Ο «Βραζιλιάνος» της ΑΕΚ, ο ασταμάτητος Παύλος Παπαϊωάννου (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Βραζιλία θεωρείται δίκαια από πολλούς ως η πατρίδα του ποδοσφαίρου, δεδομένου πως από εκεί έχουν προέλθει ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος. Από την Βραζιλία – μέσω Ρόδου – ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1983 ο Παύλος Παπαϊωάννου. Ελληνοβραζιλιάνος για την ακρίβεια, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, αλλά κύριο χαρακτηριστικό τις αστείρευτες δυνάμεις. Με δύναμη, πάθος και πολύ ενέργεια, ο «Παπ» έκανε σπουδαία καριέρα στην Ενωση και έμεινε για πάντα πιστός οπαδός της.

Ο Παπαϊωάννου γεννήθηκε μία μέρα σαν σήμερα το 1959 και αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1983 από την Ρόδο. Ηταν εισήγηση του Χέλμουτ Σενέκοβιτς και η διοίκηση είχε φροντίσει να τον αποκτήσει, αν και γι’ αυτόν ενδιαφέρονταν τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός. Ηταν παίκτης που μπορούσε να παίξει κυρίως στη μεσαία γραμμή, αναλαμβάνοντας ανασταλτικούς ρόλους. Ωστόσο, είχε χρησιμοποιηθεί και ως δεξιός μπακ, κυρίως λόγω της δυνατότητας του να παίζει την πλευρά πάνω κάτω. Τα μεγάλα χρόνια του στην Ενωση πάντως, τα έκανε ως αμυντικός μέσος. Και ήταν χρόνια, που κέρδισε τρία πρωταθλήματα.

Στα χρόνια της παρουσίας του στην ΑΕΚ, ο Παύλος Παπαϊωάννου ήταν βασικός και αναντικάταστος. Είχε 253 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος, σκοράροντας τέσσερις φορές. Είχε ακόμα 35 κυπελλικές αναμετρήσεις με ένα τέρμα. Και βέβαια, 19 ευρωπαϊκά παιχνίδια με τέσσερα γκολ. Ανάμεσα τους, αυτό που έγραψε ιστορία με την Ρεάλ Μαδρίτης, που χάρισε μια απίστευτη νίκη στην Ενωση που έμεινε στην ιστορία. Ο Παπαϊωάννου αποχώρησε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του ‘93, καθώς δεν κρίθηκε πως έπρεπε να επεκταθεί το συμβόλαιο του. Συνέχισε στην Καλαμάτα, στην Ρόδο και σε ομάδες της Κύπρου, όπου δούλεψε και ως προπονητής.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X