Κύπελλο ε; Λαμπρά, αλλά...

Στο μικροσκόπιο οι 14 «κιτρινόμαυροι» που έπαιξαν με Πανιώνιο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ίσως οι τελευταίες εξελίξεις, να βγάλουν κάτι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ή τουλάχιστον να είναι προς την κατεύθυνση του να βγει κάτι καλό. Ίσως, επαναλαμβάνω. Maybe, που λένε και εκεί στην Λέστερ τώρα που σε τρεις αγωνιστικές έχουν πάρει όσα σφυρίγματα δεν είχαν σε 100χρόνια ιστορίας.  Αλλά φυσικά αυτά μένει να τα δούμε στην πράξη. Διότι ούτε εμπιστοσύνη στην ΕΠΟ υπάρχει, ούτε στους Κουτσοκούμνηδες, ενώ ο Αλέξης (και λοιποι) με τα λόγια κτίζει ανώγια και κατώγια και σκίζει και μνημόνια. Πρώτα λοιπόν, πρέπει να δούμε τι τελικά θα βγάλει η τράτα. Στην πράξη και ουχί στην θεωρία.

Μέχρι τότε βεβαίως, υπάρχουν ήδη δεδομένα που μου μοιάζουν ελαφρώς περίεργα. Τα παραθέτω με την σειρά. Το κύπελλο ξεκινά και πάλι. Λαμπρά. Είναι κρίμα να αφαιρείται από τους ποδοσφαιριστές, χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη, το δικαίωμα να διεκδικήσουν έναν τίτλο. Στο κάτω, κάτω, αν ήθελαν να καταργήσουν το κύπελλο, ας το έκαναν μετά τον τελικό και αφού το είχε κατακτήσει η ΑΕΚ, όπως έγινε με το Λιγκ Καπ. Δες τι θυμήθηκα τώρα.

Το κύπελλο λοιπόν ξεκινά και πάλι. Η ΑΕΚ θα παίξει την προσεχή εβδομάδα τον πρώτο ημιτελικό με τον Ατρόμητο. Ένα ματς που έπρεπε κανονικά να το είχε δώσει στις αρχές του Μάρτη. Τότε η ΑΕΚ θα πήγαινε σ’ εκείνο τον πρώτο ημιτελικό, με φόρα από τη νίκη και επί του ΠΑΟ, δηλαδή σε τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι. Επίσης στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα είχε (πολύ) κόσμο. Κόσμο που είχε ξεκινήσει ακόμα και από την επαρχεία και είχε πληροφορηθεί για την αναβολή όταν ήδη είχε φτάσει έξω από την Αθήνα και είχε πληρώσει τα διόδια και την βενζίνη.

Τώρα θα πάει η ΑΕΚ σ’ αυτόν τον ίδιο πρώτο ημιτελικό με το βάρος μιας παρατεταμένης αγωνιστικής κοιλιάς, που μόνο λίγο έδειχνε να ισιώνει στο κυριακάτικο ματς με τον Πανιώνιο. Επίσης το ΟΑΚΑ θα είναι άδειο λόγω της τιμωρίας. Άλλωστε ακόμα και η έφεση της ΑΕΚ που θα εκδικαζόταν αυτή την Τετάρτη, πήρε αναβολή για την επόμενη. Και αν τελικά ο πρώτος ημιτελικός οριστεί για την επόμενη Κυριακή και όχι την προσεχή Τετάρτη, έχω ένα προαίσθημα πως θα πάει και γι άλλη αναβολή η εκδίκαση της έφεσης.

Συμβαίνουν βέβαια όλα αυτά, θα μου πείτε, τι να κάνουμε. Συμβαίνουν όμως και άλλα. Αν η ΑΕΚ προκριθεί από τους ημιτελικούς, θα παίξει στον τελικό. Ο τελικός ήταν προγραμματισμένος, προς απόφασης διακοπής, να γίνει στις 23 Απριλίου. Δηλαδή μια εβδομάδα, μετά την λήξη της κανονικής περιόδου. Τώρα όλα δείχνουν πως θα γίνει είτε στις 4 Μαίου, είτε στις 7 Μαίου.

Ας πάρουμε την εκδοχή της 4ης Μαίου. Η ΑΕΚ μέχρι τότε θα έχει παίξει ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό στις 17 Απριλίου, το οποίο θα πρέπει να κερδίσει για να «κλειδώσει» την δεύτερη θέση, αλλά και δυο ημιτελικούς κυπέλλου μέχρι και τις 27 Απριλίου, από τους οποίους πρέπει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός θα κάνει μια φιέστα πρωταθλήματος και θα έχει και την ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ ο οποίος είτε δεν θα κατέβει, είτε θα κατέβει με τα δεύτερα. Ενώ μετά τον τελικό, η ΑΕΚ θα πρέπει να πάει σε τρεις μέρες στην πρεμιέρα των πλέι οφ, ενώ ο Ολυμπιακός θα πει καλό καλοκαίρι.

Ας πάρουμε τώρα και την εκδοχή που ο τελικός οριστεί στις 7 Μαίου. Η ΑΕΚ θα έχει δώσει μέχρι τότε και τα τρια ματς που λέγαμε, συν ενδεχομένως το πρώτο για τα πλέι οφ. Διότι η έναρξη τους, είναι κανονικά προγραμματισμένη για τις 4 Μαίου. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός, που δεν έχει πλέι οφ, θα κάνει πασχαλινές διακοπές. Και μετά τον τελικό, η ΑΕΚ θα συνεχίσει σε τρεις μέρες με την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και στον Ολυμπιακό θα πουν τότε το καλό καλοκαίρι.

Πάμε τώρα και λίγο στον τελικό. Προωθείται, λέει, η λύση ξένου διαιτητή. Λες και το πρόβλημα στα σφυρίγματα στο πρωτάθλημα, είναι η εθνικότητα. Η Ελλάδα φαίνεται, δεν έχει έδαφος φιλικό σε παραγωγή κοκοφοίνικα, μάνγκο και σφυρίχτρας. Γι αυτό λοιπόν θα βάλουμε έναν ξένο διαιτητή. Αν κάνει  φαλτσοσφύριγματα, θα προκύψει η θεωρία του «όλοι και παντού κάνουν λάθη». Και επειδή δεν μπορεί να καταργήσουμε τους διαιτητές γενικώς, τα φάλτσα θα νομιμοποιηθούν ως παγκόσμιο φαινόμενο. Αν πάλι ο ξένος διαιτητής βγάλει τον τελικό χωρίς φάλτσα, τότε για όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα, θα φταίνε οι Έλληνες διαιτητές και όχι οι κατευθυντήριες γραμμές τους. Τα πρόσωπα και όχι η πολιτική. Και ως εκ τούτου θα εξοστρακιστούν πρόσωπα αλλά οι… γραμμές θα συνεχίσουν να βασιλεύουν. Καλό και βολικό το νόμισμα και με τις δυο όψεις του.

Τώρα μπορεί να είμαι και υπερβολικός. Και γκρινιάρης και συνομωσιολόγος και γενικώς απαισιόδοξος. Αλλά θαρρώ πως ο Μέρφι έλεγε, πως ο απαισιόδοξος είναι ένας καλά ενημερωμένος αισιόδοξος.

Και κάτι τελευταίο. “Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο” είπε ο Πογέτ και έχει χίλια δίκια. Ας το έχουν στο μυαλό τους πριν πάρουν απόφαση για τις εξέδρες του τελικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X