινά στα Σπάτα και δεν τους αφήνει στιγμή να χαλαρώσουν πριν από την κρίσιμη μάχη. Τότε όλα τα προγνωστικά ήταν με τον Ολυμπιακό του Ντέταρι και κανείς δεν έδινε ελπίδες στην ΑΕΚ, όπως συμβαίνει και τώρα που ο Βαγγέλης ζητά καθημερινά (αυτός δεν έχει απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο;) από τους παίκτες του να νικήσουν.

Τότε ο Ντούσκο ήταν στον πάγκο. Τώρα είναι ο αρχηγός της ομάδας. Τότε ο Στέλιος ήταν ο ηγέτης και στυλοβάτης όλης της ΑΕΚ. Τώρα είναι ο προπονητής και εκείνος που εμπνέει. Το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι να βρει μέσα από το παιχνίδι τον νέο Καραγκιοζόπουλο, τον νέο Οκόνσκι, τον νέο Οικονομόπουλο. Οι προσωπικότητες υπάρχουν και τέτοια παιχνίδια γεννούν άνδρες και χτίζουν χαρακτήρες.

Τότε η ΑΕΚ άλλαξε την ιστορία, επέστρεψε στην κορυφή και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να επενδύσει πάνω στα κλεμμένα. Τώρα, η ΑΕΚ καλείται να γκρεμίσει τον Ολυμπιακό από την κορυφή και να δείξει πως επιστρέφει για τη δική της αυτοκρατορία. Όλα παίρνουν σταδιακά τον δρόμο τους, όλα δείχνουν πως είναι η στιγμή για να αλλάξει ο ρους της ιστορίας. Λίγη υπομονή ακόμα και σαν να μύρισε ΑΕΚανάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X