"Πιστεύει κανείς πως δεν μπορούμε να περάσουμε;"

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο ποδόσφαιρο η γραμμή που χωρίζει την πραγματικότητα από τον μύθο είναι εξαιρετικά λεπτή και πολλές φορές δυσδιάκριτη. Όμως η αλήθεια πως εκείνο το μαγικό βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ καταπάτησε αυτή την λεπτή…κιτρινόμαυρη γραμμή και ταξίδεψε πολύ μακρύτερα από τα όρια του μύθου.Σ’ αυτά της ιστορίας. Εκείνη η ιστορική πρόκριση απέναντι στην ΚΠΡ είχε πολλούς ήρωες. Από τον Τάσο, τον Μάυρο, τον Παπαϊώννου και τον Χρηστίδη, μέχρι και τους 40χιλιάδες που από την πρώτη στιγμή, πίστεψαν στην πρόκριση. Όμως εκτός από ήρωες, είχε και ορισμένα μικρά, μαγικά μυστικά. Ένα απ’ αυτά, ήταν η ατάκα του Φράντισεκ Φάντροκ, με την οποία οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν στην μεγάλη μάχη.

Ο “Παππούς” δεν ήταν από τους προπονητής που συνήθιζε να βγάζει πύρηνους λόγους στους ποδοσφαιριστές πριν από τα ματς. Ακόμα και εαν επρόκειτο για το πιο κρίσιμο παιχνίδι ή για ντέρμπι. Ούτε απ’ αυτούς που έβγαζαν λογύδρια στα αποδυτήρια μετά από τα παιχνίδια. Μια μόνο εξαίρεση είχε κάνει ο Φάντροκ. Μετά την βαριά ήττα με 3-0 στο πρώτο ματς με την ΚΠΡ, είδε μια απογοήτευση στο βλέμμα όλων των ποδοσφαιριστών του. Τότε ο Φάντροκ πήρε το πιο αυστηρό του ύφος και ρώτησε. “Πιστεύει κανείς πως δεν μπορούμε να περάσουμε;”. Απάντηση δεν πήρε και τότε με ακόμα πιο δυνατή φωνή, επανέλαβε την ίδια ερώτηση. “Τα μάτια του πετούσαν σπίθες”.

Τότε κανείς από τους παίκτες της ΑΕΚ δεν είχε απαντήσει. Όμως κράτησαν την ερώτηση και το ύφος του Φάντροκ. Για να απαντήσουν στην ρεβάνς. “Το βλέμμα του ήταν αρκετό για όλους μας. Όλοι μας καταλάβαμε πως μπορούμε να προκριθούμε. Κανείς δεν απάντησε τότε, γιατί θέλαμε να απαντήσουμε μέσα στο γήπεδο. Απλώς χαμογελάσαμε, εκείνος κατάλαβε και στην ρεβάνς έγινε αυτό που έγινε” θυμούνται ακόμα και τώρα, όσοι ήταν τότε μέσα στα αποδυτήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X